Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kum kum :)

Mieszkaliście dłużej poza Polską? Chciecie tam wrócić?

Polecane posty

Wiadomo jakim bagnem jest Polska, więc chcecie się na zawsze z niej wyprowadzić? A jeśli tak to bylibyście skłonni zmienić swoje obywatelstwo?

Gość mysz w kościele
nigdy sie z polski nie wyprowadzałam

Gość anekatips
ja mieszkam poza polska i mam juz obywatelstwo kraju w ktorym sie znajduje, glownie dlatego ze jestem tutaj studentka, a studia kosztuja i pozyczke przyznaje sie tylko obywatelom tego kraju, przyjechalam tutaj 6 lat temu bedac nastolatka, i juz sie przyzwyczailam i przesiaknelam tutejsza kultura wiec wracac nie zamierzam :)

Gość wredniucha10
od prawie pięciu lat nie mieszkam w Polsce - ale lubię przyjeżdżać na wakacje

Gość wredniucha10
"Wiadomo jakim bagnem jest Polska" wszędzie jest bagno - ale gdzieniegdzie lepsze zarobki

Gość Zuzanna Amelia & 8
ZS nigdy nie byl poza Polska , wiec zazdrosci.

Gość mysz w kościele
co oczywiscie nie znaczy ze nie wyjezdzam na dluzsze okresy z kraju...

@anekatips @wredniucha10 A gdzie mieszkacie? ;)

Gość anekatips
UK, ale odwiedzam mame w Polsce co 3/4 miesiace :) juz nawet znajomych tutaj nie mam chociaz to nie to ze odcielam sie w pelni swiadomie, kiedys chcialam nawet wrocic

Gość jijoijo
kazdy jest kowalem wlasnego losu, wiec jesli polska jest dla ciebie bagnem, to znaczy, ze sama masz bagno w glowie zamiast rozumu i zaradnosci:)

Gość anekatips
'tu' w sensie ze 'tam' w Polsce zeby bylo jasne

Gość ;))))))))) fr
Jestem 9 lat w angii i za rok wracam do polski, wszystko juz na moj powrot sie szykuje.. Inny kraj jest fajny na troche, zobaczyc pozyc inaczej ale na stale i zakladanie rodziny tylko polska ;)

Gość wredniucha10
Anglia, Essex

"kazdy jest kowalem wlasnego losu," x Powiedz to bezrobotnemu poszukującemu pracy której w Pollandii dla niego nie ma ze względu na wysoka stopę bezrobocia x " wiec jesli polska jest dla ciebie bagnem, to znaczy, ze sama masz bagno w glowie zamiast rozumu i zaradnosci" x Ładnie to tak kogoś odrazu obrażać?? Polska jest bagnem - w którym bez koneksji dostać dobrze płatną pracę to jak trafić szóstkę w totka. Na zachodzie ten sam pracownik ma możliwość pracy tam gdzie chce a nie jak to ma miejsce w Polsce pracuje tam gdzie musi i to z reguły nie w swoim wyuczonym zawodzie. Po drugie ten sam pracownik w Polsce i na zachodzie ma większe możliwości rozwoju zawodowego i bardziej realne szanse na awans który nie jest przyznawany jak to w Pl kuzynowi dyrektora tylko temu który się najlepiej na danym stanowisku sprawdzi. Kolejna sprawa - sama pomoc osobom bezrobotnym. W Polsce - chcesz zrobić kurs doszkalający by móc podnieść swoje kwalifikacje?? Nie ma problemu - zapisz się na kurs organizowany przez UP i czekaj 3 lata aż się dostaniesz bo kolejki do takich kursów były są i będą zawsze długie. Na zachodzie to wygląda tak - chcesz zrobić kurs i jesteś bezrobotny idziesz do UP i zgłaszasz taką chęć a urząd Ci dofinansuje ten kurs od zaraz bo to zwiększa Twoje możliwości znalezienia pracy. Teraz pora na zarobki. W Polsce (która jest w UE) przeciętnie zarobisz 350 euro miesięcznie. W zachodnich krajach przeciętnie za taką samą pracę zarobisz 1300 euro. Dalej uważasz że Polska to nie bagno?? :D

Gość offerma
jarosław jest polską, więc ja będę zawsze przy panie prezesie.

