Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dres-denka

NIE dla związków partnerskich - dołącz do nas

Polecane posty

Ja dostałam karteczkę do domu i odesłałam :) Nie wiem czy coś wskóramy bo ogólnie obywatele mają mały wpływ na to co się dzieje w kraju, ale próbować warto. Niech rząd wie, że ludzie mają dość dziwactw !

Gość zasmucona1988
A ja uwazam ze jak sie kochaja to niech sobie zyja razem w szczesciu, krzywdy nir robia.ale jestem przeciwna adopcji dla takich par Ciekawe jakie bylo by twoje zdanie na ten temat jak bys sie taki urodzil.

Gość wisienka--na--torcie
mnie tez nie obchodzi ze se sypiaja ale zadnych slubow i adopcji a to przeciez o to chodzi !!!!!!!!!!!!! o sluby a z czasem beda chcieli adopcje bo juz zapowiedzieli i maja swoj projekt ustawy !!!!!!!!!!!!!! 70% polakow tego nie chce !!!! i nie prawda ze taki sie ktos rodzi to jest zboczenie z dobrobytu czy w afryce sa transeksuaiscie i tacy inni ? jakos nie ma tego jak w europie, zbokom w glowach sie przewraca

Gość hahaha zaraz uwierzę że żadna
z was nie mieszka ze swoim facetem bez ślubu :D I wam wolno, ale nikt poza wami???

Gość jutrokto
Mnie takie związki nie przeszkadzają. A unormowanie i ułatwienie spraw urzędowo-spadkowych (na przykład) jak najbardziej popieram! Za to NIE dla adopcji

Gość hahaha zaraz uwierzę że żadna
związki partnerskie to nie tylko homoseksualne przecież!!!! A tak to traktujecie i wrzucacie do jednego wora :(

Gość meksyk
jak dostaną ustawę o związkach patnerskich, to będa się starać o więcej. Aż osiągną wszystko co chcą. aż mniejszosć będzie rządzić większoscią. są ludzie, mający władzę nad politykami. którzy chcą to wprowadzić. I wprowadzą, bo im chodzi o to, by nas ogłupiać i ośmieszać. Durniami łatwij rządzić. jak do tej pory nie słyszałem, zeby ktoś jakieś prawa odbierał gejom czy lesbom. to czego oni właściwie chcą?

Gość Jo-aaaaaatia
Dla tych co chcą żyć bez ślubu kościelnego jest ślub cywilny. Czym ślub cywilny różni się od proponowanego "ślubu partnerskiego" ? Przecież to jakiś bezsens :) I tutaj i tutaj trzeba iść do urzędu coś podpisać. Tak naprawdę chodzi o to, że pozwolić gejom i lesbom brać ślub. Ludzie przecież to kpina :D Może niech jeszcze pedofile, trans i inni biorą śluby. Do czego wy chcecie doprowadzić ? Do całkowitego rozkładu kraju ? Co to ma być burddel ? Dojdzie do tego, że będzie zabierać się NORMALNYM ludziom dzieci za klapsa a oddawać pederastom. Tego chcecie ?

Gość meksyk
jak parka nie jest homo, to niech weźmie cywilny i z głowy.

Gość meksyk
zawraca sie. ludziom tymi głupotami głowę, żeby nie widzieli rzeczywistych problemów kraju i nie zastanawiali sie nad przyczynami.

Gość meksyk
cieszy mnie, kiedy natykam sie na ludzi myślących :D 🌼

Ale przecież adopcja to zupełnie inna sprawa. Kto każe nam wprowadzać też to drugie? ludzie trochę myślenia... przecież aborcję też jakimś cudem mamy w tym kraju nie całkiem legalna. a ktoś mógłby powiedzieć że skoro jest legalna w wybranych przypadkach to zaraz całkiem zalegalizuja. może też zakazać całkiem tak żeby nie kusiło? bzdura.

Nie bądź naiwna / naiwny. Znasz przysłowie "daj palec a weźmie całą rękę" ? Dlaczego mieliby poprzestać na związkach partnerskich ?

Gość ojfofjdopjogfjpo
Do przemyslenia : jezeli para tej samej plci zyje i mieszka razem, to z punktu widzenia zasilku socjalnego tworza wspolnote, tzn. jezeli jedno z nich pracuje to drugiemu nie nalezy sie zasilek, bo jako wspolnota maja oboje dosc (dochod podzielony przez dwa). Jezeli jednak jeden z partnerow chce ubezpieczyc drugiego bezplatnie od choroby, jak czlonka rodziny, to nagle zwiazek ten przestaje byc prawnie wspolnota i kazdy musi placic ubezpieczenie sam. Uwazam ze kazdy powinien swoje zycie osobiste ksztaltowac wedlug siebie, bez nakazow czy zakazow panstwowych. Zwiazek dwojga ludzi tej samej plci powinien byc jednak konsekwentnie traktowany tak samo we wszystkich aspektach prawnych, a nie roznie, zaleznie od tego czy to obywatel(e) placa, czy im sie cos od panstwa nalezy.

