Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raz raz próba życia

Gdzie pracujecie na ETACIE BEZ STUDIÓW

Polecane posty

Gość raz raz próba życia

nie mam na myśli osób które posiadają własne firmy. Napiszcie gdzie pracujecie, i ile macie lat :)

Gość Nxoxnxpzn
Ja mam studia i nie pracuje! Po co?

Gość raz raz próba życia
to za co żyjesz?

Gość raz raz próba życia
podnosze

Gość Ja mam studia ale mój facet
tylko zawodówkę , pracuje w niemieckiej fabryce ale w Polsce, jako stolarz, ma 28 lat, zarabia 4000 netto

Gość raz raz próba życia
up

Gość raz raz próba życia
może wypowiedzą się osoby 'bez zawodu' po LO?

Gość raz raz próba życia
wiem jak wygląda sytuacja po studiach, ale nie chcę żeby ten temat zmienił się w narzekania ludzi po studiach, którzy nie mogą znaleźć pracy :)

Gość raz raz próba życia
up

Gość inżynier serwisowy bann
konstruktor serwisant 2500 netto podstawy Potem spec regeneracji głowic usg potem inż serwisu usg 25latek mam Ale niby mam lic biologii no ale wypominają mi tu brak dyplomu no to się wypowiem.

Gość fghry
Ja jestem po LO. Zaczęłam studia ale nie skończyłam. Pracuje jako ksiegowa

Gość raz raz próba życia
up

Gość raz raz próba życia
jakim cudem pracujesz jako księgowa bez studiów? sorry, że tak 'upam' ale odpowiedzi mi się bez tego nie wyświetlają :O

Gość raz raz próba życia
:)

znowu sie zacznie... To tak samo jak dlaczego ja pracowałem jako konstruktor itd. WYSTARCZY COŚ UMIEĆ. I tyle. Do prowadzenia księgowości wystarczy kurs zdany egzaminem. By być pod kimś. By być główną księgową trzeba zdać egzamin państwowy. By być konstruktorem. Wystarczy 3 lata doświadczenia. I zdany egzamin inżynierski. Nie trzeba mieć inż politechniki. itd itd. Nauczcię się tego a nie jak tu kiedyś dziewczyna ma jakieś nie wiadomo co socjologie itd. A NA UJ TO KOMU? tydzień temu był taki sam temat ? Mówiłe że zamiast pojebanego technika farmacji / fryzjerki itd zrobiłą by sobie technika optometryste. Itd... DZIŚ TRZEBA COŚ UMIEĆ A NIE MIEĆ PAPIER>

Gość raz raz próba życia
czyli żeby być księgową trzeba zrobić kurs albo skończyć studia, tak? jeśli mogę zapytać to ile zarabiasz? czy długo szukałaś pracy po takim kursie?

Gość raz raz próba życia
Wystarczy coś umieć? jak to udowodnisz? powiesz, ja to umiem, prszę mi uwierzyć na słowo? :O

Gość abecaddło spadło sobie
No ja mam studia ale takie z tych "gorszych" czyli nie mam zawodu i tak się już borykam 7 lat. Zawsze chciałem coś tworzyć, konstruować co można robić? Poszedł bym na jakieś studia zaoczne nawet, inżynierskie 3,5 roku , bo i tak się będę pewnie męczył i tak - a taki konkretny zawód może coś mi da. :)

Gość raz raz próba życia
a teraz gdzie pracujesz? interesuje mnie czy można bez studiów pracować gdzieś indziej niż tylko np, w bideronce itp

Gość ja pracuję
jestem po LO, studiuję zawód bez przyszłości i pracuję aktualnie w call center.

Gość klub żeglarski
trener OPP

Gość raz raz próba życia
jak to jest pracować w call center? ile tam zarabiasz?

Gość klub żeglarski
oczywiście studiuję, ale do końca jeszcze daleka droga

Gość fghry
Mialam szczęście, bo najpierw byłam rok na stażu z UP a gdy mi się skończył dostałam umowę. I Tak sobie pracuję tam już 4,5 roku

hmmm W przypadkach technicznych czyli moich normalnie. Przychodzisz do firmy mówisz że chciałbyś się spotkać z kierownikiem serwisu np. Idziesz do gościa mówisz mu że zawsze cię to interesowało. I że chętnie zobaczył byś jak wygląda praca w firmie i czy mógłbyś trochę pooglądać. Zazwyczaj nikt nie ma nic przeciwko. W praktyce albo zostawisz papiery jak na razie nikogo nie potrzebuja. Albo powie ci spróbuj zrobić to to i to. Zrobiłeś masz pracę. Ot ta właśnie różnica. A jak jesteś po socjologi politologii to jak udowodnić że coś umiesz? Nie wiem dla mnie to żadna wiedza. Żeby konstrować musisz znać CADA perfekt albo programy do projektowania elektronik vel programy chemiczne. Starać się zatrudnić jako pomywacz / asystent parzenia kawy. I po 3 latach praktyki egz. Lub postarać się o dofinansowanie przez taką firmę i iść zrobić inż. W budowlance musisz mieć inż i ogólnie żeby coś tam zarobić mieć 15 lat doświadczenia

Gość Siq
Grunt to się ukierunkować jakoś i ogarnąć co się chce robić w życiu a nie tylko stawiać na studia. Ja akurat studiuję ekonomiczny kierunek ale robię miliard innych rzeczy w kierunku mojej specjalizacji.