Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama roczniaka...

Roczne dziecko bije rodziców po twarzy - jak go tego oduczyć?

Polecane posty

Gość killme
Mój też tak robił, tłumaczyć, tłumaczyć i jeszcze raz tłumaczyć. Pediatra poradził,że jeżeli dziecko gryzie, to lekko je kąsnąć, żeby zrozumiało że to boli. Mój syn z tego wyrósł, nie klepie, nie gryzie ale teraz walczę z buntem dwulatka. Jestem na etapie histerii:) każdy wiek ma swoje dobre i złe strony

Gość rozumiem o co chodzi...
Mama roczniaka- to całkiem inaczej niz u nas, moj jęczy marudzi jak ja jestem , nie bawi sie sam bo chodzi krok w krok za mną i nic zrobic nie moge...a za to z tego co slysze od męża i tesciowej to grzeczne dziecko ktore samo sie soba zajmuje... aż cięzko mi było uwierzyc ale po pewnej sytuacji duzo do mnie dotarło: bylismy u znajomych , kolezanka brała mojego synka na rece, cały czas sie nim zajmowała (ja miałam spokój) ogólnie na duzo sobie pozwalała , i efekt taki ze nawet jak szla do łazienki to mały za nią jęczał płakał, stał wyciągał ręce zeby go wzięła,za często nie odwiedzamy sie tak co 2-tyg i za kazdym razem juz tak jest ze moj synek nie da jej sie ruszyc bo ciagle cos chce... a ona oczywiscie chetnie bo uwielbia dzieci i nawet nie chce abym ja troszke poluzowała, ale widze ze wchodzi jej na głowe bo sobie na poczatku pozwoliła...

Gość wifigdansk
nie,moja nie kopie jak chce siku ani nie gryzie ; p tylko się wscieka-zaciska piąstki,próbuje uderzyc,obojetnie co-co ma pod reką,albo mnie albo np w stół (zrestzą dorosły tez jets zły jak chce a nie ma gdzie choc wiadomo ze dorosły nie bije co popadnie ; ) ) ,ale to niezawsze-nieraz wola ze cche siku i sama idzie i zrobi a nieraz mimo ze chce to nie chce sie do tego przyznac i zaprzecza i tylko wystawienie prawie na siłę dowodzi ze jednak chciala bardzo mocno siku ale to prawda-kazde dziecko jest inne , tylko niedobrze jesli dziecko chce bic po twarzy albo kopac bo wtedy to juz jest chyba dzialanie przemyslane a moze spróbujcie dociec czego dziecko akurat chce czy cos potrzebuje moze pić? albo głodne i w ten sposob manifestuje no niewiem, wazne zeby dowiedziec się z jakiego powodu dziecko bije po twarzy ?