Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bejca8925

Zakaz handlu w niedziele

Polecane posty

Gość gość
zakaz handlu dla kogos kto ma groszka, a jak ma swój sam czy kram to nawet wiekszy ale zakaz go nie obejmie

Gość gość
Powiedzmy sobie szczerze, ten zakaz dla pracujących w handlu nie ma żadnego znaczeni, jest to tylko sprawa finansowa, bo pracującym w niedzielę, należy się 200%. Solidarność chce tylko przypomnieć że istnieje, bo już ludzie zapomnieli o czymś takim.

Gość ONYC
Dlaczego, ja pracownik produkcyjny nie mam mieć wolnego ?? Nie mówię o niedzieli. Ja np. muszę pracować w 1,3 maja, to samo w święta Niedziela Wielkanocna, Poniedziałek Wielkanocny. W moim mieście w święta będzie pracowało kilka tysięcy osób i jakoś nikt się za to nie weźmie.

Gość gość
Biskupi lamentują , ale oni nie jadą z dziećmi nad wodę ,kiedy dzieci chcą lody, zimną lemoniadę , czy też zwykłą kiełbaskę na ognisko. Po to człowiek pracuje , aby w niedzielą mógł wypocząć nie tylko przed telewizorem. PROPONUJĘ BISKUPOM . Jako gest dobrej woli , dalej w niedzielę odprawiać msze św. ALE NIE ZBIERAĆ TACY. Jak to Rydzyk mówił , jak się nie dorobisz w tygodniu to w niedzielę też się nie DOROBISZ?????

Gość gość
Nie macie pojęcia jak byloby dobrze, gdyby w niedziele sklepy były zamknięte. Jeden dzień spokoju i względnej ciszy o której większość marzy.

Gość gość
20:48 Nie możesz kupić lodówko-zamrażarki turystycznej? W sobotę kupisz lody, lemoniadę, owoce, słodycze, kiełbaski i w niedzielę będziesz gotowa.

Gość gość
Powiedział pedofil.

Gość gość
Cebulaki z was i taka jest prawda. Można załatwić wszystkie zakupy w sobotę.

Gość gość
Żałosny jesteś z tym straszeniem. Ktoś ci kazał pisać o gwałceniu dzieci? Ps: Może trafimy do tej samej celi haha ;)

Gość gośćja
Moge sie zalozyc ze wszyscy ktorzy pisza ze nie chca zamknietych niedziel po prostu w nie noe pracuja. Ja sama pracowalam w galerii handlowej i wiem ze to sama przyjemnosc patrzec jak ludzie z rodzinami na spacer do marketu przychodzili z malymi dziecmi i tak pol dnia siedzieli no i ocxywiscie najbardziej w******jaca odp. skretynialcow niedzielnych oni tylko ogladaja bo w niedziele zakupow nie robia to po jaka holere przyszli. Ja tez chca miec wolne a nie teraz Moge dziecmi mialo urodziny i nie moglam dostac uw bo na weekend nie ma a kupela na dluzszym uw co za niesprawiedliwosc wiem musialam do pracy zamiast z dziecmi posiedziec i spedzic czas. Straszne co wam ten 1 dzien zamkniety zrobo kiedy indziej zrobicie zakupy w sobote lub inny. A co wy pieprzycie ze beda zwolnienia jakie zwolnienia ruch przelozy sie na tydzien lub na poniedz. Jak sa swieta i jest tylko 1 dzien zamkniety to widac co sie w marjetach dzieje ludzie wariuja robia zakupy na potege duzo wiecej kupela niz normalnie widze to przeciez tam pracuja i obserwuje.wiec co gadacie ze beda zwolnienia, nie blmoga byc jak ruch sie zwiekszy. Zapamietajcie to idioci ktorzy macie wolne i chcecie z eby kto inny nie mial

Gość gość
I bardzo dobrze, że ta ustawa przeszła. Sama. Pracuje w markecie i w miesiącu przypada mi tylko jedna wolna niedziela. Tak powinno być już dawno. Nawet Bóg 7mego dnia odpoczywal. A ci co są tak za niedziela pracująca to sami maja wolne i nie wiedzą jak to jest. Dzięki temu więcej czasu będę spędzać z córką.

Gość gość
W supermarketach, w galeriach pracuje teraz bardzo dużo osób http://slask-praca.pl/supermarket-czy-tam-da-sie-pracowac/ . Rozumiem, że jak ktoś ma rodzinę, dzieci itd., a do tego pracuje w pełnym wymiarze czasu, to chce mieć tą wolną niedziele, ale np. dla studenta, który pracuje na pół etatu a czasem nawet mniej, to właśnie weekendy są jedyną okazją, kiedy może sobie dorobić. Sama pracuje na tej zasadzie i nie cieszy mnie ten zakaz. Znam tez wiele osób, które pracują w sklepach i same mówią, że wolą już pójść w weekend a potem mają sporo wolnego w tygodniu…

Gość gość
Niedziele powinny być dla chętnych i za odpowiednie wynagrodzenie.

Niektórzy zapominają, że oprócz sklepów w niedziele działa wiele innych instytucji i jakoś nikt się nie burzy o to.

