Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaa1102

czy za 1600zl da sie utrzymac rodzine?

Polecane posty

zresztą ja nie lubię łazić za butami:) Mnie wszystko obciera i ciężko mi kupić. Jakbym znalazła coś wygodnego za 200zł to bym nie pogardziła:)

Gość dfghjmnhg
ludzie mają 1200zł i tez żyją

Gość to nie zycie tylko
wegetacja, co za pierdoly piszecie:D

Gość a ja mieszkam w
nie wiem jak 3-osobowa rodzina może żyć za 1200 zł, przecież same opłaty (jak się nie wynajmuje) to 500zł co najmniej... z małym dzieckiem bez najmniejszych szans... co to za życie...

Gość dfghjmnhg
co to za życie? Życie w Polsce! Tak żyjemy dzięki tuskowi!!!

Gość to nie zycie tylko
:D ta wszystko wima Tuska:D debilka jako mi sie poziom zycia nie obnizył za rzadow Tuska, weź sie za robotę, trzeba bylo skonczyc studia dobre to i dobra praca by była, a nie tylko uzalac się!!!!!!!!!!!!!!!

Gość My mamy 1800-2000 i mieszkamy
w bloku. Małżeństwo i jedno dziecko plus duży pies i nie żyjemy najgorzej ale też nie w luksusie. To zależy kto czego oczekuje od życia, co lubi jeść,co lubi robić. My np lubimy wyskoczyć do kina raz na jakiś czas,ale za to w lato wolimy wycieczki rowerowe,czy też grill i inne rozrywki które kosztują mniej niż wyjście do kina:) Nie mamy rodziny na wsi,więc ziemniaki itp sami kupujemy w warzywniaku czy też w supermarkecie. Teraz ja idę do pracy więc dodatkowo wpadnie druga wypłata. Planujemy za dwa-trzy lata drugiego maluszka:)

Gość smutne i prawdziwe
:(

Gość a ja mieszkam w
dfghjmnhg a to inne rządy dawały Ci po 3tys miesięcznie co by się lepiej żyło tak? bo ja nie zauważyłam żeby mi się gorzej żyło ;)

Gość bhjss
Jak ktos jest nieudacznikiem to przeciez nie powie sobie,nie daje rady,tylko obwinia wszystko inne,tuska,kosciol,uklady,pogode itp

Niestety ale prawda jest taka,że Polska się sypie. Wystarczy spojrzeć jaka jest fala emigracji! Tu nie chodzi o to,że ktoś jest nieudacznikiem,tylko właśnie o ludzi na stołkach,miej innymi Pan Donald i cała ferajna.

Temu komu się nieźle powodzi(ma niezłą sumkę na koncie) to nie zrozumie panującej sytuacji,wręcz przeciwnie stanie po stronie Tuska i innych, bo jemu żyje się lekko. Ale jest wielu ludzi którzy muszą ciężko pracować aby coś zyskać,nie wspominając, że w tym roku ludzie będą pracować za marne stawki( 5-6 złotych za godzinę pracy),tzn już pracują.

Gość my mamy zgadzam sie z toba
jak najbardziej. Bogaci nie zrozumieja. My mamy razem 3500 miesiecznie,czasem bywa i mniej.

Gość to nie zycie tylko
jak pisalam wczesniej trzeba bylo dobre studia skonczyc, ja parcuje na etacie mam ponad 3000 na rękę i za korki biorę 30zł/h:D mozna?

Gość to nie zycie tylko
dziennie mam 5 osob co daje 150złx 5ni w tyg=750zł/tydzieńx4=ponad drugie 3000zł

Gość u nas jest tak
rodzina: 2+2, dzieci 2,5 latek i 10mies. Mąż pracuje, ja na wychowawczym. Ja dostaję 544zł z rodzinnym, męża wypłata waha się w granicach 1200 z groszami jak ma np.2 tyg.chorobowego (zimą często choruje bo pracuje na zewnątrz) do 1500 z groszami, może raz w roku 1600. Mieszkamy na wsi, bez żadnej pomocy, nie mamy gospodarstwa a więc i zwierząt tylko psa, ogródka też nie ma. Na miał i węgiel w tym sezonie wydaliśmy 3,5 tys. I ludzie nas podziwiają jak dajemy radę. A jeszcze paliwo 400zł, net w tel.60zł na 2 kom/mc. Opłaty za auto itd. Ciężko jest. Kino.. A co to takiego?!...

