Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzika róża w lesie

Czy to normalne?

Polecane posty

Gość dzika róża w lesie

W mojej rodzinie jest roczne dziecko, zamieszkuje ono z rodzicami, dziadkami i wujostwem. Do tej pory dziecko nigdy nie zostało bez matki, matka nigdzie bez niego nie wychodzi, przy dziecku zawsze muszą być co najmniej dwie osoby, nigdy! inaczej. Do znajomych w odwiedziny nie chodzą, bo dziecko jeszcze jest za małe. Na różne uroczystości rodzinne (wesela, chrzciny itp.) nie chodzą- bo dziecko jest za małe. Dziecko jest pilnowane jak śpi, jak leży, jak sra, jak pierdzi, jak siedzi, jak stoi i jak nic nie robi. MOżna by tak wymieniać bez końca. Ja sama mam dzieci, trochę starsze, ale nigdy się tak nie zachowywałam jak oni. Czy to normalne zachowanie? Czy może ja byłam złą matką i kiepsko dbałam o swoje dzieci (córkę zostawiłam z babcią jak miała 3 miesiące i wyskoczyłam na godzinę na miasto)... Jak to jest u was?

Gość dzika róża w lesie
Szczerze to chcę mi się z nich śmiać, bo dla mnie to komedia. Jak dziecko stawiało pierwsze kroki miało kilkuosobową obstawę, nie dali szansy temu dziecku się wywrócić. Z resztą rzadko kiedy stawiają je na podłogę, przeważnie je noszą na zmianę całą rodziną.

Gość dzika róża w lesie
Nikt się nie wypowie? Dla Was to takie normalne? Czyli ja tu jestem dziwaczką?

Gość prinessaofpersia
uwielbiam takie wscibskie krowy jak ty autorko:O nie masz swojego zycia ze cie obce dzieci interesuja?

Gość bułka_z_masełem
dokładnie zajmij się czymś pożytecznym

Gość skoro tak się z nich nabijasz
że cały czas ktoś jest przy tym dziecku, to kompletnie nie pojmuję - po co zostawiłaś MATCE swoją córkę, gdy miała 3 miesiące i wyskoczyłaś na godzinę na miasto? przecież mogłaś ją zostawić samą na tę godzinę:P

Gość skoro tak się z nich nabijasz
ty normalna jesteś? dziwisz się, że ciągle ktoś jest przy ROCZNYM dziecku?:O a co? maja puścić roczniaka samopas?:O skąd się biorą takie idiotki jak ty?:O

Gość dzika róża w lesie
mogłam, ale była babcia to została. Ok jestem wścibska- nie przeczę. Wy na pewno też jesteście, ale tutaj w sieci wiadomo- każda idealna, ale pomijając to, co będzie jeśli matka będzie chciała iść do pracy, albo chociaż by oddać do przedszkola? Przecież ono się od niej nie odklei tak łatwo, według mnie to krzywda dla dziecka. Ale tak, wiem, nie przyznacie mi racji, bo pewnie same tak robicie.

Gość blablablaaaaaa
aaaaaaaaaaa

Gość dzika róża w lesie
Trochę się nie rozumiemy, nie dziwię się, że ktoś przy nim jest, bo być musi, ale żeby trzy osoby siedziały przy nim i żadna z nich nie mogła wyjść z domu, ani posprzątać, bo trzeba dziecka pilnować.... jeśli dla Was to normalne to współczuje. Wychowujcie swoje dzieci na mameje, a potem w szkole będzie płacz, bo dziecko sobie samo nie poradzi, dzięki właśnie takim rodzicom.

Gość cobie smudlers11
martw sie o swoje bachory jebana szmato

Gość ale co cię tak boli
że z matką jest to dziecko czy, że ktoś z nim ciągle jest?

Gość dzika róża w lesie
Co prostaczki nie umiecie się wybronić, tylko tyle potraficie powiedzieć, że wścibska? A wy głupie do potęgi. Żal mi was tak samo jak tamtej komediowej rodzinki, żal mi was wszystkich po kolei, jak leci. Najlepiej pozamykajcie w klatkach te swoje dzieci i obłóżcie jakąś gąbką co by się przypadkiem nie obiło. Na zęby załóżcie jakieś ochraniacze i kask na głowę i siedźcie przy nich do póki nie uzsykają pełnoletności.

