Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolakolakola

długie stosunki a parcie na pęcherz i pieczenie.

Polecane posty

Gość kolakolakola

W trakcie długich stosunków (20 - 30 min.) z moim mężem gdzieś tak w połowie pojawia się parcie na pęcherz połączone z pieczeniem - trwa to kilka minut i potem problem znika.Boję się, że w końcu przerodzi się to w jakąś infekcję. Co robić?

Gość fiolecikiróżówy
Po każdym stosunku kapsułka probiotyku dopochwowego, ja tak robię z invagiem, na noc i nie powinnaś mieć żadnej infekcji. Po każdym stosunku także idź zrobić siku bo tak wypłukujesz bakterie i podmyj się płynem z kwasem mlekowym.

Gość kolakolakola
A cz ten probiotyk bez recepty kupię? Wystarczy jedna kapsułka?

Gość fiolecikiróżówy
Bez recepty. Ja po każdym stosunku jedną zakładam ale to probiotyk więc spokojnie możesz przez 7 dni, jedną globulkę na noc, później przerwa i za jakiś czas znowu powtórzyć.

Gość tralalala-
Możesz używać provag żelu, żel świetnie nawilża i dodatkowo chroni przed patogenami, ponieważ w składzie ma kwas mlekowy. Smaruj się nim przed i po stosunku, a dyskomfort zniknie.

stosuję provag żel od dłuższego czasu i rzeczywiście jest bardzo skuteczny, bardzo dobrze łagodzi, na pieczenie też pomaga

Gość anka zabrze
Faktycznie 20-30 minut to nie jest długi stosunek, ale jeżeli już po takim czasie współżycia masz problemy, to żel jest najlepszym rozwiązaniem. Z mężem używaliśmy wcześniej żelu z durexa, ale mnie uczulał, jak wybierasz żel to sprawdź czy jest przeznaczony dla alergików takie żele są najbezpieczniejsze. Provag żelu też używaliśmy i nigdy po nim uczulenie nie wystąpiło, do tego jest nie drogi!