Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaa1102

czy za 1600zl da sie utrzymac rodzine?

Polecane posty

Gość kskkskks
Jak u nas bylby wyzszy socjal to nikt by w tym leniwym kraju nie pracowal,polskie nieroby jada za granice narobia dzieci i siedza za darmo

Gość zrozpaczonah
Witam , piszę do państwa , ponieważ zmusiła mnie do tego sytuacja. Nigdy nikogo nie prosiłam o pomoc, teraz muszę.Jestem matką dwóch synów, starszy ma 7 lat, młodszy półtora roku. Niestety okazało się ,że zostałam im tylko ja.Ojciec dzieci wyjechał za granicę do pracy, ponieważ było nam cięzko. I miało być lepiej. ńiestety poinformował mnie,ze nie wraca stamtąd, ze poznał kobietę, ,że na dzieci będzie płacić. I zamilkl, minęły dwa miesiace a ja mam tylko długi.Złozyłam w tamtym tyg w sądzie o alimenty, w tek chwili utrzymuje sie tylkoz zasiłkow rodzinnych niecałe 200 zł, oraz pomocy mops 213 zł. zwracam się z prośbą o pomoc w formie zakupy żywności lub opału(nawet węgiel mi się już skończył ) . bardzo proszę gdyby ktoś mógł poratować nas drobnymi zakupami zywnościowymi lub chociaż trochę węgla będę niezmiernie wdzięczna. mój meil anna.zajac11@onet.pl

Gość a taka jedna mamuska
za robote sie wezta a nie na Donalda gadac:D

Gość adelajda..ada
nie piszcie bzdur, że za te parę groszy utrzyma się rodzinę:D ja wydaje 500zł na dodatkowe zajecia dziecka, 800oplaty, wiec 300 na m-c?jaja

Gość co za chory temat
oczywiscie ze się nie da nawet pasozytując na rodzicach:D

Gość gość
my mamy Renault Laguna II 2003r. 1,9 dci i mamy też ubezpieczenie w You Can Drive i płacimy 1040zł Bo auto na męża a on ma 25 lat i 7 lat prawko. Masakra

Gość gość
my żyjemy za tyle. oplaty 200zl,bo u rodzicow i z nimi na pol

Gość Mama_Leti
Zależy gdzie się mieszka oczywiście, ale uważam, że jest to możliwe. Mamy z mężem nieregularne dochody i wyliczałam kiedyś ile potzrebujemy z mężem pieniędzy, żeby się utrzymać w sytuacji kryzysowej. Wyszło mi 2 000. Mieszkamy w domu, wliczyłam w to paliwo i przedszkole. Oczywiście mówię o 2-3 miesiącach kryzysowych, nie wliczałam w to ubezpieczenia auta i różnych innych dodatkowych opłat...

Gość gość
moim zdaniem za 1600 czy 2 tys nie da się samodzielnie utrzymać... chyba, że na garnuszku u rodziców... my samych opłat mamy 2500, ale ok, mieszkanie wynajmujemy, zakładając że mamy swoje to opłaty tak czy siak byłyby minimum ten tysiąc... ok 2 tys idzie nam na jedzenie i chemię dla trójki (w tym pieluchy i mleko dla dziecka, to w sumie najdroższe), a gdzie jakieś buty, ciuchy, paliwo czy inne niespodziewane wydatki... nie ma szans...

Gość gość
ja wysylam corce 400 euro na miesiac,w tym opal i prad(600zł) a jakis 1000 na zycie ,jak slysze takie teksty ...ludzie zyjecie na granicy ubostwa,ok moze mam to wysylam,ale ja tutaj naprawde ciezko pracuje i nie widze dzieci juz 3 m-ce,niestety musze sobie sama radzic,ale jestem pelna podziwu dla tych ktorzy maja tak niskie potrzeby,ja wole dac dziecku wiecej a czasem to i tak zbyt malo gdy wyskoczy cos

Gość gość
Ludzie co wypiszecie, że niby nie chce się pracować, że ktoś jest leniwy. Uwierzcie mi, że chce pracować , nie mogę, bo siedzę sama z dzieckiem , mąż stara się jak może i dostaje 1300, musi gdzieś dorabiać, ale i tak nie wystarcza.650 za mieszkanie plus gaz, woda prąd, internet i 9 miesięczne dziecko!!! Ktoś napisał, że trzeba było skończyć studia, owszem studiowałam dziennie, ale musiałam wyjechać do pracy, bo nikt mnie nie utrzymywał, jak moje koleżanki i kolegów(zawód syn i córka), przykre. Później zaczęłam studia zaocznie na UMK , ale koszty mnie zżerały i przerwałam i czekam,żeby je skończyć, bo marzę o tym. Czasem nie ma za co mleka małemu kupić, kiedyś myślałam o tym, żeby je ukraść, wstyd i masakra totalna. ZUS nasz kochany macierzyńskie mi odebrał walczyłam z nimi, ale wiadomo bezskutecznie. W maju zaczęłam chorować do dziś. Pomoc naszego niby Państewka przydałaby się, piszecie że jak byłyby benefity to nikt by nie pracował, stuknijcie się jeden z drugim w głowę. Wbrew pozorom są czasem sytuacje naprawdę bez wyjścia. Pozdrawiam

Gość gość
nie wiem czy wiecie ale w UK żeby pobierać benefity TRZEBA PRACOWAĆ!!!

Gość gość
co to za bzdury za 1600 2000 nie da się powtarzam nie da się godnie żyć i przestańcie bzdury pisać