Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anqua

Od jutra nie piję

Polecane posty

Gość anqua

Wiem,że temat nadużycia alkoholu już był, ale zakładam temat bo chcę się od tego uwolnić i liczę na wsparcie. Ma któraś podobny problem i chce się uwolnić?

Gość atsmsnyjo
Dlaczego pijesz?

Gość anqua
Dobre pytanie. Z nudów, bo jestem DDA, bo mam to w genach, bo jestem sama mieszkam sama i nie mam nic lepszego do roboty. Nie wiem. Nie mam z tego powodu problemów, bo nie zawalam pracy, ale od 4 lat wolne wieczory spędzam zawsze z alkoholem:(

Gość anqua
pije albo jedno male piwo albo kieliszek wina co drugi dzień Wiec sa to objawy alkoholizmu :(

Mam czarny nick i według opinii nie powinnam się przyznawać.;/ ale mam ten sam problem. Też jestem z DDA. Mieszkam z facetem, ale kiedy tylko zostaję sama w domu i się nudzę, sięgam po alkohol. Czuję się wtedy lepiej, rozluźniona, zrelaksowana, szybciej leci mi czas. Mam dobrą pracę, kończę studia. Nie chodzi o to, że chce się "nawalić, jak bela", ale muszę chociaż piwo wieczorem wypić, bo jak tego nie zrobię, jest mi źle, smutno;/ Wiem, że tak nie powinno być. Nie piję tak, żeby się upić. Ale i tak wiem, ze jest to złe;/

Gość nannetta
mam zapchane kiszki :(

Gość anqua
Wolne wieczory - znaczy prawie wszystkie wieczory. Jedynym moim "odwykiem" jest praca - jestem pracownikiem mundurowym i mam służby co trzy dni 24h więc te 24h to mój jedyny czas kiedy nie piję.:(

Gość anqua
martynapl. Dokładnie to samo robię. Muszę się napić ale się nie upijam do nieprzytomności. Najgorsze, że chcę z tym zerwać nie dlatego, że zdaję sobie sprawę z tego ,że mam problem, ale dlatego, że przez picie przytyłam już 10kg. I to mnie przeraża.