Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ultimate goal

Resturacje za granicą godne polecenia

Polecane posty

Gość mirabellllka
Fajny temat :) Dziewczyny ja chciałam tylko wtrącić, że nie zawsze jedzenie z ekskluzywnej i drogiej restauracji okaże sie pyszne, świeże itd. Wiele razy jadłam w 5* hotelach i jedzenie było ohydne. Częściej można znaleźć coś naprawdę pysznego w podrzednych knajpkach, takich tanich. Naprawdę zdziwiłybyscie się, ale bardzo często takie "tanie budy" serwują lepsze i świeże jedzenie. Nie piszę tu o take away oczywiście ;)

Gość Aparat007
@mirabellllka - hotelowe restauracje raczej nie wchodza w ogole w rachube. I nie wazne jaki hotel. Moze napisz nam w jakich to hotelach 5 gwiazdkwych mialas przyjemnosc bywac, jestesmy bardzo ciekawi. jesli pracujesz w hotelu i bylas zaproszona na christmas party to nie porownuj tego syfu z tym co dostaja normlani goscie hotelowi. @red dragon she - na markecie na camden jadlas? Koleznako no to tak jak mowie nie rozrozniach co to jest restauracja zwykly take away a udajesz znawce. Kupilas chinola na bazarze na camden da=latego nie ma nazwy. Nie wiem moze kup sobie jakis slownik wyrazow obcych. wydaje mi sie ze wypowiadacie sie na temat o ktorym nie wiecie zbyt wiele. Autor topiku pytal sie o restauracje godne polecenia i nie take awaye na camden, nie polskie bary mleczne z kotletem za 3 funty z frytkami tylko RESTAURACJE.

Gość fsssssssssss
a ja byłam ostatnio w niby polskiej restauracji Armata cośtam w Gravesend - fuuuuuuuuu! żarcie śmierdzi starym olejem, pełno karków z piwami w ręku, a dziewczyna za barem wygląda jak żywa reklama agencji towarzyskiej

aparat-zaczynasz mnie wkurzac wiesz! cczy tobie trzeba wszydstko jak dziecku malemu tlumaczyc?? Tak jadlam na Camden markecie i zarcie jest pyszne!!! swiezo zrobione i za dobra kase! Jadlam tez w dobrych restauracjach czyli tych -ktorymi sie zachwycasz :D Poza tym , jestes nadetym dupkiem ktory mysli ze jest kims skoro zre w dobrejrestauracjii,a nie potrafi doecnic zarcia za durne 5f i najesc sie pozadnie i smacznie!! I nie zgadzam sie z tym ze to od dzielnicy zalezy gdzei jest dobre zarcie :D:D Autorka pyta o mijesca godne polecnia ...ja polecam co uwazam za godne zjedzenia!! i zaloze sie ze nie jedem podzili moje zdanie! no chyba ze zwraca sie uwage na to jak kto jest ubrany ,zamiast zajac sie wlasnym talerzem!!

Fajny temcik ale zaczynacie go psuc. Kazdy ma swoje zdanie i uszanujmy to moze . Nie lubie chodzic do drogich restauracji ze wzgledu na amtosfere tam panujaca..sztywniarstwo. Poza tym jak mam zaplacic 80f i byc gdlodnym,poniewaz porcja jest na pokaz ,to wole zjesc w domu. Maz mnie ostatnio zabral na taka uliczke tez w Londynie,bylo pelno restauracjii,malych lokali ,jak i pelno budek z tanim jedzeniem wlasnie cos jak na Camden. Jesssuuu jak ja sie najadlam i jakie to bylo dobre.Napisze wam puzniej gdzie to bylo , jak mezus wroci do domku.

Gość Aparat007
hahah ale sie usmialaem, Autorze proponuje otworzyc nowy temat gdzie zjesc takeaway i napchac dupe. Dziewczyny nigdzue nie bylyscie nic nie widzialyscie. 80 f to drga restauracje ? to zwykla lepsze restauracja w drogiej bys zaplacila z 400 funtow i tam dostajesz takie male porcje. Generlanie tak jak myslalem, nie warto was nigdzi e zabierac, to was wasi suepr faceci ciagaja po zagrodach zebyscie napasly swoje smutne ryje a wy z tego robicie jeszcze show. Normlanie patologia. wyjdzie do ludzi i zobaczcie swiat. P.S polecam wam burger K... co dizne jest promocja mozna zjesc hamburgera z frytkami i kola za jakies 4 f, na pewno sie najecie, bo nie ma co mowic o jakims smaku itd. plebs.

