Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość si si ni

od jakiego wieku z dzieckiem nad jezioro / morze?

Polecane posty

Gość si si ni

jak w temacie, kiedy pierwszy raz zabrałyscie swoje pociechy nad jezioro lub morze? W jakim wieku moczyły się już całe a w jakim wieku np. zamoczyły tylko nogi?

Gość aguteczek
Moje dzieci całe moczyły się mając 8-10 miesięcy w jeziorze. Nie chorowały ;)

Gość si si ni
aguteczek kurcze podziwiam Cie za odwage:) synek latem bedzie miał 1,5 roczku, puki co (odpukać) nie chorował, i myślę ze to najwyzszy czas :) tylko troche sie boje... wiadomo, to w koncu małe dziecko..

Gość si si ni
wypowie sie ktos jeszcze..?

Gość aguteczek
Mieszkam nad jeziorami, dzieci muszą być przyzwyczajone ;) A takie 1,5 roczne małe to u nas na plaży pół dnia latają w wodzie :D w samych majtkach. Wiadomo, to zależy jak nagrzana woda w jeziorze, ale po kilku dniach upałów nie widzę przeszkód. Dla pocieszenia napiszę, że u nas we wsi jest kilku morsów :D i np. dziś wieczorem będzie kąpanie przy ognisku :D i kilka osób będzie 1 raz próbować wejść w przerębel.

starszy nad jeziorem byl 1 raz jak mial ok 7 czy 8 miesiecy. plywal caly :P nad morzem mial 1,5 roku, tez szalal w wodzie. mlodszy nad jeziorem byl jak mial 4 miesiace, wtedy moczyl nogi, ale przy kolejnym wyjezdzie caly sie kapal :P (4,5 miesiaca). wtedy plywal tez w baseniku na ogrodzie :P

Gość alaaaa maaaa kotkaaaaaaa
mój jak miał 9msc maczał nogi w morzu :p jak miał 1,5 kąpał się w basenie praktycznie przez całe lato :)

Gość sanikas
Jak miało 8 miesięcy to nózki moczyło i troszkę się chlapało, w tym roku będzie się normalnie kąpał

Gość si si ni
no to mnie przekonałyscie :)

syn miał 10 miesięcy jak pojechaliśmy z nim nad morze od 2 roku życia całe lato spędza na plaży ( przeprowadziliśmy się nad morze0

1,5 roku to nie noworodek. Więc czego się "boisz" ? Ja jestem zachodniopomorskiego gdzie moje miasto to same jeziora oraz rzut beretem nad morze. Urodził się jesienią wiec pierwsze lato chlupał się (przy brzegu) w jeziorze,morzu .A jak skończył 7-8 miesięcy ciągle był na basenie.

W zasadzie nie ma jakiegoś określonego wieku w miesiącach czy latach. Musisz wiedzieć na ile mogą przydarzyć się jakieś numery, na ile Ty czujesz się bezpieczna opuszczając z dzieckiem dom i to pewnie na dłużej i daleko od miejsca zamieszkania. Dzieci mile widziane są w Primaverze z Jastrzębiej Góry.

Gość wlosyyyyyyyyyyyyyyy
pierwszy raz jak mloda miala 11miesiecy, wcale nawet piasku nie chciala dotknac, w wieku dwoch lat polecielismy do egiptu i przez kilka dni zamoczyc nog nawet nie chciala, dopiero pod koniec pobytu weszla kilka razy do wody cala

Gość gość
Mój 14 miesięczniak pierwszy raz moczył nogi w jeziorze jak miał 4 miesiące. Ryczał wtedy jak dziki :) zimą był 5 razy na basenie. Tego lata potrafi godzinę brykać w baseniku przed domem. Czasem wpada do niego w ubraniu. :)

Zawsze pierwsze lato ich życia, wiek niemowlęcy przeważnie Nad wodą od kiedy pamiętam mieszkalo się , nikt dramaturgii nie sial

Gość gość
Toksyk to ile ich masz?

Gość gość
1 wakacje z córką nad morzem jak miała 2 miesiące

Gość gość
Mieszkam nad oceanem i od pierwszych dni życia synka zabierałam na plażę. Tutaj to normalne nikt nie chucha na dzieci i matki nie mają takich durnych dylematów. Dzieci zabiera się ze sobą wszędzie

czemu się pytasz, w intencjach złośliwych? Własnych biol. 4 ,do tego męża syna i córkę tez wychowuje jak własne od 10 lat

Gość gość
:)ah nastepny temat o jakis bachorach no i jak sie uklada to nigdy tak naprawde nie wiemy 33333 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
moj jak bylismy nad morzem mial 2 miesiace. wtedy moczyl sie tak do kolan - jak ja weszlam do pasa majac go na rekach to tyle sobie zamoczyl. teraz ma 4 lata, regularnie chodzimy na basen. w morzu caly nie kapal sie nigdy - nie chce wejsc, zawsze tylko tyle ze nogi zmoczy troche.

Gość gość
Moj mial 16 miesiecy i od razu wlazl caly do wody,nie mozna go bylo zatrzymac. Probowal wrecz plywac i byl zachwycony. Nie mozna go bylo wyciagnac. To chyba skutek tego,ze w ciazy chodzilam na basen;) wczesniej nie bylo okazji go wziac nad wode. I na basen jakos sie nie skladalo. Myslalam,ze bedzie mial opory,ale zadnych.