Gość ze co???????
ale to MY SIE MAMY BRONIC? przed czym? przed twoja głupota chyba:O

Gość dzika róża w lesie
dupa mnie boli od waszego pierdzenia głupot. Za szmatę zgłaszam Cię na policję, bo nie wiem czy wiesz, ale anonimowa tu nie jesteś i za takie poniżenie bekniesz sobie lolitko.

Gość strawberry:):)
autorki chyba dawno nikt nie bzyknął i dziewczyna wieczorowa pora ma napad megaaaaa frustracji:D hahah:D

Gość dzika róża w lesie
tak właśnie, macie się bronić przed moją głupotą i udowodnić, że to ja jestem głupia, a wy idealne mamuśki robiące ze swoich dzieci krótko mówiąc życiowe cioty.

Gość dzika róża w lesie
może i nie bzyknął, a co chcesz mi swojego chłopa odstąpić, który ma już dość Twojej głupoty?

ej przyszłaś tutaj się kłócić czy pogadać? twoja rodzinka jest histeryczna i jest to śmieszna sytuacja ale ty też się ośmieszasz wdając się w jakieś pyskówki

Gość dzika róża w lesie
Ja przyszłam pogadać jak najbardziej, ale jeśli nie ma z kim i są tylko chętne do kłotni to czemu nie. Widocznie zostały urażone, bo same robią jak bohaterzy tegoż tematu.

Gość raczej przyszłaś szukać
poklasku do swojego toku myślenia jak widać - srodze się rozczarowałaś:D

Ty Babo jestes jakas pierdolnieta to,ze ktos wychowuje dziecko inaczej niz ty nie znaczy,ze robi zle.Niech siedza z dzieckiem 24 na 7 co ci szkodzi boli cie to.To,ze ty zostawilas 3 miesieczne dziecko z babcia nie znaczy,ze inna matka tak zrobi.Zrozum,ze kazdy wychowuje jak chce a jak ci sie nie podoba to trudno twoj problem PS sama jestes prostaczka ,ze nie masz swojego zycia i potrafilas byc tak bezczelna,zeby tu napisac i plocic na swoja rodzine

Gość dzika róża w lesie
andżel srandżel, tyle ci powiem. Swoje życie mam idealne, więc piszę o cudzym, żeby się trochę rozerwać aniołku na rozwalonym stołku.

Gość dzika róża w lesie
kocham ciebie rafale hahaha ile Ty masz dziecinko lat? CO rafuś na to? Też założył sobie nicka na kafeterii, żeby wyznać ci miłość?

Gość i Ty chcesz rozmowy?
rzucasz się i szczekasz tylko tam, gdzie ktoś Cię zrugał gdy ktoś odpowiada Ci kulturalnie - nawet słowem nie odezwiesz się:O

Gość dzika róża w lesie
Ależ skąd, nie zauważyłam tu jeszcze osoby mówiącej do mnie normalnie i bez wyzwisk, chyba jesteś pierwsza. Dlatego też odpowiadam Ci normalnie, z uszanowaniem- tak chcę kulturalnej rozmowy na poziomie- z ludźmi na poziomie.

Nie wazne jaki temat zalozy pomaranczowa " MADROSC", najwazniejsze zeby sie powyzywac, opluc, obrazac. Typowe polskie pieklo, szkoda pazury lamac na klawiaturze. Tffuuuuu

Gość dzika róża w lesie
a kto zaczął, ja winna nie jestem. założyłam temat, godny obgadania, bo zapewne w niejednym domu tak się dzieje, nie jedna matka tak wychowywała swoje dzieci i teraz mogłaby dać kilka wskazówek, powiedzieć czy takie traktowanie dziecka było dobrym wyjściem, czy dużo na tym straciła i ona i dziecko. Ale lepiej było mnie wyzwać, skasować na starcie i stwierdzić, że jestem głupia.

Gość dzika róża w lesie
Kiedyś tak się nie traktowało dzieci, a teraz robi się z nich małe nieporadne stworzonka, które jak dorosną dalej takie będą. Nie będę wam tego tłumaczyć, same się kiedyś przekonacie.

Gość a możesz mi wyjaśnić dlaczego
uważasz, że dziecko jest "nieporadne" ponieważ przez pierwszy rok życia było z matką?