Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość [JHGVC VBNM,

DO ILU LICZĄ WASZE TRZYLATKI

Polecane posty

Gość [JHGVC VBNM,

J/W

Gość rtrtfgh
Do 5

Gość hehe, moja ma 3 miesiace 3 lat
a i liczy do 3, ale wyglada to tak: raz, trzy, raz (to jestjej liczenie) nie umie powiedziec dwa :)

Gość mój ma 20 mieisęcy
i do 10 potrafi policzyć; bez zajaknięcia liczy do 6; potem już musi sie skupić żeby się udało do 10

Gość hehe a teraz odpowiedzcie sobi
e na pytanie: po co im ta umiejętność teraz? zwłaszcza 20-miesięczniakowi, który jeszcze wszystkiego powiedzieć nie potrafi:P:D

Gość bubbblu
3 lata 2 miesiące do 13 liczy bardzo szybko, potem już daje jakieś bzdury typu 18, 80, 26 :P po angielsku do 10

Gość mój ma 20 mieisęcy
no w sumie po nic; ewentualnie pyta chyba z ciekawości np. widzi 2 butelki i pyta gdzie jest trzecia, znajdujemy 3 i pyta gdzie jest czwarta itd - taka zabawa chyba rozwijająca; synka nikt tego jakoś nie uczył, podłapał z bajek chyba najwięcej; zresztą on ma doskonałą pamięć i już prawie wszystko mówi (nie wszystko wyraźnie, ale my rozumiemy)

Gość l,dsmaskldfmal
o kurde moj w lipcu bedzie miał 3 i nie liczy wogóle.

Gość prawie 3 lata
moje w dwoch jezykach do 5 z tym ze 1,2,3 bez jakniecia przy4,5 musi sie skupic

Gość everyday_me
Ale mówicie o liczeniu? Czy o wymienianiu ciągu liczb jedna po drugiej?? Mój ma 2 lata i 5msc. I wymienia liczby do 5. A liczyć to liczy do 3. Np są trzy jabłka to je policzy lub dwa autka.

Gość mirinda7up
mój skończy 2 lata pod koniec marca i potrafi POLICZYĆ do 3, wymienia cyfry do 7, ale bez 6 :P

Gość hhahahahaaaaaaaaaaaa
moj liczy do 1000, zna tabliczke mnozenia do 100, czyta, recytuje Pana Tadeusza i najwazniejsze...robi szpagat:D

Gość ja podobnie
syn w wieku 3 lat liczył do 9, teraz (4 lata i miesiac) liczy do stu i powyżej, do ilu powyżej nie sprawdzałam bo jak zacznie liczyć to moja uwaga kończy się gdzieś po stu dwudziestu kilku...:P

Gość Moja jest wybitna
jako roczne dziecko już powtarza tsy ćtely dwa pieć itp. Jako 15mesięczna liczy już do 10 mylac się najczęściej w okolicach 7 ale do 20 miesiąca ma już wszystko opanowane i liczy juz do 15 Teraz przed trzecimi urodzinami liczy do 100 potrafi liczyć też dziesiątkami i setkami Co do alfabetu zna cztery literki ABCD

Gość głupie baby
mój prawie trzylatek zachowuje się jak normalny prawie trzylatek i nie liczy w ogóle. Na takie rzeczy przyjdzie czas później, w wieku 4-5 lat.

Gość mój ma 20 mieisęcy
świadomie liczy do szczesciu - przynosi sobie np klocki i sam do siebie mówi są 3, gdzie jest czwarty, przyniesie czwarty to mówi gdzie jest piąty, przynieis epiąty, to mówi pieć klocków/autek

Gość pani Gienia z gazowni
hahahahah Ale wy masakryczne jestescie,mowa o tych ktorych dzieci juz licza.... Normalnie jak sie was czyta to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.