Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biesiadna

BB - znacie?

Polecane posty

Gość Dobra Passa
belikobeliko a który masz odcień? Ja wybiorę chyba 23, ale dalej boje się, że będzie za jasny... I czy on naprawdę tak fajnie kryje i matowi?

Gość belikobeliko
Mam 13 (ten najjaśniejszy). Krycie jest naprawdę niezłe, to chyba jeden z najbardziej kryjących BB kremów, przynajmniej z tych, które testowałam, daje radę nawet przy podkówkach pod oczami. Matowić nie matowi (bo żaden BB krem nie będzie matowić, Azjatkom zależy, żeby skóra miała blask), ale też się nie błyszczy. Ciężko to opisać, po prostu cera jest taka... naturalna, ma właśnie zdrowy blask. Jeśli chcesz bardziej matowego efektu to wystarczy odrobina pudru na wierzch. Aha, do zmywania BB kremów (i nie tylko, zwykłe kremy czy podkłady też dobrze jest tak usuwać) polecam oleje myjące, tu wyjaśnione dlaczego: http://azjatyckicukier.blogspot.fr/2012/01/uzywasz-kremu-bb-przeczytaj.html

Gość Dobra Passa
Do zmywania uzywam oliwkę bielendy - jest niezastąpiona. Ale już jestem pewna co do zakupu tego kremu, teraz czekam na przypływ gotówki :)

Gość Dobra Passa
Dziś zastrzyk gotówki i od razu zakup na Asian store - krem bb missha :D Już nie mogę się doczekać, przelew już dostarł więc tylko na przesyłkę czekać :) W dodatku znalazłam tasiemki do podklejania powiek, mam nadzieję, że u mnie się sprawdzą przy opadających powiekach :)

Drogeryjne kremy BB to nie to samo co aryginalne azjatyckie kremy. Te kreamy sa oczywiscie dostepne na polskim rynku ale glownie przez interent i sa dosyc drogie-nawet do 200 zl. Takie kremy sa dobre dla dziewczyn, ktore zaczynaja z makijazem albo nie maja wiekszych problemowo z cera.

Gość ja mam bb garniera
i jetem baaaaaaaaaaaaardzo zadowolnoa. Raczej wcale nie mam krost, jedna na miesiac może wiec nie ma czego kryc :) po prostu wyrownuje kolor :) ja go polecam

Gość leestek
garnier - porażka... ja używam sensilis. Jest dość ciemny, ale dla mnie idealny, nie daje efektu sztuczności nawet na jaśniejszej twarzy. Pomimo ze jest dla cer 50+ a ja mam lat 38, nie uważam by to że go stosuje było niewłaściwe:-) tu link do kremu, sorry że z allegro ale tak było mi najszybciej znaleźć... http://allegro.pl/sensilis-krem-supreme-color-z-kawiorem-p-starzeniu-i3055900199.html

Gość gość
pod cream bb trzeba użyc najpierw kremu?