Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bejca8925

Zakaz handlu w niedziele

Polecane posty

Gość F117
No co Ty. Oni chca tylko likwidacji tam gdzie sami pracuja. Jeden debil troluje albo nie rozumie przykladu z Indiami. Przykladow na "a u innych jest costam", to jak pisalem, do usranej smierci mozna wymieniac. W Skandynawii sa mandaty stosownie do dochodu, aby wyeliminowac "olewanie" przez tych, dla ktorych 500, to na zapalki przyslowiowe. Jakos prawie nikt tego nie rzada :D

Gość gość
Państwo to zorganizowana banda nierobów biurokratów kierowa przez gang oprychów zwany dla niepoznaki Rządem, który zniewala i okrada ludność na kontrolowanym terytorium.

Gość gość
Zdanie nieuka, który "rząda" zamiast żądać nic dla mnie nie znaczy. Taką wiedzę w temacie posiada jak z ortografii i jakoś dziwnie mu zależy na elastycznym czasie pracy, pewnie się boi, że straci prace w Biedronce, albo w Tesco, nie wiem. Ja pracuję normalnie w weekendy i nie zależy mi akurat na wolnej niedzieli, wiem też, że nikogo nie zwolnią w razie zakazu handlu w niedzielę i tak jest słabo, dużych strat nie ma. Chociaż wszystko pozamykają to nie sądzę, żeby poprawili frekwencję w kościołach, a w sumie ten zakaz handlu chyba w tym celu wymyślono. Nie ma co się licytować, co jest w innych krajach. Biedronce, Tesco, Auchan i podobnym na pewno się opłaca, nie inaczej skoro pełno tam klientów. Ten, komu się opłaca nie ma sensu żeby narażał się na straty w imię jakiejś ideologii dziwnej i tyle

Gość gość
Ja kompletnie nie rozumiem sensu zakazu handlu w niedziele, społeczeństwo jest coraz mniej katolickie, do kościoła prawie nikt nie chodzi, i na co takie sztywniactwo? Raz, ze zakazy to powinna być ostateczność, dwa , grunt żeby był ten dzień wolny, ale na co akurat niedziela? To najnudniejszy dzień tygodnia, a przez więcej zakazów będzie jeszcze nudniejszy... Poza tym jak się zyje w cywilizacji to niech będą jakies korzyści a nie tylko brud i smród samochodów, przecież nieraz się skończą podpaski, albo jak ktoś ma małe dziecko pieluchy, czy mleko skiśnie, i co, siedzieć o chlebie i wodzie, a zamiast podpasek uzywac lisci czy podrzeć prześcieradło, bo jakiś debil zakazał handlu w niedziele?

Gość gość
właśnie o to chodzi, że po co ograniczać zakazami biznes, który się opłaca. Jak braknie klientów, ludzie przestaną kupować to wtedy będzie problem. Niemcy nie robią zakupów w niedzielę, więc jak czegoś zapomnisz musisz do sklepu przy stacji benzynowej podjechać. Nie opłacało się podobno, bo ludzie nie chodzili

Gość gość
gość dziś W jakim sklepie jest słabo w niedziele? Ja pracuję przy dostawach i na niedziele mamy największe zamówienia..

Gość gość
To zdradzę wam sekret, bo nikt mnie tu nie zna. Wolę siedzieć w pracy w niedzielę niż proszony obiad z teściową. Z dwojga złego chyba jednak lepsza praca. Zawsze mam wytłumaczenie, że idę do pracy i tak jest dobrze

Gość gość
gość 17:02 my z apteki w galerii, jesteśmy jakieś niewidoczne i do biura podróży obok ani do sklepu Triumph jakoś ludziom w niedzielę nie po drodze, a szkoda. Czasem jednak kupują, ale do nas akurat w tygodniu więcej osób przychodzi, tak się składa i do dziewczyn z biura też. Triumph tak różnie, ale myślę, że dużo zależy od pogody i pory roku, jak ludzie spędzają czas i gdzie się wybiorą w weekend

Gość gość
to już ostatnie lata rządów konserwatystów i mieszania się kleru do polityki kościoły pustoszeją w miare jak wymierają mohery, młodzi ludzie nie chca tam chodzić bo ich wkurza hipokryzja księży Zoabczycie, PiS jeszcze w tym roku albo w nastepnym zostanie odsuniete od władzy, bo przegina pałę A co do porównywania Polski z Zachodem. Tam ludzie godziwie zarabiają i nie są zmęczeni harówką, więc w niedziele moga sobie isc na basen, kręgle czy wyjechac na wycieczkę. A Polacy? pozostaje im tylko chodzenie po sklepach, poza tym w tygodniu wielu nie ma czasu na zakupy. Wiec niech się wreszcie skończy pieprzenie o tymże tak jest na Zahodzie. najpierw niech w Polsce zapanuje dobrobyt. nie możemy ciagla małpowac tego Zachodu i bezmyslnie kopiowac stamtąd wszystkeigo

Gość gość
Zgadza się, trzeba dopasować pewne sprawy do naszej sytuacji i możliwości, a nie bezkrytycznie kopiować zachód, jak zarobki z trzeciego świata mamy :-(

Gość gość
Żabki będą zawsze otwarte.

