Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dres-denka

NIE dla związków partnerskich - dołącz do nas

Polecane posty

Gość Bulkwar wschodzącego słońca
oki, powiedzmy, że należałoby sie zastanowić nad sprawami majątkowymi. ale czy zdajesz sobie sprawę, jakie to pole do nadużyć? jak każdy będzie mógł omijać podatki, a majatek będzie przepisywany z jednego na drugiego ?

a ok, bo myślałem, że "własnie" oznacza zaznaczenie, że to dyskryminacja :)

Gość Roht right
Umowa.Ktorą łatwo zerwać. No właśnie. To po co się wiązać wlaściwie skoro nie ma to być trwałe nie zakładamy trwałości ,jest to tylko jakaś umowa. Mało romantyczne i mało to ma wspólnego z milością. Prawda? Jeszcze łatwiej będzie zerwać taki układ bez żadnego papierka,po co więc to zawracanie głowy? To jest właśnie uderzanie w rodzinę, odrzucanie związku wiernego trwalego na rzecz promowania "związku"ktory nie wiąże.

Gość kjuhtgyhjj
zgadzam się, szkoda tylko że ktoś kto nie otarł się o problemy nie wie co mówi. Testament kosztuje,można go podważać do woli, procesować się latami. szkoda ze 70 letnia osoba zdaje sobie z tego sprawę a młodzi ludzie nie, mają chyba wyprane łby przez koscielną propagandę

Gość kjuhtgyhjj
można z wami gadać bez końca i bez żadnych wniosków, niektórzy chcą być w lużnym związku, niektórzy nie mają nikogo bliskiego a chcą np. pomóc przyjacielowi, przyjaciółce i co mają z nią od razu brac ślub. Nic wam do tego czy łączy ludzi głęboka wież czy tylko płytka, po prostu się odczepcie

weź sie odczep, jeżeli całe to wariactwo jest po to, by młodym pokoleniom robić wodę z mózgu. By niszczyć rodzinę, a promować jakieś układy. a po co? przecież to jasne, jak zniszczy się rodzine i wiarę, to zostanie nam bezładne masa ludzi, tępych i kierujących sie głównie instynktami, taką masą łatwo rządzić. o to tu chodzi, o władzę absolutną !!

a że Polska popada w coraz wieksze długi, kogo to obchodzi, ważne , żeby gejom śluby dawać :(

Jestem na tak każdy ma prawo kochać. Dlaczego jak dwie kobiety czy daj faceci są razem mają być skazani na ciągłą walkę o wszystko? Płacą podatki i mają do tego prawo. To naturalne. Fajnie jest wyciągać łapę po kasę z UE ale dostosować się do niej już nie. Mało katolików rozwodzi się? A przed Bogiem przysięgają że będą do śmierci razem. Nie mam zamiaru podpisywać się pod tą śmieszną petycją

Gość kjuhtgyhjj
rodzina to ludzie którzy się kochają i koniec. Terroryzujecie ludzi jak zacofany kościół przez wieki, szerzycie ciemnotę, żyjcie i dajcie zyć innym.

