Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mam dzieci z in-vitro

Mamy dzieci z in-vitro wejdźcie !!!

Polecane posty

Mam do Was pytanie. Mianowicie KK szerzy propagandę, że dzieci z in-vitro częściej chorują,a często rodzą się upośledzone, mają ADHD itd. A swoje teorie popierają wyjętymi z Księżyca statystykami. Ja w to nie wierzę ani trochę, mimo, że sama nie potrzebowałam zapłodnienia in-vitro nie jestem temu przeciwna. Chcę poznać opinie matek, które zostały mamami dzięki sztucznemu zapłodnieniu na temat stanu zdrowia ich dzieci, czy faktycznie jakoś częściej chorują, macie z nimi problemy? Przyznam szczerze, że pytam po to, by utrzeć nosa kilku "moherkom"

Gość kapitan Hak
motywacja zasluguje na szczegolne potepienie :)

możliwe, ale denerwuje mnie, że owe kobietki całkiem młode łykają jak pelikany takie bzdury ...

Gość fjurydhhj
Wlasnie! Ja jestem w szczegolnosci ciekawa gdzie jest ta bruzda dotykowa. :DDDD

Bruzdy to mają oni w mózgach.. Eh.

Dla mnie też, ale mim,o wszystko w dalszym ciągu proszę o wypowiedzi mamusie dzieci z in - vitro. W moim otoczeniu brak takich, a chcę mieć informację z pierwszej ręki, a nie jakiś tam statystyk.

Gość odradzam takie akcje
Ja jestem agnostykiem ale słucham tego, co mówią genetycy a oni mówią o 5 razy wyższej zachorowalności na siatkówczaka. Mówią o genach wadliwych, które spotkawszy się w drugim pokoleniu zaprowadzą ich nosicieli do grobu. Jestem raczej na nie jeśli chodzi o in vitro, dlatego, że za mało wiemy na ten temat. "Wiemy" mam na myśłi naukowców.Nie znane są długofalowe skutki in vitro a nawet wszystkie konsekwencje biologiczne poczęcia pozaustrojowego. Do którego worka mnie wrzucisz? Czy nie pasuję Ci do wizji czarno-białego świata?

U mnie w rodzinie jest 1 dziecko metodą in - vitro. Dziecko jest brata mojego męża i jego żony.Oboje mieli problemy z płodnością. Starali się 2-3 lata.Naturalnie nie mieli żadnych szans.2 zabiegi in vitro się nie powiodły,ciąże donosiła za 3 razem.Za parę dni synek skończy roczek. Ze względu na odległość nie widuję dziecka non stop .Wiem że ząbkowanie, raczkowanie, siadanie - jest na etapie jak inne dzieci. Jeszcze nie chodzi co jest zresztą nic dziwnego.Wiem że jedynie miał problemy z dłońmi (co i jak nie mam pojęcia,nie wnikam).

Gość aha123456
Moi znajomi mają 3letnią corcie z in-vitro, dziewczynka zdrowa i sliczna