Gość mirabellllka
Aparat wkleje jutro bo nie pamiętam nazw hoteli. Musze meza zaoytac a nie ma go w domu. To nie bylo w Europie, btw. A poza tym wiele razy przejechałam sie na tych drogich restauracjach. I nie, nie pracuje w hotelu i nie pisze z punktu widzenia Poleczki, ktora obzarla sie na xmas party w hotelu, bo na codzień nie może sobie na takie cos pozwolic. Nie przyjmujesz do siebie tego ze ktos ma odmienne zdanie od ciebie. NarzucasZ wszystkim swoje zdanie i nie szanujesz tego ze komuś moze smakowac zwykle jedzenie z podrzednej knajpy. I jeszcze cos . Uwaga moge cie zaskoczyc: nie tylko ty jadasz w drogich restauracjach. Nie kozacz.

Gość Aparat007
i okej ponioslo mnie troche ale nie drwilbym z was gdbyscie po prostu zamilkly. Rozumeim z enie kazdego stac jesc drogo, ale nie robcie z siebie znawcow resturacji i jeszcze smiecie porownywac jedzeni z budy z restaruacja na Knightsbridge np, ludzie kurwa...

Gość mirabellllka
Jesli mowisz o wyjściu do ludzi to w jakich krajach jadles oprocz Anglii? Czekam :) Poza tym, kultury masz zero.

Gość Aparat007
mirabellllka - ja nie kozacze, i nie uwazam sie za nikogo wielkiego, po prostu temat jest o restauracjach wiec mowmy o tych restauracjach. Przypuszczam ze znjada sie tez osoby ktore powiedza ze najlepsze zarcie jest w MCD bo sie "najadly" i nic innego nie znaja. Szanuje odmienne zdanie, ale nie mow i nie porownuj ze chinol z budy na cadem jest tak samczny jak chinol na knightsbridge w restauracji np . Jelsi w ogole wiesz gdzie to jest. Wkurza mnei jak ktos nie rozumie pytania. Autorze kolejny temat gdzie mozna szybko i tanio nakarmic polke. :D

Gość uwaga co do jedzenia w Chinach
trzeba wybierac tylko prawdziwe chinskie restauracja, takie, w ktorych jedza Chonczycy, nie obcokrajowcy. Trzeba znac chinski albo isc z kims , kto go zna. jedzenie w takich knajpkach jest oblednie smaczne, urozmaicone i tanie. nNtomiast omijac wszelkie Hiltony itp - drogo i niejadalnie - pseudochonszcyzna w najgorszym wydaniu. W Tajlandii mozna jesc wszystko i wszedzie - i na ulicy, i w barach i w eleganckich restauracjach -nie ma tam rzeczy niesmacznych, oprocz lodów z duriana.

Gość Aparat007
@mirabellllka- kulture to moge miec do inteligentnych ludzi ktorzy cos wiedza o swiecie a nie .... w gole nie poruszaj tego tematu. @mirabelka pytasz czy jadlem w 5 gwiazdkwycm hotelu na teneryfie ? :D albo w innym kiczu ? Generlnae nie jezdze po swiecie zeby jadac na razie zwiedzam cala anglie i przede wszytkim londyn. Bo to skupisko bardzo wielu wspanialych miejsc. Do innych krajiw jezdze wypoczywac.

Gość mirabellllka
Widzę ze dla ciebie swiat restuaracji konczy sie jedynie na Londynie lub generalnie Anglii. ;) Kończę dyskusje bo ty tylko zaczynasz klotnie

Gość Aparat007
@ uwaga co do jedzenia w Chinach - dokaldnie masz racje. hotelowe restauracje omijam z daleka. ale nie oszukujmy sie niewiel osob bedzie mialo okazje sprobowac prawdziwej tajlandii wlasnie w tajlandii, wiec piszmy o miejscach gdzie jest nas najwiecej czyli UK.

