Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bejca8925

Zakaz handlu w niedziele

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Prosimy o wolne niedziele

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Wasza solidarnosc to lipa dlaczego nie walcza o gut zaplate za Niedziele ja mam w DE 100% I zamiast gapic sie na tv woke isc do arbeit ! Achtung ! Nie zakazywac praca tylko dac gut zarobic np.100%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na konferencji prasowej poprzedzaj膮cej debat臋 europose艂 Platformy Obywatelskiej Janusz Lewandowski m贸wi艂, 偶e "Parlament Europejski jest w gor膮czce wyborczej, patrzy na Aleppo, a powinien patrze膰 na ulice Warszawy".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uwa偶am ,偶e w dwie niedziele w miesi膮cu powinno by膰 ca艂kowitego zakazu handlu .Przez jeden dzie艅 nikt z g艂odu nie padnie,a co ma kupi膰 w niedziel臋 kupi w sobot臋.Prowadz臋 sklep na franczyzie i pracuj臋 przez 364 dni w roku po 18 godz dziennie ,bo tak skonstruowano umow臋 . Tacy ludzie jak ja nie maj膮 praw tylko obowi膮zki. A je艣li by si臋 chcia艂o zerwa膰 z tym terrorem to ci臋 pa艅stwo udupi i na jedno wychodzi .Ca艂e 偶ycie pracuj臋 uczciwie , oddaje pa艅stwu co si臋 mu nale偶y i ca艂e 偶ycie klepie bied臋 .TAKA JEST POLSKA. Prawo pracy jest tylko dla pracownik贸w ,a nie dla ma艂ych przesdi臋biorc贸w ,偶aden PiP ani inny bzdurny urz膮d nie mo偶e mi pom贸c ,a wprost przeciwnie b臋d膮 takich jak ja n臋ka膰 i oczywi艣cie kara膰.Ci ,kt贸rych obowi膮zuje umowa franczyzowa s膮 je艅cami kapitalizmu i chciwych prezes贸w wielkich dyskont贸w ,kt贸rym ci膮gle ma艂o . Zwierz臋 w tym kraju ma wi臋c praw ni偶 zwyk艂y przedsi臋biorca .Nie da si臋 偶y膰 uczciwie w tym kraju .Maj膮c w Polsce ma艂膮 firm臋 nie mo偶na dorobi膰 si臋 niczego .. 艁upi膮 cie z ka偶dej strony jak nie "wielki moloch" to pa艅stwo. Uczciwy cz艂owiek w tym kraju zawsze dostanie po dupie. Lepiej Niemcowi dup臋 podciera膰 ni偶 w Polsce firm臋 prowadzi膰 .Kiedy艣 pracownicy uciekali z tego kraju ,teraz pracodawcy b臋d膮 ucieka膰 i utrzymywa膰 inne kraje . pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zr贸bmy wolne te偶 dla transportu przecie偶 jak chc臋 wyjecha膰 to mog臋 dzie艅 wcze艣niej dlaczego woln膮 niedziel臋 maj膮 mie膰 tylko ludzie pracuj膮cy w handlu inni te偶 maj膮 rodziny gdzie tu sprawiedliwo艣ci my艣l膮 偶e wi臋cej ludzi p贸jdzie do ko艣cio艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W Niemczech pracuje sie 40 godzin tygodniowo. We Francji - 35 godzin tygodniowo to pelen etat. Kto w Polsce, szczegolnie w wielkich miastach, tak malo pracuje??? Kiedy ludzie maja robic zakupy? Jesli jestes z malego miasta, gdzie dojazd do pracy zajmuje pietnascie minut do pol godziny, to fajnie, ale np. Warszawie, Lodzi, Krakowie, Wroclawiu, itd. jedzesz godzine w jedna strone (jak sa korki to dluzej), godzine wracasz, w pracy siedzisz 9 godzin. To juz 13 godzin. Codziennie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uwazam ze powinien byc zakaz handlu ale jesli to komus nie prasuje to przeciez moze sobie dorobic i wlasnie na niedziele sie zatrudnic. Przy tym zrobi sobie zakupy.A przeciez moga byc sklepy otwarte,tylko powinni w nich stanac wlasciciele,Podejrzewam ze szybko byliby za tym aby sklepy zamknac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sklep lublin
Witam. Jestem w艂a艣cicielem sklepu frenczyzowego,zatrudniam w nim na sta艂e 14 os贸b i 2 student贸w w艂a艣nie w soboty i niedziele. Ja nie trac臋 wiele przez te dwie wolne niedziele, ale straty dla pracownik贸w ju偶 s膮 spore. Jest to 3 pracownik贸w rano po 7 godzin i 3 pracownik贸w na drugiej zmianie 7 godzin. co daje w sumie 42 roboczogodziny za tak膮 niedziel臋.Przy dw贸ch niedzielach w miesi膮cu daje to 84 godziny, czyli p贸艂 etatu. To jest mniej wi臋cej tyle co wypracowuj膮 u mnie studenci w weekendy. Wynik tylko jest taki ze nie b臋d臋 mog艂a da膰 im pracy, w pozosta艂e weekendy poniewa偶 w tym czasie swoje etaty wyrobi膰 b臋d膮 musieli pozostali pracownicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie da si臋 tego czyta膰 co nie kt贸rzy tu wypisuj膮 jakie艣 brednie . Po pierwsze ludzie maj膮 umow臋 , wi臋kszo艣膰 pracownik贸w musi mie膰 2dni wolnego w tygodniu , zamiast wtorku i 艣rody b臋d膮 mieli wolne w wtorek i niedziel臋 wi臋c nie b臋dzie 偶adnych zwolnie艅. Gospodarka wzro艣nie bo ludzie b臋da kupowali w soboty jak na wojn臋 bo jeden dzie艅 zamkni臋ty ,b臋dzie musia艂o by膰 wi臋cej ekspedientek na zmianie . Cz艂owiek jest tak skonstruowany ,偶e je艣li czego艣 zapomni kupi膰 to nie umrze je艣li tego nie zje, juz nie przesadzajmy , w wi臋kszo艣膰i galeri utargi w niedziele s膮 por贸wnywalne do innych dni bo ludzie zamiast kupowa膰 to 艂a偶膮 i ogl膮daja i to tyle. Nie ma to jak na spacer z dzieciakami po marketach i galeriach chodzi膰. A i co najwa偶niejsze nie wiem co z t膮 Polsk膮 偶e ludzie s膮 tak zawistni dla innych , kurcze jakby mieli wolne restauracje ,kwaiciarnie,kina itd. to by艂oby 艣wietnie ,偶ycz臋 ka偶demu by mia艂 woln膮 niedziel臋 ,a nie kope pod nimi mine .. I po kolejne wi臋kszo艣膰 sklep贸w za niedziele p艂aci tyle samo co za inny dzie艅 wi臋c prosz臋 was je艣li nigdy nie pracowali艣cie w niedziele za tyle samo co w inny dzie艅 to zamknijcie buzie i tyle. Nie rozsmieszajcie mnie gadaniem ,偶e nie macie kiedy zakup贸w zrobi膰 bo jeste艣 tak bardzo 偶a艂o艣ni,偶e powoli zaczyna Was by膰 mi szkoda ,偶e z g艂odu po umieracie bo nie b臋dziecie kiedy mie膰 czasu czego艣 do jedzenia kupi膰 . 