Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uk.........................

Jedzenie w UK

Polecane posty

Gość frezer
Każdy wydaje tyle na ile moze sobie pozwolić. Wiadomo, że ludzie zarabiający mało nie wydadzą 100 tygodniowo na jedzenie. Mnie osobiscie byłoby szkoda przejadać takie kwoty.

Gość hfjfigigig
2 dorosłych i 2 latka, 130f , w tym chemia, pampersy, i czasami polski sklep, mieszkamy w londynie, w ogóle nie kupuje pół produktów, nie przelknelabym, w naszym koszyku nie ma nic typu value, mięso musi być co dzień , plus świeża zupa córce, no i zawsze świeże warzywa i owoce, i ryba raz w tyg.

Gość wredniucha100
u mnie 100-150 tyg + raz na jakiś czas w weekend alkohol ok 30-40f

Gość do wredniucha100
A ile osób i jakie miasto?

Gość wredniucha100
święta trójca portowa Thurrock - Grays - Tilbury

Gość wredniucha100
2 dorosłe i dziewięciolatek

Gość dddsssdssd
ja ierdykam co ty zresz za przeproszeniem wredna ze tyle wydajecie :D:D:

Gość wredniucha100
jajka bazklatkowe, strrrrasznie dużo owoców, moi panowie są mocno mięsożerni, ale tylko kurczaczki i wołowinka, łosoś lub inna świeża ryba dwa razy w tygodniu musi być, soki nie z koncentratów tylko wyciskane i dobre gatunkowo sery - nie oszczędzamy na żarciu

Gość nie wiem czy...
Nie wiem czy te 100-150 funtow tygodniowo przy obecnych cenach to az tak strasznie duzo. My z mezem i 2 dzieci tez wydajemy w okolicach 150f/tyg i wiecej i nie jadamy Bog wie czego i w jakich ilosciach...!

Gość dddsssdssd
owoce to grosze..mieso nawet 4 x w tyg. plus rybke tez jemy.. i mieszcze sie w grubo pnizej 100 na tydzien..jesli robie zakupy z wedlinek w poskim sklepie doliczam 10f . :P no chyba ze jesz ze troje :D bo nie mysle zerby dzieciak yle kosztowal

Gość wredniucha100
patrząc na moje zakupy również uważam, że ta kwota nie jest z kosmosu - po prostu żarcie jest strasznie drogie - i żeby było jasne - moje zakupy są mocno przemyślane, nie ma tam rzeczy niepotrzebnych, bo nienawidzę wyrzucać jedzenia i jeszcze słówko do tych co wydają piątkę dziennie lub mniej - u mojego męża w pracy jest jeden taki osobnik, który żywi się purre ziemniaczanym w proszku z ASDY za 30p za paczkę - też postanowił nie przejadać wypłaty - stawia dom w Polsce na wsi!

Kazdy kupuje gdzie indziej jedzonko,wiec ceny tez inne.Ale ja na rodzinke 2-je doroslych plus dziack 7 late wydaje do 100 tygf.i tez nie oszczedzam na jedzeniu .

Gość wredniucha100
"owoce to grosze..mieso nawet 4 x w tyg. plus rybke tez jemy.." owoce to grosze? kilo jabłek kosztuje 2 funty! kilo dobrej wołowiny ok 12 - kilo łososia 10 - a gdzie masz soki, jogurty, śmietanę, słodycze, warzywa, przyprawy?

Gość wredniucha100
"Kazdy kupuje gdzie indziej jedzonko,wiec ceny tez inne." ja lawiruję miedzy Aldi - Morissons - ASDA

Gość dddsssdssd
Niemow ze kupujesz miecha az na kilogramy :D mielone wieprz. 2.50 wolowe 3-4 zalezy od sklpeu czy butchera. ryba chyba najdrozej wyjdzie bo uwielbiam salomonkai tylko to kupuje i to koszt jest 507 ale nie kupuje tego co tydzien. kurczak to cyhba kazfy wie ile kosztuje.. reszte to nie wielkie sumy...:P

Gość Eeerrr
Ja na sama siebie wydaje ok 70 funtow tygodniowo i nie to, ze jem non stop, tylko zdrowo, bo uwazam, ze jedzenie to inwestycja i warto zaplacic wiecej w imie ladnej cery, dobrego samopoczucia i zdrowej sylwetki. Do tego 65 misiecznie na silownie i oszczedzam krocie na kosmetyczkach, masazystkach itp:)

Ja robie przewaznie Tesco i Morissons,a ostatnio mielone wieprzowe w Icelandzie.I mam nadzieje ze to nie konina :D. Kosmetyki to akurat tanie nie sa, wiec nie licze nawet ego i slowni tez :P mowimy o jedzeniu .

Gość W Anglii a w Polsce
W Anglii wydawaliśmy ok 100Ł tygodniowo,teraz jesteśmy w Polsce i wydajemy 300-500zł tygodniowo(w tym chemia,pampersy itp) aż ręce opadają:O Jakie tu życie jest drogie,dobrze za 3 miesiące wracamy do Anglii.