Gość Aparat007
mirabellllka - narazie nic nie wnioslas sensownego do dyskusji. wiec napsiz mi gdzie i co smacznego jadlas jaka kuchnia w jakim miejscu chetnie sprobuje, bo o tym jest temat. Ale jesli masz pisac , ze nie najdlas sie w kfc na Stanstead na dzien kobiet to nie pisz w ogole, bo to zenada. W sumie do nie do Ciebi mam nerwa tylko do osy i tej drugiej inteligentnej, wiec nie odbieraj tego osobiscie ;)

Sory ale za kogo ty sie uwazasz?? noz kurde :D Nikt tu nie mowi o znawcach restauracjii tylko jedzeniu!!!!!!!!!!!!!! jestes nadetym dupkiem nic wiecej!!! wielki znawca od smiedmiu bolesci buhahahah co ty wiesz dretwiaku o dobrym jedzeniu poza DROGIMIMI RESTAURACJAMI ?? hehe....ehh szkoda slow na smaczna rozmowe z takim ****. ;) aa i nie zapomniaj kim ty jest POLACZKU!

Pozal sie chlopczyku.co masz do mnie? Nie bede kasac obiecuje :D

Gość mirabellllka
Ale nie pisz "piszmy o restauracjach w uk" bo autor/autorka pisze ze restauracje w kazdym panstwie mozna wymieniac. A ty zdajesz sie rządzić na tum watku, wydawac jakies rozkazy. Ja w mcdonaldach nie jadam. W kfc czasem jak jesteśmy na miescie i chcemy cos na szybko. Wiadomo ze nikt nie bedzie chodził do resturacji codziennie! Napisalam ci ze jak moj maz przyjdzie to sie go zapytam bo ja nie pamietam nazw ani restauracji ani hoteli

Kilka lat temu pracowalam w Austrii w nie wielkim miasteczku prawie w Alpach. Bylam kilka razy w restauracjii Red House w Dornbirn. Super miejsce, jedzenie pierwsza klasa a co wazne ,maja nie tylko menu z Austrii , i wbor dan bardzo duzy. Kolejnym miejscem jest Bregenz .Fajna restuaracja centralnie nad jeziorkiem Bodenskim nazywa sie cos..see restaurant bregenz.Tam wiecej jedzenie typowe dla rejonu.Romantyczne miejsce ;)) polecam.Cenowo na kazda kieszen.

Gość Aparat007
Od razu smaczniej, konkretniej i nie tak trudno bylo no nie. Dziekujemy za propozycje.:)

Gość usa la la la la la
Nowy York - Sardi's - fajny klimacik w sercu Manhattanu, Theater District :) Poza tym krzyczcie ale ja uwielbiam Hard Rock Cafe :) Klimat nieziemski (nie w Warszawie). Jak ktos jest lub bedzie w NY to polecam ten na Times Square - no ja lubie to miejsce i juz :) a jedzenie typowo amerykanskie :D

Moge polecic kilka restauracji w Europie, Azji i Dubaju, w ktorych mialam okazje jesc, aczkolwiek nie co do niektorych pamietam ile placilismy za rachunek ( w niektorych bylam kilka lat temu) xx Europa: Londyn - The Fat Duck High Street Bray Berkshire SL6 2AQ Rachunek za dwie osoby - okolo 500 GBP. x Manchester - Michael Caine, Abode Hotel 107 Piccadilly, Manchester M1 2DB Rachunek za dwie osoby - okolo 100 f + wino x Manchester - Nawaab (indyjski bufet) 1008 Stockport Road Levenshulme, Manchester M19 3WN O ile pamietam, chyba 12 f za osobe + za napoje placi sie osobno. x Warszawa - Oberza pod Czerwonym Wieprzem (polecam!!!) ul. Zelazna 68 00-866 Warszawa Rachunek za dwie osoby - 200 zl. plus alkohol Na razie wiecej miejsc z Europy nie pamietam. Bylismy kiedys w fajnej restuaracji w Moskwie, ale nie pamietam nazwy.