Gość trzeba koniecznie
Chcieliśmy koniecznie doszlusować do zachodu.Na razie tylko patologicznie a nie gospodarczo.Jaki Pan taki Kram.Np.w Niemczech wiekszość wierzacych katolików zaprotestowało spowiedzi w tradycyjny sposób.Więc kościól ugiął sie pod naporem wiernych.Na razie małe przebicie jest w sejmie aby do tych anomali dopuscić.Przyjdzie nastepne pokolenie do władzy i uczynią to z pewnoscią.Będzie taki sam rozpiżdziaj jak za miedza jest.Tylko Oni maja dobrobyt i w dupie to mają co inni wyczyniają.U nas do dobrytu jak sie nie spiertoli i nie okradną wszystko nigdy nie dojdzie ale kurestvo będzie napewno w przyszłości.Jak taki obraz ma być wole skoczyć z ostatniego piętra z wieżowca i nie mieć tych antagonizmów na codzień:(

Nie jestem zwolenniczką małżeństw homoseksualnych ale powinni mieć prawo do zalegalizowania związku partnerskiego .Obawy że potem przyjdzie czas na adopcje itd wcale nie sa bezpodstawne.Na razie jednak nikt nie mówi o adopcji.Można przecież jakos zabezpieczyć to ustawami Powinni miec prawo do legalizacji związku. Co do heteroseksualnych to nie wiem czemu taki szum. Skoro z natury są to przeciwnicy papierka czemu mieliby fatygować się do urzędu by go podpisać? Dla dobra dzieci?Skoro je mają czemu nie chcą poświęcić dwudziestu minut dla podpisania papierka "małżeńskiego" a podpiszą "partnerski"?To papier i to papier.

Gość lampalini
nawet mi cie nie szkoda:-)

Gość Klincz
kto robił sensowne badania, że takie pary lepiej wychowują dzici? Pogięło cię? gdzie są jakieś oficjalne wyniki podobnych badań? bzdure gdzieś usłyszała i powtarza. i jakie homofoby, czy ty jesteś przy zdrowych zmysłach? ty jesteś homofobem, bo z twojego postu przebija nienawiść.

Gość Klincz
mlode pokolenia zrobią porządek? znaczy co, pozamykaja ludzi w obozach? to właśnie przykład toleracji dla tych, co maja inne zdanie.

ja tam nie widzę zadnego dziwactwa w tym, ze pary homoseksualne czy nawet heteroseksualne chcą mieć mozliwość legalizacji zwiazku- na zasadzie odwiedzin w szpitalu, dziedziczenia itp. Nie bardzo rozumiem ludzi, którzy mają z tym problem... Ja slubu nie mam, ale "na starosc" mam możliwośc wzięcia- głównie ze względu na dziedziczenie i dziecko. A homoseksualista takiego prawa dzisiaj nie ma. Dlaczego? Jakis gorszy jest? Wrzućcie na luz i zajmijcie sie czymś bardziej istotnym. Pozdrawiam

Gość niewiedzaca.....
Tak, przebija tu nienawiść , bo tolerancja? To niech zalegalizują zwiazki. Co kogo obchodzi zycie innych ludzi. A argument, ze polska to katolicki kraj jest bynajmniej nie na miejscu. Trudniej znaleźć katolika wierzącego niż nie wierzącego. Nie znajde Ci teraz tych stron, bo już ich nie pamietam. A powiedz, słysząłes kieyds by jakaś parka homo maltretowała dzieci? Codziennie słyszy się, że pijany ojciec zrobił to i tamto. Patologia jest w pseudo normalnych związkach. A ludzie nie potrafią zaakceptować innych.

Gość kretek32
tak jak myslałem, autorem strony jest Stowarzyszenie Kultury Chrzescijańskiej. I w ten temat wsadzą swoje śliskie łapki :)

Gość Klincz
pokaż mi taką parkę z dzieckiem, to pogadamy.

Gość Klincz
kto zagląda innym pod kołdrę? wisi mi po kolana, chociaż brzydzi, seks dwóch facetów. Ale niech żyja jak chcą, byle mi ze swoją miłościa nie próbowali świata zasłaniać.

co to znaczy - na zasadzie odwiedzin w szpitalu ? żeby odwiedzić człowieka w szpitali czy dowiedzieć ise o jego zdrowie nie potrzeba być legalnym małżonkiem czy partnerem - wystarczy mieć upoważnienie . proste ? proste . inie ma upoważnieniu stopnia pokrewieństw tego człowieka - bo jakie ot ma znaczenie dla szpitala ?

co ot za argumenty - ze p ara hetero maltretuje dziecko a para homo nie ?:D homo nie maltretuje dzieci - BO ICH NIE MA :)