Gość wredniucha100
"dddsssdssd Niemow ze kupujesz miecha az na kilogramy mielone wieprz. 2.50 wolowe 3-4 zalezy od sklpeu czy butchera. "

Gość wredniucha100
"dddsssdssd Niemow ze kupujesz miecha az na kilogramy mielone wieprz. 2.50 wolowe 3-4 zalezy od sklpeu czy butchera. " owszem, kupuję na kilogramy, bo często mam gości na obiedzie, albo robię na 2 dwa dni - i nigdy nie kupuję najtańszego mielonego ( z pomielonymi żyłami, ścięgnami, wymionami i tłuszczem) tylko mielę sama, bo lubię wiedzieć co jem -

Gość dddsssdssd
No to skoro masz czesto gosci, to nie licz tej kasy na was troje ,bo kupujesz na wiecej ludzi :P Jak u mnie mieszkal znajomy to wydawalam tez wiecej bo musialam wiecej miecha kupic.Ja kupuje gotowe mielone i jestes z niego zadowlona.;)

Gość owoce grosze?
Nie powiedziałabym !!!owoce sa drogie ,biarac pod uwage ,ze czesto sa tu pakowane .Teraz w tesco jest promocja dwa worki pomaranczy za 2.50 .Taki worek pomaranczy to jest 4 sztuki,wcale nie duze.Taki worek to u mnie za jednym podejsciem zjedza.Do tego banany kilogram za ok. 70p .Dwa kilogramy bananow .Po jednym w domu i po jednym do szkoly i po dwóch dniach nie ma .I juz mamy 3.20 f.Jak na promocji jest winogrono ,lub kiwi ,lub inny owoc to dochodzi ok 2,3 f ,albo i wiecej i juz 10 ,15 w tygodniu nie ma .Warzywa? pomidorki schery to koszt ok 2 f jak kupowałabym co tydzien ,albo co dwa trzy dni ,to by wszysko zjedli .Jedzenie ejst co raz droższe .

Gość dddsssdssd
niech bedzie nawet 20f na tydzien w owocach plus 20 mieso chemi nie kupujesz co tydzien..nabial 20f slodycze nie wiem co jecie..do 150 jeszcze daleko a nie wierze ze co tydzien kupujecie wszystko to samo bo sie skonczylo. mysle ze laska sobie buja troszke bo 150 funtow na tydzien to jest bardzo duzo! dodam ze mieszkam w Londynie. i ponoc tu wszystko drozsze .Jak sie chce kupic taniej to wierzcie ze sie da,i nie trzeba kupowac najtanszego syfu z puszek tylko normlane jedzenie..ale trzeba sie rozgladnac tez troszke i ruszyc glowa.

Gość ggngn
w teco sa pomarancze za 30p sztuka, przepyszne 70p za kilo bananow to duzo? w tureckich sklepach warzywa sa po taniosci albo na marketach, i swieze od rolnika moze warto zmienic przyzwyczajenia, u mnie teraz jest duzo kapusty, kabaczkow i baklazanow salata lodowa zawsze kupuje 3 sztuki za funta, ananas 2 sztuki za funta, mango 4 sztuki za funta

Gość fsssssssssss
"w tureckich sklepach warzywa sa po taniosci" z której wiochy przyjechałaś?

Gość wredniucha100
do dddsssdssd mieszkasz sama? nie masz męża i dzieci? - jak będziesz miała to się zorientujesz, że wydatki na dom wyglądają zupełnie inaczej - kiedy byłam sama obiad mogłam jeść co trzeci dzień, a dzisiaj nie ma mowy, żeby nie było obiadu kiedy mój mąż wraca z pracy a syn ze szkoły - sobie możesz wielu rzeczy odmówić - dziecku raczej nie no i rzecz najważniejsza - nie bujam, bo nie ma do tego najmniejszego powodu - myślisz, że napisałam ile wydaję na dom żeby komuś zaimponować? żałosne:-(

Gość dddsssdssd
Orientuje sie doskonale bo widzisz tak sie sklada ze mam i meza i corke 7 latke wiec wiem jaki to koszt utrzymac rodznke 3 osobowa;) Nie odmawiam ani sobie ani dziecku a tym bardziej mezowi i nie wydaje wiecej jak 100 na tydzien! Kkolezanka ma dwoje dzieci meza i placi tyle co ty :D smieszy mnie to troche wiesz. Jak cie stac to se wydawaj nawet 200 mi to zwiewa..ja wiem ze da sie duzo taniej i zyc jak czlowiek :))

Gość owoce grosze?
Jest drogie,bardzo drogie,co raz droższe .U mnie ejst dwoje dorosłych i dwoje dzieci i tez wydajemy od 100 do 150.LIczycie tutaj tylko sniadanie ,obiad,kolacja....jest jeszcze czas miedzy posilkami,po kolacj...owoce,słodycze...sałatki..