Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to sie napilam

Picie alkoholu gdy dziecko spi. Naprawde to jakas zbrodnia?

Polecane posty

Gość fgshsfhs
Po jednym piwie nie jest się TRZEŹWYM i NIE MOŻNA prowadzić samochodu a co dopiero zajmowac się dzieckiem. Ale wy wszyscy jesteście tępi albo jesteście RODZICAMI albo nie wiem kim. Brak słów. Lepiej std idę bo szkoda nerwów na takie bezmyślne matczyska.

jedni nie są, drudzy są, moja mama pada po pół szklanki wina, ja po dwóch butelkach - różne osoby mają rożną tolerancję na alkohol, najlepiej sprawdzić samemu na alkomacie, fakt, ze refleks po tym piwie ciut się pogarsza, ale sporo osób może normalnie funkcjonować po takiej dawce alkoholu;

ja jestem w ciąży i bardzo często alkohol stoi gdzieś na wierzchu mamy spory zapas, który się ciągle rozrasta i nie mieszcząc się w dotychczasowym regale czeka na nowe miejsce albo ja coś przestawiam ostatnio ze dwa tygodnie trzymałam kilka butelek na stole w kuchni, bo musiałam zrobić miejsce na książki dobrze, że mnie sąsiedzi nie inwigilują, bo chociaż przez całą ciążę nie wypiłam ani łyka alkoholu to pewnie kilka butelek wódki na stole kuchennym mogłoby jakąś nawiedzoną sąsiadkę zaniepokoić

Gość to sie napilam
po piwie czyli majac do 0,2 promili mozna prowadzic czy to sie jakiej zagorzalej anty przeciwniczce alkoholu podoba czy nie:P

Gość wifigdansk
hm,ja nie oceniam i nie osądzam bo to co robisz to twoja sprawa i twoje sumienie,ewentualnie ty/wy bedziecie odpowiadac w razie czego a le moge napisac jak u mnie jest-z tym ze miedzy nami jest taka roznica ze ja jestem samotna mama i z racji tego przenigdy w zyciu nie siegnełabym nawet po lampkę gdybym byla tylko sama z dzieckiem no i gdybym byla jeszcdze z druga osaobą to tez jelsi ta druga osoba by pila bo roznie mzoe się zdarzyc,takie male dziecko ( w sumie eniwiadomo w jakim wieku jest twojw albo nei doczytalam) takiemu maluchowi zawsze cos mzoe się rpzydarzyc ze nawet i wnocy trzeba bedzie jechac na pogotowie a jak lekarz wyczuje alkohol to zaraz nabiera podejrzen i opieke spoleczna mozesz miec na glowie. oczywiscie poza sylwestrm i moimi urodzinami-gdzie piję naprawde malutko -moze z pol szklanki piwa lub jeden słaby drink na całą impreze to poza tymi przypadkami to wogole nie piję bo przy małym dziecku jest taki zapieprz ze nawet się o tym nie mysli:) poza tym faktycznie kilka osób ci napisalo ze choc jedna osoba powinna być niepijąca.tak wrazie czego. acha i jeszcze jedno zastanowilo mnie ze sasiadka pryzchodzi po 21!!! cos pozyczyc.ciekawe co to było cukier? mąka? kto lazi po domach i pozycza takie rzecz o tej godzinie? no i jesli juz musialas otworzyć(bo ja bym nie otworzyla-nie mam takiego obowiazku,jestem u siebie w domu i nie misze otwierac jesli nie ejstem zkims umowiona a moze to zlodziej lub akwizytor?;) ) to moze mogłas ja "zostawic w drzwiach" i dac jej tą rzecz a nie zeby ona jeszcze włazila do czyjegos domu i patrzyla co kto am na stole. a jakbyscie z mezem w łozku byli? takze dziwna ta twoja historyjka.