Gość ślub cywilny to co innego
Niby jak omijać podatki? Przez wspólny PIT? I tak płacimy za wysokie podatki, a tu jest okazja do zaoszczędzenia na opłatach skarbowych i szeroko pojętych "urzędniczych". Sytuacja B: w kraju dotkniętym bezrobociem i wysokim zusem postanowiłam być przedsiębiorcza i z koleżanką (lub kolegą) założyłam sklep z ciuchami. Chcę, żeby miał dostęp do danych, chcę żeby firma była wspólna (bo to także zabezpieczenie dla mnie gdyby kumpel postanowił mnie wycyckać), ale nie chcę za niego wychodzić za mąż (a za koleżankę również nie mogę). Owszem, jest możliwość zawarcia spółki handlowej, ale to kosztuje sporo pieniędzy dla osoby zaczynającej działalność gospodarczą po latach bezrobocia i konieczności inwestycji w biznesik. Przypominam to Polska: dla wielu ludzi te parę kafli to problem nie do przeskoczenia. A zawarcie związku partnerskiego z opłatą porównywalną do opłaty za ślub, z możliwością łatwego zerwania współpracy jeśli mi się znudzi rozwiązuje ten problem, a przy tym nikomu nie szkodzi. Nie nie widzę pola do nadużyć bo niby jakie? Że ktoś zawrze związek partnerski bez miłości? >>Mało romantyczne i mało to ma wspólnego z milością. Prawda?Jeszcze łatwiej będzie zerwać taki układ bez żadnego papierka,po co więc to zawracanie głowy? Jeśli tak uważasz to nie zawieraj związku partnerskiego, w czym problem? Nawet teraz żyje w Polsce sporo par bez żadnego papierka i nikt nie zamierza nikogo zmuszać, ani godzić czy uderzać w rodzinę rozumianą tradycyjnie - chcesz ślub, księdza, dzieci, tj. to co do tej pory - rób sobie romantycznie i po swojemu.

Gość ewferdf2r34rd
21:14 merkaba merkaba@tlen.pl'; W Berlinie miał miejsce protest... zoofilów, którym nie podoba się wprowadzony niedawno w tym kraju zakaz seksu ze zwierzętami. Niemieccy zoofile, którzy przyszli na manifestację ze swoimi zwierzęcymi "partnerami", twierdzą, że rząd wprowadzając zakaz zoofilii odbiera im prawo do kochania tego kogo (lub co) chcą. - Czujemy się jak przestępcy. Wszystko przez fanatycznych obrońców praw zwierząt, którzy twierdzą, że krzywdzimy zwierzęta - powiedział jeden z dewiantów. - Będziemy apelować w Sądzie Najwyższym - dodał właściciel psa o imieniu Cissy.No i się zaczyna.. Teraz jeszcze pedofile, nekrofile, dendrofile, insektofile i co tam jeszcze wyjdą na ulicę! Brawo lewaki! Brawo UE! xxxx macie swoją tolerancję!!!!!

sporządzenie testamentu w domu przy świadkach nic nie kosztuje. a co, ktoś chciałby może od sąsiadki mieszkanko za kilkaset tysięcy wziąć za darmo a pieniążków szkoda na załatwienie formalności? To trzeba samemu sie dorobić.

Również jestem na tak. Co ma wspólnego związek partnerski z długiem Polski. Co to przez gejów mamy dług który ciągnie się latami? Wina jest całego rządu a nie tylko PO i lewiaków. Jak PiS będzie rządzić raz dwa i długo nie będzie? Związek partnerski nie ma nic wspólnego z biznesem. Jeśli dwoje ludzi żyje razem, robią zakupy, mieszkają, pracują. Mają być gorsi? Gorsi to są menele ci co niszczą stadiony i latają z nożami. To jest patologia społeczna.

a jak nie chcesz za mąż wychodzić to nie wychoć, ale nie domagaj sie traktowania jak mężatka.

na tak ale co? przecież ci ludzie razem zyją, robią zakupy, chodzą do restauracji. co jesteś na tak że co?

afera z tym jest po to, by nam zamydlać oczy tym co sie dzieje w kraju. a niektórzy jak ćmy lecą za tym, co nam sie podaje na tacy, żeby nas tylko odciągnąć od rzeczywistych problemów.