Gość gość
Ja myślę że należało by zrobić referendum. Ale pytania w nim nie powinny dotyczyć tylko handlu bo może by rak otworzyć przedszkola,urzędy,przychodnie,fabryki,warsztaty. Jest popyt jest podaż ekspedientka też musi mieć z kim dziecko zostawić w niedzielę,auta też w niedziele się psujà. Jak już to już wszyscy w weekendy do roboty a nie siedzieć w domku z rodzinką.

Gość gość
Proponuje zamknąć uczelnie zaoczne, też pracują w niedziele

Gość gość
serio uważacie że praca w niedziele jest ok ? bo co ? bo ktoś z nudy nie ma gdzie się podziać to jedzie do centrum handlowego ! bo komuś piwska zabrakło i leci do biedronki po zapas ! ogarnijcie się ! to co miał by kupić w niedziele można zaopatrzyć się w sobotę lub piątek ! Polacy widzę że kryzys was nie sięga !

Gość gość
Mnie zależy na pieniądzach, a nie na wolnym akurat w niedzielę, w imię jakiejś ideologii. Na tym zyskają lub stracą tylko pracownicy handlu, reszta zostanie bez zmian. Wszelkie porównania z pracą w ratownictwie, energetyce, straży pożarnej są baz sensu, bo ich praca to konieczność, żeby jeden z drugim nie siedział po ciemku,tak samo jak gaszenie pożarów czy usuwanie awarii wszelkich, ratowanie życia ma się nijak do handlowania szmatami i butami w niedzielę :-)

Gość gość
Nie rozumie po co ta dyskusja zamiast sprawić żeby nas nie zmuszano do pracy ponad normę to będzie ok bo jako tako jest 5 dniowy tydzień pracy po 8 godz to po co jakieś tam zakazy .Pracuje po 10-12 godzin wmawiają ze mnie nikt nie zmusza a jak wyszłam do domu po 8 godz to na drugi dzień byłam już na dywaniki u prezesa bo sprawiam problemy . Wszędzie jest mobbing każdy powinien decydować czy chce pracować w święta czy nie a nie terroryzowac go zwolnieniem .

Gość gość
pracuje w malym sklepiku..dla mnie praca w niedziele to dodatkowy dochod..w handlu jedzie sie na najnizszej krajowej..czyli na dzien dzisiajszy to ok..1400zl..niedziele to dla mnie 130..zl..wiec nie jestem zwolennikiem zamykania malych sklepikow w niedziele..poza tym pracuje sie na zasadach dobrowolnosci..i prosze wierzyc...kazda z osob tu pracujacych nie chce miec dnia wolnego..

Gość gość
jakim trzeba byc ignorantem, by nie byc swiadomym, ze zamkniete w niedziele sklepy sa malym, a jednak znaczacym uklonem w strone ochrony srodowiska liczy kasa, konsumpcjonizm, wygoda

Gość gość
Strasznie mi niektórych szkoda bo faktycznie nie będą mieli z sobą co robić w niedzielę. Zakupy rodzinne w niedzielę to jakaś głupia polska tradycja bo ludzie nie potrafią już spędzać ze sobą czasu. Jestem niedzielnym pracownikiem handlu i jestem do tego przyzwyczajona. Obserwuje tendencje że ludzie wystrojeni po kościele prosto z mszy pędzą do marketu i śmieje się w duchu z ich formy spędzania czasu. Ja jestem wierząca ale niestety nie chodzę w niedzielę do kościoła, zazwyczaj na tygodniu i idzie przywyknąc. Pomyślcie sobie ze Wasze dzieci i Małżonek siedzą w domu w niedzielę a Wy z rana idziecie do pracy i nie mozecie pójść z nimi na niedzielny spacer czy pograć w gry. Nie jest to przyjemne siedzieć po drugiej stronie gdy ludzie spędzają czas z rodziną. Przy wolnej niedzieli nigdy nie chodzę do sklepu i żyje, mam co jeść o dziwo. Porabalo Wam się w zadach od tego konsumpcjonizmu. Jednak jak mówię, jestem przyzwyczajona do takiego stanu rzeczy i idąc do tej pracy miałam ta świadomość. Dla mnie wolna niedziela to realna szansa by być przy bliskich więc nie dziwcie się że chce by ustawa weszła.Wiem że pozostały obrót rozłożył by się na inne dni tak jak ma to miejsce np. Przed świętami a pierniczenie o stracie pracy wynika z Waszego braku wiedzy na temat handlu i obrotów i strachem że nie będziecie mieli perspektywy na spędzenie czasu w Waszym nedznym życiu. Czemu nedznym? Bo radość przynosi Wam tylko kupowanie. Tak się nagradzacie.