Gość wifigdansk
to sie napilam po piwie czyli majac do 0,2 promili mozna prowadzic czy to sie jakiej zagorzalej anty przeciwniczce alkoholu podoba czy nie pomijając "głęboki sens i logikę " wyrażenia "anty przeciwniczce alkoholu" :D:D:D ktorego za bardzo nie rozumiem (moze jestem za trzeźwa; ) to z tym sie nie zgodzę... Czy można prowadzić po jednym piwie? Kategorie: pijani kierowcy alkomaty Jedno wypite piwo to we krwi około 0,26 promila alkoholu - przekonali się o tym uczestnicy festynu motoryzacyjnego w Chełmie. Jak? Dwóm uczestnikom festynu "Moto Deptak organizatorzy zaproponowali piwo. - Ale najpierw musieli się zgodzić na badanie alkomatem. Zarówno przed, jak i po wypiciu alkoholu - tłumaczy Grzegorz Gorczyca, prezes Automobilklubu Chełmskiego. - W ten sposób chcieliśmy pokazać, że bzdurą jest powszechnie panujące przekonanie, że nawet po jednym piwie można prowadzić auto. Czy się udało, zapytaliśmy ochotników. Nie mieli najmniejszych wątpliwości. - Nigdy wcześniej nie byłem badany alkomatem. Ale też nie wyobrażam sobie, żeby nawet po wypiciu niewielkiej ilości alkoholu usiąść za kółkiem - mówi Michał Lipczak. - To badanie jeszcze bardziej mnie w tym utwierdziło. Mam nadzieję, że przekonali się o tym ci, którzy do tej pory w to wątpili. Zwłaszcza dlatego, że w ciągu zaledwie paru minut po wypiciu piwa miałem 0, 26 prom. Podobnego zdania jest Waldemar Litwiniuk, który też poddał się badaniu. - Jestem zawodowym kierowcą, łącznie przejechałem ponad milion kilometrów - opowiada Litwiniuk. - To dla mnie niedopuszczalne, żeby prowadzić auto nawet po kieliszku wina. Ale takie akcje są bardzo potrzebne. Ciągle jest zbyt wielu niedowiarków, zwłaszcza wśród młodych ludzi. - Mamy nadzieję, że takie przykłady przemówią, chociaż do niektórych - dodaje Gorczyca. - Ale to dopiero początek działań związanych z promowaniem trzeźwości na drogach. Już od października ruszamy z kolejną akcją. http://www.grupaimage.com.pl/?s=prd&i=informacja&id=12934 i http://www.natemat.com.pl/prawo-finanse/prawo-drogowe/do-samochodu-po-alkoholu.html (fragmenty) 78% NIETRZEŹWYCH KIEROWCÓW ZATRZYMANYCH PRZEZ POLICJĘ, TO OSOBY, KTÓRE USIADŁY ZA KIEROWNICĘ NASTĘPNEGO DNIA PO WYPICIU ALKOHOLU!!! Jak długo trzeba odczekać? Alkohol w naszym organizmie nie spala się tak szybko, jak byśmy sobie tego życzyli, a nawet jak nam się wydaje. Co więcej, nie ma uniwersalnego obliczenia, które pozwala stwierdzić z całą pewnością, że w kilka godzin od spożycia alkoholu można prowadzić pojazd. Zmęczenie, stres, napięcie, choroba, kawa i papierosy, opóźniają proces jego spalania. Czas spalania zależy od wielu czynników, takich jak indywidualny proces spalania alkoholu, masa ciała i płeć. Przeciętnie nasz organizm potrzebuje 3 godzin na spalenie 20-30 g czystego alkoholu. 50 g wódki = 20 g etanolu (czystego alkoholu) 100 ml wina = 12 g etanolu 0,5 l piwa = 25 g etanolu Stężenie alkoholu we krwi w wysokości 1 promila odnotowuje się po wypiciu zaledwie dwóch półlitrowych piw. Po wypiciu pół litra mocnego alkoholu możemy bezpiecznie usiąść za kierownicą dopiero po upływie 24-25 godzin. Wbrew powszechnym przekonaniom, nie ma skutecznych sposobów na przyspieszenie spalania alkoholu w organizmie, nie pomoże długi sen, zimny prysznic, obfity posiłek. - Alkoholu nie da się wypocić, rozpuścić w kawie, ponieważ przerabiany jest w wątrobie - podkreśla Andrzej Markowski, psycholog transportu. Istotny jest więc czas. (polecam cały artykuł).

Gość weqeqweqwewq
alkohol w Polsce jest straasznie demonizowany, to przykre, bierze sie to chyba z naszej patologii- za duzo pijaków rzygających w bramach, wiekszosc pijących zachowuje sie zle, libacje, itp. Za duzo tez DDA, i innych osób po przejsciach z rodzin alkoholowych. Widziałam tu kiedys post oburzonej kobiety, że widziała matke idacą z dzieckiem po parku, pijącą piwo z puszki. wg niej powinno sie było odebrac dziecko LOL wg masy ludzi chocby z tego foru, picie kulturalne moze byc wyłacznie w domu, a jak ktoś idzie po ulicy i pije piwo bo lubi, to jest be... szook aw kłopoty się mozna wpędzic łatwo przez picie nawet mniejszych ilosci w tym pojebanym kraju, lekarz nie oceni czy dom normalny czy nie, bo w szpitalu jak ktos jest to tego nie widac chyba, jak bedzie złosliwy albo nadgorliwy to zawiadomi policję