Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkewdk2

mam cukrzyce a nie umiem odstawic slodyczy:(

Polecane posty

Gość dkewdk2

Boje sie o swoje zdrowie ale latami codziennie je jadlam w duzych ilosciach nie wiem co robic rodzina nie wspiera

Gość może by tak ...
Ja też nie zrezygnowałem z ciastek,ciasta tortowego i czekolady.Od roku mam cukrzycę typu 2 i jakoś idzie.Teraz nie uprawiam mojej ulubionej jazdy na rowerze i nie spalam cukru,ale utrzymuje się po jednej tabletce w granicach 105-125 rano,a więc dalej górą słodycze,ale też z umiarem :)

Gość dkewdk2
ale ja nie chce jesc slodyczy!! bo odstawienie ich moze polepszyc moje zdrowie a nie umiem przestac co za gowniany nalog:o

Gość medus_A
proponuję, żebyś poczytała o diecie Montignac'a to jest dieta, która powoduje, że przestają występować nagłe skoki poziomu cukru i insuliny we krwi, w związku z tym przestajesz mieć taką potrzebę jedzenia słodyczy zacznij jeść regularne posiłki, stosuj zasady diety i zobaczysz, że to pomoże

Gość medus_A
i kup sobie ksylitol i słodzik ze stewii, po nich nie ma skoków cukru we krwi i dzięki temu łatwiej opanować ochotę na słodycze jest taki mechanizm - jeżeli jesz cukier w dużych ilościach następują gwałotowne skoki poziomu cukru i insuliny we krwi i po pewnym czasie po prostu czujesz, że bez czegoś słodkiego nie dasz rady i musisz natychmiast zjeść coś słodkiego to nie jest psychiczne, tego nie da się oduczyć tak po prostu to jest typowy mechanizm, który trzeba stopniowo naprawić i dieta taka jak dieta Montignac'a bardzo w tym pomaga