Gość gość
Katrem, Bóg Ci rozum odebrał? Co wspólnego z tematem ma Twoja Kryptoreklama? Spowodowałaś, że w życiu tam nie pójdę, chociaż chciałam, bo tak mnie zdenerwowałaś ta checią darmowej reklamy. :O

Gość gość Gosia
fajnie ktoś napisał, że jedyną radością w naszym nędznym życiu jest robienie zakupów w niedzielę. Ach, jakim trzeba być wrednym człowiekiem bez serca, żeby swoim spragnionym niedzielnych zakupów rodakom zamykać przed nosem galerie i markety. Oburzony naród nie zechce głosować w kolejnych wyborach na tych, którzy tak straszliwie ich skrzywdzili ☺

Gość gość
Jestem niedzielnym pracownikiem handlu i jestem do tego przyzwyczajona. Obserwuje tendencje że ludzie wystrojeni po kościele prosto z mszy pędzą do marketu i śmieje się w duchu z ich formy spędzania czasu x a co w tym złego czy dziwnego?? nie każdy ma pieniądze żeby w niedziele jechać na rejs jachtem a zakupy to raz ze rozrywka- bo teraz kupuje się znacznie przyjemniej niż w komunie, dwa- konieczność. Połączenie przyjemnego z pożytecznym...

Gość gość
Osobom, które popierają zakaz handlu w niedzielę i pracują w sklepach z całego serca życzę, aby stracili pracę jeśli ta ustawa wejdzie. Bo jeśli wejdzie to w życie, poniesie to za sobą POTĘŻNE redukcje w etatach i to nie tylko w handlu. :) Trochę racjonalnego myślenia proponuję niektórym :)

Gość gość
pracuje w handlu w zamian za niedziele mam inny dzień wolny moge isc do lekarza urzedu pozałatwiac rózne sprawy a tak trzeba bedze brac dzień z urlopu zeby cos załatwic zawsze jakias niedzele w miesiacu mam wolna wiec dla mnie jest wszystko ok lepiej ci co tak krzycza niby w imieniu pracowników niech porusza sprawy niewypłacania i oszukiwania na wypłatach i nadgodzinach oraz traktowania jak niewolników przez firmy i "Januszów biznesu" pracowników bo to co dzieje sie na rynku pracy to horror

Gość SaraMej
Oto prawdziwy powód dlaczego chcą to wprowadzić Http://shortlinks.de/njku

Ale się będę śmiać jak[daj Bóg]będą zamknięte markety w niedzielę z tych prostaków co nie umieją zagospodarować sobie w sposób ciekawy tylko łażenie po marketach wkurzajac tym samym charuj ących tam ludzi i znoszących wszystkie fanaberie i zachcianki paniusiów chcę zobaczyć ten moment jak jeden z drugim pędzi do sklepu a tu zonk!i rozwala ryj o zamknięte drzwi ha,ha,ha!bo szuka mięsa na rosół w niedzielę taka larwa jedna z drugą a pytam się gdzie miałaś łeb wcześniej?to żryj teraz chleb z wodą chyba że tego chlebusia też nie kupiłaś wcześniej? ojoj

Nic człowieku nie zrozumiałeś ale nie dziwię się bo jesteś pewnie jednym z tych ćwoków co się plątają po marketach w niedzielę

Gość gość
Jedni robią zakupy w ciągu tygodnia a inni w niedzielenic tobie ćwoku do tego.

Gość gość
Ludzie nie tyle robią zakupy, co po prostu spędzają czas w galeriach i marketach. Potrafią tam siedzieć godzinami. Zjedzą coś, połażą po sklepach, wejdą do biura podróży zpapytać czy są jakieś lasty i za ile. Grają w gry, jakieś cymbergaje, tłuczki, koniki, karuzele, robią dzieciom zdjęcia i niedziela jakoś zleci. Teraz biura podróży poznikały z miasta i raczej są w galeriach, tak samo jak apteki sieciowe i salony komórek. Wszystko dlatego, że ludzie kochają niedzielne zakupy i załatwianie różnych spraw, jak przedłużenie umowy u operatora komórek, kupowanie biletów, wyjazdów itp. Nie można wykręcać głupich numerów tym, którzy biznes do centrum handlowego przenieśli i ich klientom niedzielnym. Tak samo rodzinom, dla których każda niedziela bez wizyty w galerii jest stracona ☹

Gość polonia87
PiS w ogóle nie rozumie kobiet, tylko sami faceci mają decyddować o tym, że kobiety będą sikać w pieluchy na kasach w wielkich sklepach od pon do sob