Gość kjuhtgyhjj
pedofilia czy adopcja dzieci przez gejów to wiadomo że patologia, zwłaszcza to pierwsze

Wiem, że nie wszyscy zgadzają się z tą teorią, np. Donald Tusk się nie zgadza, ale ja sądzę, że w Polsce działoby się lepiej gdyby zabierano nam mniej (nie jestem krwawym liberałem, rozumiem potrzebę podatków, ale w Polsce są za wysokie w stosunku do jakości inwestycji). Gdyby ta babcia nie musiała wydawać na formalności kupiłaby sobie np. wycieczkę do Lichenia dając zarobić okolicznym sprzedawcom, którzy z kolei zatrudniliby ludzi, którzy wydawaliby na co innego: i tym sposobem także budżet państwa by zyskał a nie stracił. Związki partnerskie to okazja do tego żeby choć trochę mniej wydawać, także jako podatnicy bo rozwód kosztuje więcej niż proste zerwanie umowy. Przykład z zoofilami tu nie pasuje: nikt nie mówi o zakazie seksu bez ślubu w tym dla gejów. Mowa jest o innej formie legalizacji związku niż małżeństwo. (Druga różnica jest taka, że potencjalni chętni na związek partnerski w odróżnieniu od zoofili nikogo nie krzywdzą).

Nie przemawia do mnie też argument o propagandzie czy promocji związków itd.: to by sugerowało, że np. dzisiaj wielu ludzi bierze sluby i ma dzieci "po bożemu" tylko dlatego, że odpowiednio długo im to promowano i gdyby nie musieli to by na pewno woleli homoseksualizm albo związek bez zobowiązań. Myślę, że tak nie jest. Myślę, że większość ludzi po prostu w pewnym etapie życia chce związać się na stałe z kimś, chce mieć dzieci i żadna promocja nie ma tu nic do rzeczy. A niektórzy nie chcą, bo są homoseksualistami albo są nieodpowiedzialni czy cokolwiek- po co ich zmuszać? Sądzisz, że homoseksualistów zrobi się więcej albo mniej dzięki promocji? Doświadczenia historyczne sugerowałyby, ze mamy niewielki wpływ na zmiany obyczajowe "odgórnie".

Gość a ja nie 111
Całe szczęście, że nie jestem katoliczką, ba nawet nie wierzę w Boga. Czytam te głupoty, co tu powstały przez 10 stron i oczom nie wierzę. Dlaczego w Polsce ludzie tak bardzo interesują się życiem innych? Co to jest moralność? Dla każdego jest to coś innego i nie każdy myśli po katolicku. Dlaczego zawsze jest tak, że moja racja jest najważniejsza, bo jest moja i tylko moja a każdy kto myśli inaczej jest be. Jak w tym cytacie: ""Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza! I tylko moja jest prawdziwa." Dlaczego nie zajmiecie się swoim życiem i przestaniecie innym zaglądać do łóżka... Dajcie ludziom żyć po swojemu, a nie krzyczeć, że to takie, srakie i owakie. Dlaczego chcecie narzucić innym jedyny i słuszny wg. was światopogląd. Mnie koło tyłka lata, kto z kim i dlaczego. Żyj i daj żyć innym to tyle.

A ja myślę, że ta cała debata o związkach partnerskich to jedynie odwracanie uwagi polaków od rzeczy poważniejszych. Co to za bzdura? Naprawdę koło nosa powinno nam latać na jakich zasadach żyją inni ludzie, czy chcą się żenić czy nie. W telewizji tylko w kółko: związki partnerskie i anna w. A nic nie wspomina się o tym, że wzrost gospodarczy kuleje, wyprzedaje się polski kapitał, bezrobocie wśród młodych osiągnęło największy w historii poziom.

Gość kjuhtgyhjj
ludzi w Polsce przeraza wolność, samodzielność w myśleniu, są jak kaleki bez kul upadną na ziemię, bez reguł i granic giną. Trudno się dziwić, kler pierze im mózgi od setek lat. Chociażby to : 1968 r. Papież Paweł VI ogłasza encyklikę "Humanae vitae", z której skutkami rodziny katolickie borykają się do dzisiaj. Jedynymi środkami regulacji urodzin dopuszczonymi przez kościół pozostaje wstrzemięźliwość płciowa i metoda kalendarzyka, a każdy stosunek płciowy ma mieć na celu poczęcie życia. Encyklika papieska nie przeszkadza jednak Watykanowi na posiadanie udziałów i czerpanie zysków z produktów firmy "Instituto Farmacologico Serono", która wypuszcza na rynek niezwykle dochodowy środek antykoncepcyjny o nazwie "luteolas".

