Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamaama

naturalna metoda antykoncepcji badanie szyjki

Polecane posty

Gość mamamamamamaama
Wypowie sie ktoś na temat?

Gość mamamamamamaama
Jestem chora??????!

Gość mamamamamamaama
Odezwijcie się!!!!!!!!!Pomóżcie!

Gość czterdziestka dwojka ;)
w Twoim wieku nie robi sie mammografii, tylko usg piersi. Mammografia u tak mlodej osoby dopiero, gdy usg bedzie mialo niepokojacy wynik. Na usg powinnas chodzic raz na 2-3 lata. Jest to badanie refundowane z nfz, skierowanie dostaniesz od ginekologa. To raz. Dwa, o samodzielnym badaniu szyjki juz sie nie mam zamiaru wypowiadac. Ale jak widac "naturalnosc" bywa zawodna. Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak sie denerwowac az do miesiaczki... A jesli ta sie nie pojawi - wykonac test ciazowy.

Gość Śmieszna jesteś
zamiast normalnie się zabezpieczać, to wymyśliłaś sobie naturalną metodę:P Zaliczysz piątke dzieci i marudzić bedziesz,katoliczka od siedmiu boleści

autorko co z Tobą jest? Przede wszystkim... jak wykres temperatur wygląda? Mogło być tak, ze np. wystąpił cykl bezowulacyjny, mogły pochrzanić się hormony, może się opóźniać owulacja. Jesli się nie starasz to ja bym poczekała do @ i poobserwowała kolejny cykl.

Gość mamamamamamaama
Test ciążowy odpada,to sztuczność. O co wam chodzi że badam się sama?

Gość myskaff
co wy od niej chcecie dajcie jej spokój! kolego/ koleżanko podszywający się pod mamamama gratuluję inteligencji

Gość hahah glupia
jestes

Gość mamamamamamaama
przestan sie podszywać !!! pisałam wcześniej że odstawiłam tabletki antykoncepcyjne końcem stycznia, od tamtej pory miałam 2 stosunki (mąż pracuje za granicą i żadko się widujemy) 14.02 i 3.03 między czasie okres 18.02 więc ciążę mogę wykluczyć zabezpieczaliśmy się 14.02 z prezerwatywą nic się nie stało poza tym 18 dostałam okres a teraz 3.03 byłoby za wczesnie na jakiekolwiek objawy ciązy martwi mnie tylko ból piersi jak juz pisałam i to że nie czułam owulacji.... oraz ta nieszczęsna szyjka !!! do PANI/PANA podszywającego się jesteś smieszna/y

Gość mamamamamamaama
up up

Gość mamamamamamaama
no ponawiam...................piszcie coś

Gość odnowa z biologii
już ja widzę jak wasze chłopy czyszczą fiuty spirytem zanim wam włożą, a gzicie się nie raz po kilka razy na dzien, za to przeszkadza wam jak ktoś czysty palec wsaDZI raz dziennie, no masakra. Już nie wspomne o spermie, sidelisku bakterii

Gość odnowa z biologii
a nawiazując do tematu, tylko tłuki nie wiedzą, ze metoda naturalna jest metodą 100% antykoncepcji, tylko trzeba umieć to robić. wolicie żreć chemię a potem chorowac na raka lub inne choroby bo ciężko jest przysiąść i nauczyć się jak poznać swoje ciało. to wstyd, ze kobiety nic nie wiedzą o sobie i swoim organiźmie. Jeśli bada się tempki i robi wkykresy to nie ma opcji by zajsć w ciążę, bo wyraźnie widać kiedy są dni płodne a kiedy nie. 17 lat korzystam z tej metody i ma dwójkę dzieci jak planowałam, każde przy pierwszym podejściu, bo doskonale wiedziałam kiedy mam owulację. Tym,czasem ile tu tematów o staraczkach, które wolą biegać codziennie do ginekologa i oglądać jajeczko zamiast samemu się czegoś pożytecznego nauczyć. wasza sprawa, wasze zdrowie, żryjcie chemie, ale potem nie narzekajcie... nie śmiejcie się tylko z czegoś o czym nie macie pojęcia, co jest poza zasięgiem waszego pojmowania. zenada jaki tu poziom...gimnazjum to przy tym cambridge

Gość dsaderwe
Dzięki, bardzo się uśmiałam z tego tematu. Sorry, ale wkładanie palców w celu badania jest trochę co najmniej dziwne?

