Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aurea000

niepłodnośc pierwotna leczenie prywatne?

Polecane posty

Gość aurea000

itam. Poszukuje pomocy a jednocześnie rady. Od 3 lat borykam się z problemem nieregularntych miesiaczek. Lekarze przez cały czas faszeruja mnie hormonami i komentarzami typu ' taka natura kobiety'. Od 7 mies staramy się z narzeczonym o dziecko bez rezultatów. Dwa mies temu wykryto u mnie torbiel o średnicy 36 mm, co mies wywoływanie luteina miesiaczki :/ badanie hsg- dwa drozne jajowody. Mój lekarz powiedział ze na tym etapie koniec jego pracy i powinnam udać sie do kliniki niepłodności ( podejrzewa endometrioze). Niestety nie stac mnie na leczenie prywatne, nie wiem kompletnie co robić, nie zdiagnozowano u mnie w 100% endo. Może gdyby po takim badaniu jak laparoskopia widziałbym na czym stoję, niestety zabieg jest bardzo kosztown... Jakie podjąć kolejne kroki w leczeniu?

Gość ale laparoskopię
możesz mieć na NFZ, lekarz powinien Cię na nią pokierować, a jeśli nie chce, to może spróbuj poszukać takiego, który pracuje w szpitalu i będzie mógł wykonać zabieg

Gość to ja powiem tak
niestety leczenie nieplodnosci kosztuje a taki lekarz na nfz hmm nie masz nawet co na to liczyc mieszkajac w polsce;)

Gość aurea000
We wtorek mam wizytę u lekarza w innej przychodni. Mam nadzieję, ze z pozytywnym skutkiem. Zastanawia mnie fakt czemu mój wcześniejszy lekarz nie zalecił mi tego badania? Może ma podpisana umowe z klinika do której dał mi namiary? Dziękuję za odp :)

Gość aurea000
Dzwoniłam do kliniki na która dostałam namiary. Pierwsza wizyta 180 zł czyli wstępna rozmowa jak ma przebiegac leczenie :-(

potwierdzam to ci pisze leczenie nieplodnosci kosztuje :O to ja powiem tak

Gość ale laparoskopię
to zależy na jakiego lekarza się trafi- ja miałam hsg w znieczuleniu, laparoskopię, a wcześniej wizyty i montoringi na NFZ- trafiłam na bardzo dobrego lekarza z powołania, więc da się, dlatego napisałam żeby Autorka poszukała

Gość aurea000
Jeśli miałabym 100% pewność co jest nie tak to pewnie i pieniądze by się znalazły na leczenie. Jednak jak narazie poza kilkoma badaniani które tak naprawdę nic nie potwierdzaja ja nie wiem co mam leczyc, codziennie ' bije się z różnymi myślami' a ta niepewność jest najgorsza :/

Gość gość
Spróbuj jeszcze w jakims dobrym centrum medycznym. Z mojego doświadczenia moge polecić LuxMed, ja uwazam ze to najlepszy ze wszystkich moich wyborów.

Gość gość
Wiesz z klinikami to różnie bywa – taka prawda, że wybierzesz coś wydasz kupe kasy a potem okazuje się, że albo niepotrzebnie albo w ogóle to nic nie dało. Ja jestem zdania, ze chce płacić za jakość usług. Po tylu latach walki o dzidziusia wiem już co nieco i wiem, ze część można zrobić spokojnie na NFZ, a część lepiej nie robic państwowo. Badanie, niektóre możesz na NFZ do czego zachęcam będzie taniej – jednak ja na Twoim miejscu poszłabym do kliniki bo tam masz w jednym miejscu specjalistów.