Gość co za zaścianek!!
Ja też pytam dlaczego się interesujecie życiem innych!!? I to nawet Niemcy się w takie rzeczy bawią! {zły]Jak tak można! Zakazać seksu z zwierzętami?Jak można?! Odbierać wolność? Zaglądać pod kołdrę? Bezprawie!!!zaścianek ciemnota katoland Dobrze że zaprostestowali " W Berlinie miał miejsce protest... zoofilów, którym nie podoba się wprowadzony niedawno w tym kraju zakaz seksu ze zwierzętami. Niemieccy zoofile, którzy przyszli na manifestację ze swoimi zwierzęcymi "partnerami", twierdzą, że rząd wprowadzając zakaz zoofilii odbiera im prawo do kochania tego kogo (lub co) chcą. - Czujemy się jak przestępcy. Wszystko przez fanatycznych obrońców praw zwierząt, którzy twierdzą, że krzywdzimy zwierzęta - powiedział jeden z dewiantów. - Będziemy apelować w Sądzie Najwyższym - dodał właściciel psa o imieniu Cissy."

Jak można z kims dyskutować jak ktoś prezentuje kulturę z klozetu. Pedały!! Tak mamusia cię wychowała? twoja kultura mówi sama za siebie. Najpierw dziecko podnieś poziom kultury a później będziesz wtrącać się w życie innych.

Z tym, że to temat zastępczy to się w dużej części zgadzam, ale kurczę, tu właśnie o tym dyskutujemy zamiast założyć topik o bezrobociu. Zresztą to się platformie nie bardzo udało, bo zanosi się na to, że PR-owo stracą na aferze. I kto tu mówi o adopcji dzieci? W ogóle to inny temat. Do czego złego prowadzi legalizacja związków partnerskich? My jako podatnicy zaoszczędzimy na biurokraji, sami homoseksualiści i (jak próbuję wykazać) nie tylko oni zaoszczędzą na biurokraji, zaoszczędzone pieniądze wydadzą na różne rzeczy napędzając w ten sposób naszą gospodarkę. Niby czego oni (w ogóle jacy oni) mogą potem zechcieć? A jeśli nawet - to będzie nowa ustawa i nowa dyskusja i będzie można ich kolejne żądanie odrzucić jeśli będzie niebezpieczne.

Co do zoofilii to nie jest problemem to co czujesz do kozy tylko czy się nad nią nie znęcasz, a seks z nią to znęcanie się nad bezbronnym zwierzakiem. Nie wiem czy lizanie kutasa koniowi jak ktoś tam wcześniej sobie wymarzył jest też karalne, ale nie wydaje mi się :).

Gość co za zaścianek!!
można z wami gadać bez końca i bez żadnych wniosków, niektórzy chcą być w lużnym związku,z kim chcą z kozą z psem z kotem z myszą i co mają z nią od razu brac ślub?? Nic wam do tego czy łączy ich głęboka wież czy tylko płytka, po prostu się odczepcie!

Tak związki partnerskie! a przeraża mnie pazerność księży o dobrowolnym zaznaczeniu w dokumetach datku na kościół. To jest już chore że księża dostają od państwa kasę i od wiernych jako ofiarę to jeszcze szukają innych źródeł dochodu. Przeciż tą kasę można dać na domy dziecka, na schroniska dla zwierząt.

Gość Joanna smutna
kaczyński będzie legalizował związek z kotem?

Gość mika 2323
chcą dzieci ? prosze ona -jej on -jemu niech tworzą w tej miłosci :) NIE ADOPTOAC PO CO NA ŁATWIZNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!