Gość łąki pola lasy
akurat polska to bagno, ci co tu się pultają i piszą że nie - są albo idiotami albo nigdy nie byli za granicą i nie mają porównania.

akurat polska to bagno, ci co tu się pultają i piszą że nie - są albo idiotami albo nigdy nie byli za granicą i nie mają porównania. x idiotami sa ludzie, ktorzy wyjechali z kraju (cale szczescie, ze to zrobili) i nastepnie wlaza na forum uczuciowe i pisza jakim bagnem jest polska :-) x jeszcze wiekszymi idiotami sa polacy, ktorzy ledwo wyjechali z polski juz sa bardziej niemieccy/ angielscy od rodowitych niemcow/ anglikow i w rok zapominaja polska jezyk x i na koniec najwiekszymi idiotami sa ludzie, ktorzy nie potrafia po pierwsze pojac jaka historie ma anglia/niemcy/ francja a jaka polska i i po drugie nie potrafia porownac polski do hiszpanii/ portugalii/ gracji/ rumunii czy bulgarii

Gość Sasanka_
mieszkalam poza Polska podroze ksztalca i poszerzaja horyzonty mam dzien truizmow kocham Polske:)

Gość Sasanka_
szanta mi nie pasowala:)

Gość Sasanka_
Sasanka mi sie dobrze kojarzy

Gość łąki pola lasy
szczery, możesz sobie porównywać polskę z "gracją", wiem jaką historię mają dane kraje, mimo to wciąż uważam polskę za bagno, tu jest coraz gorzej, a pogarsza się też przez idiotów głosujących na tuska, czyli takich jak ty.

Gość Dirtylady
Usa 15 lat , obywatelstwo USA, nie wykluczam powrotu Bo roznie to bywa ale nie chcialabym wrocic tu zycie jest o niebo latwiejsze, zyje sie lekko, stac na bardzo wiele , wszystko uproszczone a nie tak jak w polsce , jakiekolwiek sprawy sie zwinnie zalatwia a amerykanie bardzo przyjazni , lubie ten kraj choc tez ma minusy tak jak wszedzie ale tu siebie widze

" idiotami sa ludzie, ktorzy wyjechali z kraju (cale szczescie, ze to zrobili) i nastepnie wlaza na forum uczuciowe i pisza jakim bagnem jest polska ' x Idiotami raczej są ludzie którzy nie widzą tego jakim bagnem jest Polska w porównaniu z zachodem Europy x "jeszcze wiekszymi idiotami sa polacy, ktorzy ledwo wyjechali z polski juz sa bardziej niemieccy/ angielscy od rodowitych niemcow/ anglikow i w rok zapominaja polska jezyk" x Troche to przypomina Twój powrót z Rosji i pozwól ze przypomne ze tydzień po tym powrocie na forum pisałes tylko po rosyjsku :D Dzięki ze sam okresliłeś siebie jako idiotę :D x "i na koniec najwiekszymi idiotami sa ludzie, ktorzy nie potrafia po pierwsze pojac jaka historie ma anglia/niemcy/ francja a jaka polska" x Jak się z motyką na wojnę idzie to czego sie spodziewałeś?? Cudu nad Wisłą?? Do tego prowadzenie wojny w tym samym czasie z Niemcami i Rosjanami to chyba niezbyt madre posunięcie nie uważasz?? Tylko idiota walczy z dwoma wrogami naraz x "i i po drugie nie potrafia porownac polski do hiszpanii/ portugalii/ gracji/ rumunii czy bulgarii" x Zrobie Ci małe porównanie - Grecja - mimo kryzysu w Grecji Grecy zarabiają 2-3 razy więcej niż Polacy u których to w kraju notuje sie non stop wzrost gospodarczy. Dalej uważasz że to nie bagno?? Że w europejskim kraju w kryzysie ludzie zarabiają więcej jak w kraju który notuje wzrost gospodarczy?? Jeśli to nie jest bagno to jak to nazwiesz??

Gość Sasanka_
to ja mi 🖐️

i tak juz zostanie from now on :) ale mail zostawiam stary dla starych