呕ycz臋 mi艂ego dnia ,mo偶e bez zakup贸w?? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale w przygranicznych miejscowo艣ciach Niemcy przyje偶dzaj膮 w艂a艣nie w niedziele po zakupy i wykuouj膮 w艂a艣ciwie wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moim zdaniem wielka szkoda, 偶e rz膮dz膮cy dali si臋 wypu艣ci膰 Z.Z. "Solidarno艣膰" i w sytuacji kiedy ponad 70% jest przeciwne zmianom, d艂ugofalowo weszli na min臋. Nie jestem wprawdzie sta艂ym bywalcem galerii handlowych, ale zawsze jestem pod wra偶eniem tabun贸w m艂odzie偶y tam, gdzie znajduj膮 oni dla siebie odpowiedni膮 ofert臋. Mo偶na sobie zada膰 pytanie, czym w艂adze chc膮 zast膮pi膰 ofert臋 gastronomiczno - rozrywkow膮 wielu galerii. Przecie偶 sobota i niedziela to dni, kt贸re m艂odzie偶 zagospodarowuje wg w艂asnego uznania i spotkania z kole偶e艅stwem w galerii trudno pot臋pia膰. Galerie to r贸wnie偶 kina wype艂niane g艂贸wnie przez m艂odzie偶. Wszyscy tr膮bi膮 o zakupach w niedziel臋, ale to domena g艂贸wnie potrzeb rodzinnych, ale nikt nie zwraca uwagi na grup臋 m艂odzie偶ow膮 w tym studenck膮. Nie potrafi臋 oceni膰 jak膮 cz臋艣膰 klienteli galerii stanowi ta grupa, ale jest to chyba kilkadziesi膮t procent. Otwarta ostatnio we Wroc艂awiu galeria "Wroclavia" od razu sta艂a si臋 t艂umnie odwiedzana i zaryzykuj臋 twierdzenie w znacznej cz臋艣ci dzi臋ki 艣wietnej gastronomii, kt贸r膮 wype艂niono ca艂e pi臋tro (plus lody, soki na pozosta艂ych pi臋trach). Skorzystanie w dni wolne z propozycji kuchni rodzimej, azjatyckiej, meksyka艅skiej, w艂oskiej, greckiej itp. uwa偶am za bardziej kusz膮ce ni偶 robienie zakup贸w. Jednym s艂owem szkoda, 偶e PIS nie poszed艂 na rozwi膮zania organizacyjne daj膮ce wolne handlowcom w niedziel臋 a wybra艂 zwarcie z wi臋kszo艣ci膮 spo艂ecze艅stwa. A mia艂 przecie偶 przyk艂ad W臋gier.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasjer
Nikt nie zostanie zwolniony przez brak handlu w niedziel臋, bo ludzi i tak nie ma do pracy.A klient kupi w ma艂ym sklepiku lub w sobot臋 w du偶ym sklepie.Kiedy艣 by艂y sklepy zamkni臋te w niedziel臋 i cz艂owiek 偶y艂 a teraz przynajmniej dzieci b臋d膮 spedzsp臋dza膰 czas na powietrzu a nie w supermarkecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak b臋dzie pada膰 to w domu

Udost臋pnij ten post

handel w niedziele jest nienormalny i tak nikt w niedziele nie chodzi do sklep贸w bo ludzie po kosciele do rodzin je偶dza albo go艣ci maj膮

Udost臋pnij ten post

Rypsyma dzi艣 handel w niedziele jest nienormalny i tak nikt w niedziele nie chodzi do sklep贸w bo ludzie po kosciele do rodzin je偶dza albo go艣ci maj膮 x prawda ja nigdy nie chodz臋 w niedziele.Niedziela jest dla Boga i normalnie .Jest jeszcze 6dni w tygodniu by zrobi膰 zakupy.W ko艅cu b臋dzie zakaz handlu w niedziel臋 tak jak B贸g chce bo偶e prawa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
chwil膮 Bawi膮 mnie te komentarze ciemnogrodu... I jakie to Polskie - ja nie mam wolnego to czemu kasjerka ma mie膰... I po co bronicie swoich racji jesli zadne z Was nie pracuje w niedziele... Snujecie si臋 po sklepach bo taki macie kaprys niedzielny?? Pomy艣lcie kto sie bogaci na tych waszych niedzielnych zakupach - bo portugalczyk, niemiec, francuz i anglik 艣miej膮 si臋 z POLAKA ktory (pisane przez duze Z) "pracuje" w niedziele i jeszcze sam walczy o to aby by艂y pracuj膮ce.. Ludzie ogarnijcie si臋.. Ale niestety z my艣leniem jest ogolnie kiepsko i lepiej powtarzac to co wam polsat, tvn albo tvp powie.... Nikt ju偶 w tym kraju swojego rozumu nie ma?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 nie przejmuj臋 niedaleko mam bazary , jest na nich dos艂ownie wszystko , ich nie obowiazuje zakaz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Galerie powinni ca艂kowicie pozamyka膰 , bo to obcy bogac膮 si臋 u nas .Niech wracaja do swojego kraju.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo dobrze ze w niedziele beda zamkni臋te markety Tylko byly wycieczki bez sensu.ludzie chodzili jak zombi tylko.by w domu.nie siedziec a i tak malo co kupowali Bedzie okazj膮 wyj艣膰 z dzieckiem do kina parku basen zoo itp Popieram 100,% ten zakaz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W latach 80 sklepy byly w soboty i niedziele pozamykane no moze w jedna sobote do 13 tej.Osobiscie uwazam ze ludzie maja domy,dzieci,zony,mezow i chca w swietym spokoju odpoczac.Zastanawiam sie dlaczego w weekendy kina ,parki sa puste??? Jesli wlasciciel chce by sklep byl czynny niech sam w nim stoi,niech zobaczy jak to jest tyrac za marne grosiny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
13.50 kiedy ostatnio byle艣 w kinie 偶e takie g艂upoty Pier..lisz ? Puste parki "??? A co jest do roboty w parku zim膮 pajacu ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W marketach zarabiaj膮 ma艂o, to ja si臋 pytam za co utrzymuj膮 rodziny i je偶d偶膮 samochodami ? Urz膮d Skarbowy si臋 powinien nimi zaj膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lipaa, centra handlowe przez te niedziele, przedluzaja otwarcie by sobie to 'zrekompensowac'. Mysla, ze jak ludzie zostana godzine dluzej w pracy w pi膮tek i sobote to nadrobia utarg jaki by mieli w niedziele.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A czy ktokolwiek z fan贸w niedzielnych zakup贸w wie 偶e on sobie idzie do sklepu kiedy chce a pracownicy nie zaczynaj膮 pracy wraz z otwarciem sklepu o dziewi膮tej rano i nie ko艅cz膮 jak si臋 zamknie.....tylko zapierniczaja na dwie zmiany od sz贸stej rano do jedenastej w nocy....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O tej porze b臋dziemy wraca膰 w sobot臋 z pracy. Nie ma jak dojecha膰 do domu, ale nas za艂atwili

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tu bardziej chodzi 偶e co b臋dzie w niedziel臋 robic widac jak cale rodziny przychodz膮 do centr handlowych bez takiej mysli 偶eby cos kupic tylko zeby dzieci mia艂y gdzie pobiegac a centra to nie plac zabaw a tak s膮 traktowane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰Go艣ciowiNier贸wny
Og贸lnie pora偶ka wed艂ug mnie. Co z tego, 偶e niedziela b臋dzie wolna dla os贸b z handlu, skoro wi臋kszo艣膰 z sektora handlowego b臋dzie musia艂a przychodzi膰 z niedzieli na poniedzia艂ek do pracy by ogarn膮膰 sklep przed otwarciem? W takiej np. Biedronce, gdzie otwarte masz od 6:30? Wynika z tego, 偶e najlepiej po艂o偶y膰 si臋 spa膰 w niedziel臋 o 18:00. Gdzie tu w og贸le czas na rodzin臋 i wypoczynek? M贸wi膮, 偶e to wymys艂 Ko艣cio艂a...jak tak patrz臋 na to co si臋 dzieje, to coraz bardziej w to wierz臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pracuje w sklepie w du偶ej galerii. Trzeba by膰 idiota 偶eby si臋 z tego cieszy膰. Przecie偶 w sobot臋 i niedziel臋 sklepy maj膮 zwykle najwi臋kszy obr贸t. Mega straty b臋d膮 z tego. Premii nie b臋dzie bo nie da si臋 zrobi膰 planu. I u nas wymy艣lili ze galeria i wszystkie sklepy od poniedzia艂ku do soboty ma by膰 otwarta do 23 w niedziele pracuj膮ce do 22. Nikt si臋 nie liczy z tym 偶e jak o 23 zamknie si臋 sklep to pracownicy wyjd膮 23.30. Ja akurat po 1 b臋d臋 w domu bo doje偶d偶am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak to w niedzuele u was otwarta galeria

Udost臋pnij ten post