Azja Hong Kong : L'atelier de Joel Robuchon (francuska restauracja) - Dosyc droga. Za dwie osoby - okolo 250 f. Adres : Shop 315 & 401, The Landmark, Central, Hong Kong xx xx Indie : Barbeque Nation - w kazdym miescie tak samo pyszne. Jest to bufet - kazdy stolik ma wlasny grill na blacie i kazdy sam sobie grilluje startery (pieczarki, ser paneer, mieso, inne warzywa). Startery serwuja dopoki sie nie powie "Dosc" ;) Potem korzysta sie z bufetu oraz selekcji deserow. Drinki osobno + alkohol dosyc drogi. Cena okolo 60 f za dwie osoby z alkoholem xx xx Tajlandia - Bangkok, Blue Elephant (typowo tajskie jedzenie) W tej chwili nie pamietam ile placilismy, ale nie bylo az tak strasznie drogo. Raczej na kazda kieszen. Adres : 233 South Sathorn Road, Kwaeng Yannawa, Khet Sathorn, Bangkok 10120, Thailand xx xx Singapur - Cut by Wolfgang Puck (amerykanska restauracja), jak ktos chce sie najesc porzadnym stekiem Cena za dwie osoby : Okolo 130 f z alkoholem The Shoppes at Marina Bay Sands 10 Bayfront Avenue Singapore 018956 xx xx Filipiny, Manila Gillak by Hossein (arabsko-persko-tajsko-indyjska restauracja) Adres : 2/F Greenbelt 3, Esperanza St. Ayala Center, Makati City, Manila PYCHOTA! wszystko swieze, cudownie pachnace, swietny wystroj restauracji Rachunek za dwie osoby : Okolo 3000 pesos. (jakies 50f) xx xx Dubaj: Roberto's (wloska restauracja) - kosztowna - rachunek za dwie osoby okolo 800 AED. Adres : Gate Village 1, Dubai International Financial Centre, Dubai x Jak sobie jeszcze cos przypomne to wrzuce. ;)

Gość gumka w galotach
aparat007 to zaraz peknie chyba z tego nadecia! wez leszczu nie kozacz tutaj bo lipe siejesz tylko, typowy Polski buc, ktory wyzej sra niz dupe ma! a powracajac do tematu, to jedzenie na camden market przepyszne, nieraz o niebo lepsze niz w tych wszystkich "posh" restauracyjkach gdzie placi sie 200 f za dwa plasterki miesa na talerzu polanego kroplami sosu i przyozdobionego zdzblem jakiejs zieleniny, duzo fajnych restauracji jest w okolicy elephant and castle mimo , ze sama dzielnica okropna, na clapham junction jest niesamowita wloska knajpa, nie pamietam nazwy, ale jest tak na wzgorzu na rogu, niebo w gebie!!!!

Gość Bez pamięci
Hahaha Azjatycka pani , dobra masz kurde pamięć , ja dużo po świecie podróżuje , byłam 3 tygodnie w Chinach , w Korei , rok w Australii , 3 lata mieszkałam w RPA , byłam w Kanadzie , na Bali , w Europie prawie wszędzie , a nie pamietam ani jednej nazwy restauracji w których jadłam .

W tych restauracjach w Azji bylam na przelomie zeszlego roku i tego roku. Jedynie w Europie nie jestem za czesto, wiec nie pamietam ;) Kazda z restauarcji, w ktorej nam smakowalo jedzenie mam zapisana w notesie :) Polecam ten sposob, bo jak jakis znajomy przyjedzie czy spotkanie firmowe, zawsze wiesz dokad kogos zabrac ;) Pozdrawiam :)

Gość Aparat007
@ gumka w galotach - kolejna co ja Pan zabiera do MCD na walentynki zeby sie "najadla" wielka znawczyni. Zapierdalaj zmywac kible w hotelu. Tylko nie zapomnij zlozyc papaier w trojkacik :D:D:D:D BYla w jednej resturacji i ja poleca,a jakie ty masz porownanie pustaku.

Gość gumka w galotach
zesrales sie juz aparat czy nadal cie cisnie? hahaha w restauracjach bylam wielu,ale dla mnie jedzenie w knajpach to nie jest cos niezwyklego zbym miala poemat na ten temat pisac, wspominam jedna restauracje bo jedzenie jest bardzo pyszne a chyba o tym jest ten temat, ty to na serio typowy polaczek, ktory chce sobie podbudowac ego tym ze byl w jakiejs knajpie ekskluzywnej i wydal 300... duren z ciebie i tyle! a twoje komentarze apropos sprzatania w hotelu i MCD pozostawie bez echa bo nawet nie warto sie do tego odnosic, a co do mojego Pana to Ci powiem, ze nie musi mnie nigdzie zabierac bo sam swietnie gotuje mi rozne dania w domu

Gość zapisywac w notesiku
nazwy knajp i ceny rachunkow???? Hahahahahahahahaha!!!!! To tak wlasnie jest jak wiochmena z jego dziury wyciagniesz. W notesiku....nazwy knajp i ceny rachunkow, hahahahahahahahahahaha!!!!!!!