Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co myslecccc

czy nadcisnienie to zawsze powod do cc?

Polecane posty

dziewzyny,jestem w 26 tyg i na wizycie lekarz wykryl nadcisnienie ,mialam 160/90 i odrazu dopegyt 3x1 , w pierwszej ciazy cisnienie skoczylo mi w 38 tyg dopiero, i teraz moje pytanie,po dopegycie spadlo, jest ciagle ok 135/140 / 80 ,czy w takiej sytaucji CC to pewniak ,czy poporstu bedzie nie wiem 39 tydz cisnienie na wizycie 130/80 wiec rodze SN ? jak to wyglada?

Gość lookoflooks
ja mialam nadcisnienie i rodzilam sn-na szczescie bo nie chcialam cc

Gość futuresticosososo
Nadcisnienie ciązowe nie jest wskazaniem do cesarki.

ja tez w pierwszej SN z nadcisnieniem,ale to bylo inaczej,nikt mnie nawet nie pytal,teraz nie hce za cholere SN i stad moje pytania

Gość mojorganizmszaleje!!!
oczywiscie ze jest wskazaniem, podczas wywolywania porodu sn, skoczylo mi cisnienie i natychmiast zrobiono mi cesarke ze wzgledu na stan przedrzucawkowy.

no tak,ale jesli mi nie skoczy nagle ,bo leki biore to nie powod do CC? nie chce SN bo juz jedno przezylam i dziekuje bardzo, wiem z czym to sie je ... porod zakonczoony Vacum ,corka ledwo przezyla

Gość mojorganizmszaleje!!!
najprosciej bedzie jak zapytasz sie swojego lekarza;) ja dziekuje bogu za CC, bo lezac 3 dni pod kroplowka nasluchalam sie takich dzikich wrzasków ze modlilam sie o CC.

wiem,ale to nie takie latwe, wie ze chce CC,mowilam mu kilka razy , nigdy nic nie odpowiedzial, na powiedzenie ze SN spedza mi sen z powiek zapisal Relanium :)

to zależy od tego jak ciśnienie będzie się dało kontrolować.. ja miałam tak że od ok 30 tc mi skakało.. ale było pod kontrolą na patologii ciązy i nikt o cc nie mówił, ale w 34tc zaczeło tak skakać że nie dało się opanować i z powodu zagrożenia rzucawką miałam cc na cito w ciągu 15 minut,