Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masz to

Jestem grzeczna

Polecane posty

Gość masz to

Od zawsze byłam grzeczną dziewczynką. W moim domu było dużo problemów i nie chciałam ich sprawiać dodatkowo sobą. Ze schematem grzeczności weszłam w życie dorosłe. Może za dużo powiedziane - w życie dorosłe. Mentalnie nadal jestem małą dziewczynką, zagubiona w świecie, niezaradną i bez pomysłu na siebie i dalsze życie. Przeraża mnie dorosłość, odpowiedzialność, praca. Mam 25 lat i jedynie ukończone studia. Nigdy nie pracowałam na poważnie. Nie jestem w stanie pójśc do firm przykładowo i zostawić im CV. Za bardzo się boję. Nadal jestem grzeczna. Przez całe swoje życie nigdy sie z nikim nie pokłóciłam. Nigdy nie powiem, że coś mi nie pasuje, nie umiem mówić nie. Tłumię w sobie gniew i żal, a jest go bardzo dużo. Nie chcę nikogo ranić, chcę by wszyscy mnie lubili. Nie umiem zaakceptować faktu, ze ktoś mnie nie darzy sympatią. Obawiam sie, że może to się odbić na moim zdrowiu. Zresztą już się odbiło - mam chore jelita. Jest mi źle z tym scematem grzeczności. Chcę sie kłocić, krzyczeć, gdy mam na to ochotę, powiedzieć toksycznej kolezance, żeby przestała się wymądrzać. Straszne...

Radziłabym ci iść po pomoc gdzieś do specjalisty. Bardzo ciężko się tak żyje, wiem bo też kiedyś taka byłam, może nie grzeczna dziewczynka ale z bardzo niskim poczuciem wartości, też wszystkiego się bałam. U mnie sytuacja była całkiem inna ponieważ żyłam z alkoholikiem i chyba stąd wzięły się moje problemy. Pomogła mi dopiero grupa wsparcia dla osób współuzależnionych. Wiem więc, że samej z tego się nie wydostaniesz, potrzebna ci fachowa pomoc.

Gość masz t o
U mnie też był lakoholol. Jestem DDA. A ztym grzecznośc się wiąże właśnie. Jestem na terapii, ale czy będą efekty...

Będą na pewno ale nie od razu. Małymi kroczkami. Mnie się też zdawało że nic się nie zmienia. Jednak nie raz mi znajomi mówili, że widzą sporą różnicę. Może mają racje a ja po prostu chciałabym za dużo na raz.

Gość aprimagnum
Jestem po terapii - jestem zupełnie innym człowiekiem.

Gość masz t o
aprimagnum - napisz coś wiecej:) Ja marze o byciu inną. Efekty widziałaś już po terapii czy w jej czasie? jak np. przejawia sie teraz Twoje nowe zachowanie? Ja też chcę wszystko naraz. Już być inną, już już już. Tak się nie da:/

Gość masz t o
podnoszę, temat jest dla mnie ważny

Gość smaki dalekiego wschodu
1. klucz do wszystkiego nazywa sie wytrych 2. bedziesz grzeczna takrze dla oprycha z norzem oznajmiającego ci ze za chwile cie zgwalci zala banda murzynów z nim na czele czy raczej kopniesz go w jaja i wpakujesz paznokcie w oko? ? zastanów sie, sytuacje ekstremalne pomagaja podejmowac trudne decyzje 3. nigdy nie beda cie szczerze lubili wszyscy, nie ma takiej opcji - beda tez i tacy co albo ci beda zazdroscis, albo obgadywac albo z usmiechem na twarzy podstawia ci noge udajac ze to nie byla ich noga w dodatku ERGO: MASZ AMBICJE ZOSTANIA WYTRYCHEM? Chyba nie skoro piszesz: Chcę sie kłocić, krzyczeć, gdy mam na to ochotę, powiedzieć toksycznej kolezance, żeby przestała się wymądrzać. ZRÓB TO MOŻE STRACISZ KOLEŻANKĘ ALE ZYSKASZ SIEBIE. PER SALDO CHYBA WARTO.

Gość smaki dalekiego wschodu
ps - istnieje jedna szansa na milion, że toksyczna kolezanka wlasnie na to czeka bo ma cie za kukielke z welny ktora jest totalnie pozbawiona osobowosci jak jajko wylane ze scorupki, przyjmujace ksztalt naczynia w ktorym sie wlasnie znalazli

Gość podszyw do kwadratu
masz rację... załatw ten temat od razu.