Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biała Karolina

Czy na solarium można zrezygnować z opalania twarzy?

Polecane posty

Gość Biała Karolina

Witam Wam, Otóż mam pewien problem, mam 24 lata i tak jakoś nigdy nie chodziłam na solarium. Jestem bardzo blada i chcę się trochę zarumienić :) Niestety mam pewnie niedoskonałości na twarzy i nie chcę tego opalać, czy można tę część która działa na twarz jakoś wyłączyć czy zmniejszyć?

Gość asdfgyhjk
tak, można zupełnie wyłaczyć

Gość Biała Karolina
Dziękuję Dziewczyny :) 🌼 Kurczę tak mi się wydawało, że powinna być taka możliwość... gdybym wcześniej o tym wiedziała to bym się szybciej zaczęła opalać, ale twarz chciałam chronić, zresztą miałam nakaz nawet od dermatologa ;)

Gość ewaewaewaewaewa
jasne,że tak

Gość Biała Karolina
Czyli nie będę musiała dodatkowo używać filtra na twarz? Czy może jednak się zabezpieczyć? Cholera, jestem taka nieżyciowa :D

Gość sjsjssjijwisjwisjwisjwijsiwsji
Heheheh, nie wyłacza sie lamp. bo sa takie na cala dlugosc, twarz mozna zakryc, np. bluzka

Gość kjpjpj
i twarz będziesz miała bladą a resztę opaloną???? śmiesznie będzie to wygladało

Gość cebulowa konfitura
poloz sobie na twarz recznik, albo bluzke, i nawet nie musisz sie martrwic o zadne wylaczanie.

Gość fkfkkf
Wystarczy, jak położysz podkoszulek na twarz. Mimo wyłączonych lamp, rozproszone swiatło może cię opalić. Podkoszulek albo szal wystarczy, żeby temu zapobiec.

Gość cebulowa konfitura
i nie opalaj sie zbyt mocno, bo faktycznie bedziesz miala blada twarz i ciemne cialo ;) ale jezeli chcesz sie opalic tylko tak troche, naturalnie, zeby nie byc biala jak maka, to smialo mozesz bez twarzy, bo twarz i tak opala sie na codzien troszeczke.

Gość hhahahahaaaaaaaaaaaa
pytaj o co chcesz, pracuje w solarium:)

Gość asdfgyhjk
nieprawda. W większości łóżek można normalnie wyłaczyć opalanie na twarz i to samemu, tam są takie guziczki. Najlepiej zapytaj

Gość kjpjpj
a co do lamp to nie da się wyłączyć. Ja chodzę na solarium od poniedziałku byłam 3 razy mam bardzo wrażliwą skórę, ale za ryzykowałam do tego używam saszetek do przyśpieszenia opalenizny i jestem bardzo mile zaskoczona widać już postępy i to duże. Smaruję balsamami 2 razy dziennie

co za bzdury piszecie:D teraz kazde łózka maja oddzielne lampy na twarz, oddzielne na cialo, znawy:D twarz szybciej opala sie niz reszta ciala, wiec spokojnie wyrownasz koloryt

Gość escadaaadaaa
JASNE ŻE MOŻNA, A JAK CHCCESZ mieć jeszcze pewność ochrony to możesz ręcznik papierowy na twarz założyć lub koszulke, nic się nie stanie. a jeśli chodzi o to ze twarz blada będze , to na twarz i tak nakłada się makijaż więc róznicy niema, znam wiele osób które nie opalają twarzy i nie ma żadnej różnicy pomiedzy ciałem a twarzą. jeśli nigdy nie byłaś zapytaj personel o moc aut i myślę że max 5 min pierwszy raz, efektu za 1 razem nie będzie ale skóra się przygotuje a potem już coraz lepiej będzie. i koniecznie krem do opalania w solarium jeśli masz zamiar więcej razy chodzić to kup w tubce bardziej się opłaca

Gość Biała Karolina
woman in black - no nakaz chronienia twarzy i zakaz opalania ;) :D a i dzięki, bo wyprzedziłaś moje kolejne pytanie - na ile pójść po raz pierwszy :) To wezmę te 8 minut :) A posmarować ciało czymś? I opalać się na golasa czy w stringach? Chyba nikt nie wejdzie? :D

dziewczyny to na jakies stare łózka chodzicie:) ja chodzę do lokalu gdzie jest 7 łozek i w kazdym mozna wyłaczyc lampy na twarz, dziewczyny czasami oto proszą:)

Gość escadaaadaaa
na wszystkich kabinach leżących można wyłączyć, tylko kabiny stojące często takiej funkcji nie mają, ale wszystkiemu można zaradzić i twarz zasłonić

Gość Biała Karolina
asdfgyhjk - Nie no sama tak nic nie będę majstrować, bo nie daj Boże sobie zwiększę moc opalania na twarzy :D Poproszę o to dziewczyny które tam pracują :)

Gość escadaaadaaa
możesz nago, możesz w bieliźnie. moim zdaniem 8 min to zdecydowanie za dużo jak na 1 raz zwłaszcza że jesteś blada pewnie od ostatnich wakcji, a lepiej iść 2 raz po 5 minut niż 2 dni cierpieć i chodzić czerwona jak burak

Gość escadaaadaaa
zwiększyć nie możesz, zawsze są max nastawione, obsługa ci pokaże jak zmniejszyć lub wyłączyć i to musisz zrobić sama po wlączeniu startu. kremy do opalania można zazwyczaj w solarium kupić lub na allegro, ale kup typowe do solarium a nie masło kakaowe

Gość ,,,,,,,,,,,,..................
:

Gość kjpjpj
Mi chodziło o solarium stojące. A opalacie się w bieliźnie czy zupełnie na nogo?

Gość ewaewaewaewaewa
jak Ci nie bedzie przeszkadzala odbita na ciele bielizna to ok., chociaz po 1 razie nic nie bedzie sie odznaczac ale ja nie wyobrazam sobie w bielixnie:D

Gość Biała Karolina
hhahahahaaaaaaaaaaaa - Ja raz kiedyś byłam na rozmowie o pracę w solarium "Bambus" :D Ale oczywiście mnie nie wzięli, bo jestem biała jak dupa, widać, ze nie korzystam z tego i się nie znam, więc nie byłabym dobrym pracownikiem :D A te kremy do opalania to z jakim filtrem? Trzeba zabezpieczyć pieprzyki? Bo ja nie mam jakichś rozrośniętych czy coś, zwykłe kropki, jak to pieprzyki, więc chyba nic nie będę przy nich modzić :classic_cool: