Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalalaaaaaaaa

Mam mieszkanie własnościowe a opłaty z spóldzielni wynoszą 680zl!!!!

Polecane posty

Gość lalalalalaaaaaaaa

Mieszkanie 53 m,wiezowiec i co dwa miesiace podnoszone opłaty!Dostałam teraz pismo z spółdzielni i od marca opłaty wynoszą 680zł!I z miesiaca na miesiac rozną o 10-20 zł1Niedługo oprócz kredytu mieszkaniowego (1600zł) bede co miesiac do spóldzielni placiła 1 tys zł :O Masakra!

Gość wssdtahtex
witamy w tuskolandii

Gość wejherland
o ja pierdziele :O żartujesz? ja mam w bloku 59 metrow i 400 zl :O w drugim 41m i 270 zł.

Gość mandragora...
jak mozemy ci pomóc?

Gość lalalalalaaaaaaaa
Płace fundusze-srusze a mój wieżowiec lata juz remontu nie widział :O Mury nie ocieplone i grzyb na ścianie w dużym pokoju.Mam koorwa grzyba za 2300 zł :O

Gość a ja mam inne zdanie
no masakra, ja za 128m2 place 550

Gość lalalalalaaaaaaaa
Chciałabym ,zeby to był żart :OLatem płacę 200 pare zł mniej ,bo odchodzi CO. Dodam że mieszkam w Gdyni...

Gość lalalalalaaaaaaaa
mandragora... -jak możecie mi pomóc?Wyjdzmy na ulice i zaprotestujmy,bo to co sie dzieje w naszym POpierdoolonym kraju to masakra :O

Gość smutna i załamana ja
Ty sie lepiej zorientuj do kogo nalezy grunt na ktorym wybudowano blok i jesli to mozliwe skrzyknijcire sie i wykupcie od gminy( jesli gmina jest jeszcze wlascicielem) bo :) moze sie zdarzyc ze jakis mimioner wykupi cie razem z blokiem a wtedy czynsz moze sobie sam dyktowac, mimo, ze mieszkanie jest twoje wlasnosciowe

Gość my mamy 64 m2 w krakowie i tez
oplaty rzedu 600 zl :O:O co chwile drozeje wywoz smieci czy cos

Latem płacę 200 pare zł mniej ,bo odchodzi CO. ­ to masz luz niektorzy caly rok placa co :)

Gość a ja mam inne zdanie
zgadza się, znajomy wlasnie kupil kamienice wraz z mieszkancami:)

Gość G.o.ś.ć
To za co wy płacicie tyle kasy? Fundusz remontowy rozumiem, ale reszta, na co? Co wy macie z takich opłat? Czy chociaż wiecie za co płacicie jak za wynajem?

Gość hmm*hmm*
ja mam m-5 i place 700zl w tym CO i woda oczywiscie

Gość niooooooo
My płacimy 420 zł miesięcznie za mieszkanie 49 m i w tym nie ma ogrzewania, ogrzewanie jest osobno i to z reguły ponad 1000 zł za cały sezon grzewczy

Gość ees2
woda gaz prad smieci ogrzewanie fundusze jakies

Gość lalalalalaaaaaaaa
smutna i załamana ja -zeby wykupic grunt,musza sie na to zgodzic wszyscy lokatorzy.Dostalismy pismo ,ze 30 % mieszkanców nie zgodziła sie na wykup i dupa blada :OTaki wykup to 1200 zł z mozliwoscią rozlozenia na raty ale jak widac ,dla niektórych to spory wydatek ,bo sie nie zgodzili :O

Gość G.o.ś.ć
A co wy opowiadacie, grunt ma pierwszeństwo w kupnie właściciel mieszkania, przynajmniej tak mi się wydaje. Fajnie by było każdy może sobie kupić grunt wraz z właścicielami, dobry to byłby interes. A właściciele co, płacili słone pieniądze nie dla siebie, tylko na jakiegoś ziemianina?!

Gość qwerty...
wszystko zalezy od ogrzewania,jak zaczelam oszczedzac czynsz spadl i nie mialam zadnej dopłaty tylko nadpłate.Nie ma tak ze siedzisz sobie w ciepełku i mało płacisz.Wszystko kosztuje.

takie czasy, placz i plac a moze byc i "lepiej" dziwie sie ludziom, ze biora kredyty na mieszkania w blokach

Gość lalalalalaaaaaaaa
Ja sie tak zastanawiam ,co to dalej będzie?Starcza nam na opłaty,na jedzenie ale o rozrywkach możemy zapomniec.Zyjemy od tzw pierwszego do pierwszego,Ja pierdoolę takie życie :OCzłowiek pracuje cały dzień i gówno z tego ma :O

ze 30 % mieszkanców nie zgodziła sie na wykup i d**a blada ­ to nic za, zrozum, za ma byc 50% i jeden ludz :) w swoim ineresie pilnuj tego, bo :) dzis ie ufa sie nikomu rozmawiaj z sasiadami

Gość lalalalalaaaaaaaa
smutna i załamana ja - musiałam wziąć kredyt bo miszkanie z moja mama raczej mi sie nie usmiechało.Za 53 m kwadr zapłacilismy 250 tyś a takich oszczędności nie mieliśmy :(

Masz własnościowe mieszkanie więc czynszu nie płacisz, w Twoim wykazie ze spółdzielni nie ma wyszczególnienia "czynsz", Ci co mają nie własnościowe mieszkanie to płacą czynsz i resztę opłat takich jakie ty masz w wykazie.Ja też mam dwa razy w roku podwyżkę czynszu, są to koszta zależne i nie zależne od spółdzielni. Nikt za darmo nie da Ci zimnej i ciepłej wody, CO, fundusz remontowy, wywóz nieczystości itd. używamy to musimy płacić, normalne, a że coraz więcej, no cóż.......taka Polska

Fajnie by było każdy może sobie kupić grunt wraz z właścicielami, dobry to byłby interes. A właściciele co, płacili słone pieniądze nie dla siebie, tylko na jakiegoś ziemianina?! ­ nie kazdy ale wyobaź sobie, ze takie sytuacje dotykaja ludzi w kaminicach nikt nie zareczy, ze blokowiska ktos nie zechce:) dlatego dbajcie o swoje

Gość wejherland
w Gdyni ? Ja w Wejherowie...ale, że taka rozbieżność .. te 270 zł co napisałam jest w Gdańsku Oliwie :O a w jakiej dzielnicy to tak drogo ??

Gość lalalalalaaaaaaaa
wejherland -Gdynia Obłuże...

Kto kupuje mieszkanie w blokach? głupie pytanie......kupują Ci którzy mają na to ochotę, nie każdego stać zaraz na dom, logiczne

Gość lalalalalaaaaaaaa
kaos -ja wiem ,ze za własnościowe nie płacę czynszu.Napisałąm "opłaty " a nie "czynsz".

ech czynsz to takie przysposobione zwroty ­: wlasciciel nie placi za metr bo jest jego ale ponosi wszyskie inne wymienione to jak ma pisac ? inne ale nie czynsz :classic_cool: dziki by rozumial galopuje sie milego wieczoru 🖐️