Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaa1102

czy za 1600zl da sie utrzymac rodzine?

Polecane posty

Gość ja mam traumę po ciąży
A my za ubezpieczenie zapłaciliśmy 363zł :D także dla mnie 800zł za ubezpieczenie to dziwnie wysoka kwota.

Gość na osbobę?
dacie radę. po cp porownójecie ceny wegla jak mieszkacie w innych regionach?????????????????????????????? A paliwo/bilety na dojazd do pracy mężą, do lekarza...itp prąd woda śmieci (po nowemu) opał gaz jedzenie pieluchy mleko modyfikowane owoce ubrania środki czystości środki na remonty przedszkole CHYBA ŻE TYLKO BAWICIE SIE W DOROSŁYCH I ŻERUJECIE NA RODZICACH

Gość nieidealna mama
jestem w szoku jak to czytam, nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, u nas samo paliwo wychodzi 1000zł m-cznie

Gość justa-kapustaaaaaa
jaki masz silnik? ile masz lat i jakie zniżki? my mamy 2.5 tdi niestety silnik wysoki a my młodzi, zwyżki nam naliczają niestety, 780zł na rok to i tak baaaaaaardzo tanio, mąż znalazł na necie ergo hesię yopu can drive tam mamy najtaniej, bo dla kierowców do 30 roku życia, nie liczy się ile masz zwyżek, zniżek tylko ile masz lat prawko. ja miałam opla 1.7 na tatę pisanego, ja jako współwłaściciel to płaciłam 320zł

Gość ela1982
a co do misi i jej reportazu ja utzymuje sie teraz z mezem i dzieckiem 7 letnim za 600 zl z opieki. to trwa od stycznia. ja nie moge znalezc pracy chociaz szukam ale w malym miescie to graniczy z cudem ale nie poddaje sie. a maz siedzi bo budowlanka na okres zimowy stanela wiec siedzimy i kukamy.wiec zazdroszcze ci 1600 zl . nie jestesmy typem ludzi ktorzy siedza i w domu i opieka nas utzymuje.chcemy pracowac ale niema gdzie. juz powoli tracimy nadzieje na znalezienie pracy.ale coz trzeba zyc.ja w lecie zawsze kupuje wegiel chociaz jest niewiele tanszy.tam gdzie jest duzo skladow wegla to ceny sa konkurencyjne tu niestety jest malo skladow i kazdy jak chce to cene sobie winduje.

Gość justa-kapustaaaaaa
wiem, że na lubelszczyźnie drogi węgiel, mam tam rodzinę, ostatnio mi pisała kuzynka, że płacą 920zł za tonę, mieszka w okolicach łukowa

Gość ela1982
powiem ci ze masz dobrze.rodzice napewno ci pomoga a tym bardziej jak dziecko bedzie.beda jescze wiecej pomagac.wiec poki zyja ciesz sie. ja z mezem musimy liczyc tylko na siebie niestety.

Gość nieidealna mama
2.5tdi to wysoki silnik? wiekszych bzdur w zyciu nie czytalam to co powiesz na 4lV16, TO JEST WYSOKI SILNIK!! laiczka jakich malo

Gość justa-kapustaaaaaa
jak na moje dochody opłacić 2.5 litrowy silnik to dużo :) ludzie kupują 1.2, 1.6 zeby miec niskie opłaty więc proszę Cię, dla Ciebie to mały silnik, dla mnie duży.

No my mamy 60% zniżek, plus 5% za kontynuację. Renault Kangoo z 2004 roku,jaki silnik nie wiem, na benzynę.

Już męża spytałam-silnik 1.3 :)

Gość 12345957574975493757458
V16? jakie to sa? bo nie znam sie..myslalam ze najwieksze to V8.

Gość justa-kapustaaaaaa
to pewnie macie niskie opłaty, ja mam audi a6 kombi 2004r. 2.5 tdi i niestety 780zł na rok OC :( prawko 4 lata, w you can drive to się liczy, tak nam naliczają zwyżki za wiek bo nie mamy 27 lat

Gość to spytaj mamusi
:M

Gość chyba normalnie
Moi rodzice maja 1600zl na miesiac (mama niedawno stracila prace) co prawda na dwie osoby, ale splacaja kredyt za kawalerke w miescie i starcza im, ale moja mam potrafi oszczedzac, wydawac racjonalnie, z reguly chodzi po promocjach-zawsze cos w jakims sklepie jest.