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ta tłumok to jestes ty, wystarczy stres lub infekcja i cały wykres szlag trafia, tylko tłumoki by stosowały taka metode

Gość dsaderwe
Odnowa z biologii a Twój poziom jest bardzo wysoki, żryjcie - na pewno tak pisze kobieta wykształcona, na poziomie. Każdy lekarz Ci to powie, że metaoda naturalna to najgorsza metoda i sprawdza się tylko u bardzo, bardzo niewielkiego odsetku kobiet. Mam nadczynność tarczycy i mimo starań lekarzy nie znam dnia ani godziny, i żadne obserwacje nie pomogą, albo chemia, prezerwatywy lub szklanka wody.

odnowa z biologii po części się z Tobą zgodze ;) Też kiedyś myślałam jak większość- że infekcja, stres i wszystko szlag trafia. Jednak przekonałam się, ze można swój organizm bardzo, ale to bardzo dobrze poznać. Przede wszystkim dzięki kontrolowaniu swojego cyklu kobieta ma szanse wyłapać szybko, ze coś jest "nie halo" . Warto samemu się badac i warto prowadzić obserwacje- kiedyś miałam inne zdanie, ale teraz się przekonałam. Natomiast nie stosowałabym tej metody jako jedynej i słusznej jeśli chodzi o zapobieganie ciąży. Owszem- jak się organizm zna swój idealnie, to naprawdę ciężko wpaść, ale ja np. wolę się kochac z mężem kiedy mamy na to ochotę, spontanicznie a nie tylko wtedy kiedy można. No i niestety dla mnie tydzień bez seksu to tydzień stracony :D a tutaj trzeba jednak mieć dłuższą przerwę, bo jak wiadomo, plemniki mogą zrobić niespodzianke i seks 5 dni przed owulacją może zakończyć się słodkim, różowym berbeciem ;P Natomiast dla własnej potrzeby kontrolowania i bezstresowego pełnego szaleństwa w dni 100% niepłodne jestem na TAK.

Gość odnowa z biologii
tylko gamoń może podać argument o infekcji, oczywiście można dzięki regularnym pomiarom wykryć u siebie kazdą anomalię i jeśli mam ochotę na sex to korzystam z prezerwatyw, a dodatkowo mierzę i wiem co i jak ;-) nie wiem u jakich ginekologów sie leczycie, ale właśnie każdy powie, ze ta metoda jest skuteczna o ile nie jst się imbecylem i nie ma pojęcia jak odczytać pomiary... tu się główny problem pojawia. Nie widze też w wyrazie "żreć" niczego niestosownego, nawet kafeteria tego nie cenzuruje, co innego gdybym napisała wpierdalac :-D powtarzam i podtrzymuję, abstrahując już czy w to wierzycie czy nie, ale wstydem jest by kobieta w najmniejszym stopniu nie próbowała poznać swojego organizmu. to jest lenistwo, niedbalstwo i zidiocenie.

Gość odnowa z biologii
*abstrahując :-D

Gość odnowa z biologii
HAHAHAHAH no nie mogę kafeteria sama zmienia na 'ch' :-D

Gość dsaderwe
Organizm może i znasz, ale nie znasz jak Twój organizm zachowa się w różnych nieprzewidzianych sytuacjach życiowych.

Gość dsaderwe
Nawet na kursach przedmałżeńskich po prostu spytałam się tej Pani co wykładałam o tych metodach, niech mi powie szczerze, czy wierzy w metodę naturalną. Zaczerwieniła się i powiedziała, po chwili, że nie. :-)

Gość xzaras
a któż to jest ta pani? ginekologiem jest, czy katechetką? no ludzie, to ze nie wiem, tzn.ze źle o niej swiadczy, ja z powodzeniem stosuję tą metodę od lat, ograniczam się jednak do mierzenia tepki, bez palców, bo to po prostu wyższa szkoła jazdy.

Gość mamamamamamama
Dzieki za odpowiedzi ale nadl nie wiem dlaczego moja szyjka jest wysoko i bola mnie piersi i nie zaobserwowalam zadnych objawow owulacji jak.dotad