Gość gość
Szkoda,że nikt ze zwolenników handlu w niedziele ani przez moment nie pomyśli o ochronie środowiska, konsumpcjonizm góruje. Pazerni ludzie.

Gość gość
No dobrze w sklepie nie można robić zakupów bo to grzech. Ale w koscielnej kr****ie można handlować. Polska to bardzo "katolicki" kraj. . Panienki z zywego rózanca handluja w kr****ie koscioła. Głośno przy tym rozmawiając . Tak "nabożnie uczestniczą w ofierze Mszy św. a Pismo Sw. wyraźnie mówi " nie róbcie z Domu Bożego targowiska. Dom mój ma być domem modlitwy". .Na niedzielnej Eucharystii czuje się w świątyni jak na targowisku

Gość gość
to kosciół też trzeba zamknąć w niedziele. Bo ksiadz Mszy za darmo nie odprawi jeszcze na dokładke lata z tacą. A wymodlone panienkiz zywego rozanca handluja w kr****ie swiatyni. I głosno rozmawiaja. Jeszcze troche i otworza burdel w kr****ie kościoła.

Gość gość
sami handluja w kosciele. jeszcze troche i beda robic sex na mszy niedzielnej.

Gość gość
a gdzie bede chodzic katolicy po kosciele

Gość gość
Myślę ,że możnaby zrobić pierwszy krok tj. Zmienić czas pracy w niedzielę Max .do 16 lub 14 godziny jeżeli ktoś zapomniał coś kupić. nasz Lidl jest otwarty do 18 ,Intermarsze do 20,Tesco ,nie wiem dokładnie ,ale na pewno długo jest otwarte. Na Tym polega polityka ,na ,, ròwnomiernym irozłożeniu rozczarowań,,

Gość Anuszka29
A mnie to straszliwie wkurza. Jestem wierząca, nie robię i nigdy nie robiłam zakupów w niedzielę. Jest grzechem robienie zakupów w niedzielę! A tyle osób niby wierzących robi zakupy w niedziele i nic sobie z tego nie robi. Widać przy tym jaka jest ta ich "wiara". Tak się staram planować zakupy, żeby wszystko potrzebne kupić w inne dni, a jak zapomnę o czymś trudno - przeżyje! Aktualnie jestem zmuszona do pracy w niedziele, bo pracuję w hipermarkecie. O pracę nie jest łatwo, więc nie mam wyboru muszę pracować w niedzielę. Jestem za całkowitym zakazem handlu w niedzielę. W Niemczech się da, to i w Polsce dałoby radę. Poza tym to nie tylko o wiarę chodzi, ale zwyczajnie ja chcę mieć wolny dzień w niedzielę, żeby odpocząć, spotkać się z kimś. Niedziela po prostu powinna być wolna! Są oczywiście pewne zawody, jak np. ksiądz, lekarz, pielęgniarka, strażak, gdzie ludzie muszą pracować, ale to co innego, bo potrzebne dla ratowania życia i bezpieczeństwa innych ludzi. Nie ma tu czego porównywać.

Gość gość
wolne niedziele powinny byc wszystkie wolne.Przyjda takie buraki w niedziele na zakupy i rządzą pan przyszedł skakajcie wkolo niego ludzie zacznijcie siedziec w domach z rodzinami z dziecmi które cały tydzien ojca albo matki nie widzą buraki jedne spacer z rodzina nie po sklepach a po parkach

Gość gość
Proszę pamiętać że Polska to nie Niemcy,Polacy pracują do wieczora i zakupy robią w niedzielę,ja też do nich należę,wystarczyło by godziwie zapłacić i chętni się znajdą.Kontrolować i wyciągać sankcje.

Gość gość
Jeżeli ma być zakazany handel w niedziele to każdy:teatry,kina,hotele, restauracje, Kościoły(do Kościoła można iść w tygodniu a nie robić tłok w niedzielę jak ja spaceruję sobie spokojnie po pustych ulicach)

Gość gość
Panie Kaczyński kochany poprosze o wszystkie niedziele wolne. Pozdrawiam

Gość gość
Pracowałam w niedziele i wcale nie narzekałam gdyż zawsze w niedziele było mniej pracy a płacili więcej niż w zwykły dzień więc po co te krzyki na temat wolnego w niedziele.

Gość gość
a ja nie chce pracowac w niedziele

Gość gość
Nie ma przymusu pracy w niedzielę, jeśli komuś nie pasuje - szuka innej pracy, proste. Mój chrześniak pracuje w niedzielę - bo tylko wtedy może dorobić do studiów. Zamknięcie galerii handlowych oznacza, że masa ludzi straci możliwość dorabiania. Argumenty są od czapy - jakoś nikt nie płacze, że w niedzielę są otwarte kina, restauracje, pogotowie i szpitale. Ludzie pracują w niedzielę nie tylko w sklepach.

Gość gość
Ja jestem bileterką w zoo i też nie chcę pracować w niedziele! a co ? te p***y w markietach są w czymś lepsze??? Przyjdźcie oglądać osła w tygodniu a niedzielę nie przyłaźta!