Gość nieidealna mama
dziewczyny co do zniżek na auto to jak nie macie znajomosci to lipa, ja mam prawko 7 lat i 60%znizki a w tamtym roku mialam tylko 10%, poważnie pisze, znajoma, ktora ma 5 lat prawko, 1 auto ma 50% XXXXXXXXXXXXXXXx v16 ma jeep wersja limited jak ktos nie wie

Nie niskie opłaty a wysokie zniżki-jak pisałam 60% za bezszkodową jazdę i wiek-mamy po ponad 12 lat prawko.

Gość ale głupi temat się zrobil
:(

Gość zzen
Jesteście poj.ebani z tymi autami .W wiekszosci je macie by uchodzic za kogos lepszego ,mimo ze do gara nie ma co włożyc....

Gość justa-kapustaaaaaa
do nieidealna mama nie dziwię się, ze wydajesz 1000zł na paliwo przy takim aucie :p

Gość justa-kapustaaaaaa
jakbym nie miała co do gara włozyc to bym nie kupowala auta i inne kobitki pewnie tez :)

Nieidealna mamo wpisz sobie takie dane renault kangoo 1.3 5drzwiowy, 2004r, użytkowany w kraju, najniższa liczba km rocznie-chyba do 5tysięcy tam jest, dwóch właścicieli, prawo jazdy 1 ma od 2000r-wiek 33 lata, 2 od 96roku 34 lata-kiedyś w wieku 17lat można było zrobić prawko. bez kratki. nie pamiętam co tam jeszcze potrzeba. wpisz to w kalkulator i zobacz co wyjdzie. Żadnych znajomości w ubezpieczalni nie mamy,kupiliśmy ubezpieczenie w axa przez internet.

my na paliwo wydajemy jakies 450zł na miesiąc,więc nie jest to jakiś kosmiczny wydatek. a auto typowo rodzinne. jakbym chciała szpanować to bym kupiła porsche cayman s.

Gość nieidealna mama
to spoko, co ciekawe w tamtym roku miałam u tego samego ubezpieczyciela tylko bez znajomości wtedy

Gość nieidealna mama
ja mam traumę po ciąży, nie każdy ma dobre auto to dla szpanu:) my swoje sprowadziliśmy kilka lat temu jak dolar stał w okolicach 2 zł wiec "grosze" to wyszlo

Gość a ja mieszkam w
moim zdaniem nie da się żyć za takie pieniądze... my mamy właśnie 3-osobową rodzinę i na zakupy po wypłacie idzie jakieś 900zł... i wcale nie szalejemy! no na jedzeniu nie oszczędzamy, do tego wiadomo dochodzi trochę chemii, ale kupujemy w marketach, nic jakiegoś niewiadomo jakiego... dla dziecka tylko nie oszczędzamy, to wiadomo, że połowa z tego idzie na nie, ale ogólnie moim zdaniem po prostu życie jest drogie... nam JAKOŚ starcza a mamy ponad 4tys... za 1600 to sobie nie wyobrażam całą rodzinę utrzymać i współczuję tym, którzy muszą :(

Gość zzen
A co do kwoty 1600pln ,to jes to pieniądz za ktory malolat moze chodzic na dyskoteki i cos odlozyc do skarpetki ,jak jest zapobiegliwy.Rodziny sie nie utrzymie na normalnym poziomie.

Gość freedom in my mind
Jak będziecie mieć za darmo warzywa (ja miesięcznie wydaję ok 400zł) owoce (też ok 400zł) jaja i drób (ok 100zł) wieprzowinę za pół ceny (ja ok 200zł) zostanie kupić wołowinę (u nas 300zł) przyprawy u nas 75zł na miesiąc kaszę, ryż, makaron-150zł mąkę 60zł ale używam wyłącznie razowej i gryczanej po 6zł za kg. do tego chemia czy kosmetyki-200zł jakieś wyjście, ciuch,buty 200zł to dacie radę.

Gość a ja mieszkam w
my nie mamy pieców ale teściowa też kupuje tonę węgla za 900zł, po 400 to może chodzić tam gdzie są kopalnie i od każdego da się kupić, a w innych rejonach Polski jest drogo... Co do ubezpieczenia to polecam mbank - mają takie ceny, że my płacimy tylko 420zł za ubezpieczenie rocznie i można sobie wyliczyć samemu na ich stronie ile wyniesie składka.