Gość a ja mieszkam w
my nie jesteśmy wcale bogaci, jak pisałam mamy lekko ponad 4tys więc to wcale nie jest dużo a mimo to nie obwiniam całego świata i Tuska o to, bo przed jego rządami wcale nie było lepiej i kasa się z nieba nie sypała... po jego rządach też nie liczcie na poprawę bo nikt Wam nic za darmo nie da, niestety taka jest prawda...

Gość to nie zycie tylko
bo najprosciej obiwniac rzad za swoja nieudolnosc :D

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
My mieszkamy w domu ok 110m . Opłaty: Gaz 60 zł na 2 msc, woda 150zł, szmbo ok 200 co 2 msc, prąd jakieś 200 zł. Do tego opał, my akurat w większości palimy drzewem bo mamy po połowie ceny tj. 400-500zł na msc. tel i internet 120 zł. Do tego jedzenie, chemia, ubrania to jakieś 1000 na msc. Mamy roczne dziecko. Mąż zarabia ok 3500 - 4000, zależy od godzin. Mamy miesiące że uda nam się odłożyc, ale są też takie że ciągniemy byle do 1. Fakt że latem są warzywa, owoce z ogródka, ale za to więcej prądu idzie, bo mamy bojler elektryczny. Także nie wiem jak bym dała radę za 1600.

Gość bhjss
Dokladnie,ja tez w bogactwie nie zyje,mamy z mezem ponad 5 tysiecy,to nie sa zadne luksusy,jednak pracujemy na to ciezko i nie uzalamy sie nad soba

Gość ło matko 80
"to nie zycie tylko " nie badź taka mądra bo jeszcze nie wiesz co cie w życiu spotka. W niektórych regionach Polski ludzie cieszą sie jak znajda prace za najniższa krajowa.i tak to jest wina tych co rządzą tym krajem. Nie każdy musi jeździć mercedesem ale zarobki powinny być takie żeby ludziom starczyło na godne życie .

Gość to nie zycie tylko
następna sierota, ja pierdole zamiast szukac roboty to na kafe siedzi i czeka az Tusk przelew jej zrobi...:D

Gość bhjss
Lo matko ale jakos niektorzy radza.sobie nawet w tyxh trudnych czasach a drudzy nie,wiec kogo obwiniac siebie czy tuska,pewnie ze innych zawsze latwiej

Gość czekam na paczkę od
nie da sie za 1600 godnie zyc, ba w ogole nie da sie zyc:(

Gość to nie zycie tylko
nie mądrz sie juz tak. Kiedys stracisz i tą kwote i ciekawe co zrobisz moja panno

Gość da sie utrzymac
utrzymac

Gość bo to wina tuska to prawda
co on takiego robi? Wiecej go potepi niz stanie po jego stronie i slusznie. W innych krajach jak stracisz prace to Państwo pomaga swoim rodakom a tutaj? Gówno dostaniesz

Gość heheheheheh:)
Oczywiście ze to jest wina tuska i innych "rzadzicieli" którzy sami przyznają sobie premie po 50-60 tys za NIC nie robienie a wiele ludzi uczciwie pracując żyje od wypłaty do wypłaty.

Gość a ja mieszkam w
tak, bo inne rządy jak tylko ktoś stracił pracę to zaraz dawali po 10tys żeby człowieczek miał czas szukać nowej pracy - której przecież było na pęczki i nikt najniższej krajowej nie zarabiał ;) ale pierdzielicie o tym Tusku, jasne, na kogoś trzeba zwalić, przyjdzie następny premier to jego za całe swoje życie obwinicie i tak w kółko ;) zamiast wziąć się za siebie i coś próbować zmienić! Jasne, że każdemu może się noga powinąć, ale trzeba próbować wszystkiego i SAMEMU sobie radzić a nie czekać aż przyjdzie pan premier i wręczy umowę dożywotnią z 5tys co miesiąc...