Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana...uk

Jak ja mam znaleźć pracę...UK...:(

Polecane posty

Gość załamana...uk

Do Anglii, a dokładniej do Londynu do chłopaka przyjechałam po skończeniu szkoły średniej i zdaniu matury (w 2011 roku) W Anglii wydarzyło się kilka rzeczy, które spowodowały u mnie bardzo dużą depresję, doszło nawet do tego, że bałam się wychodzić z domu...Teraz jest mi już trochę lepiej, ale pojawił się kolejny problem...Z pracą w UK nie jest łatwo, a tym bardziej mnie...Nie mam co wpisać w CV...Ostatnie prawie 2 lata to wielka luka...Mam wykształcenie średnie, maturę, znam język angielski w stopniu komunikatywnym, no ale co ja mam wpisać w to CV? Zostawienie takiego pustego miejsca nie jest najlepszym pomysłem, 'wszędzie' piszę o pracę i nigdy nikt się nie odzywa...Myślałam o tym, by wpisać, że udzielałam w Polsce korepetycji, roznosiłam ulotki, sprzątałam dorywczo itd. Ale co jeśli będą ode mnie żądać potwierdzenia, że faktycznie tak pracowałam? Już nie wiem, co robić...Z pustym CV nikt mnie 'nie weźmie', teraz wszędzie wymagane jest doświadczenie...Może mnie 'zjedziecie', ale nie życzę nikomu, by spotkało go to, co mnie...Poradźcie coś proszę...

Gość yhjjhjh
wpisuj cokolwiek, moze masz w polsce jakas osobe ktora poswiadczy ze dla niej pracowalas, najepiej zeby mowila po angielsku, oni jesli juz to beda dzwonic do niej, nie beda potrzebowac zadnego dokumentu od Ciebie itp moze ktos ze znajomych, rodziny ma jakas dzialalnosc gospodarcza trzeba troche pokombinowac ale sa tez miejsca gdzie nei potrzebuja zadnego doswiadczenia, zacznij od nich, zawsze to angielska praca, takie referencje bedda sie bardziej liczyly

Gość yhjjhjh
Aha i nie "pisz" o pracę, tylko się za nią przejdz.

Gość frezer
Ruszyć tyłek i na miasto, przejść się po agencjach, popytać w sklepach, barach hotelach. Czasami mogą kogoś potrzebować np. do sprzątania albo na zmywak. Nie czekać na cud i biadolić tylko działać. Praca sama cię nie znajdzie. A jak już ci się uda to odkładaj kasę, pomyśl co chcesz w życiu robić i zapisz się na jakiś porządny kurs. Wiele osób musiało się tutaj przekwalifikować żeby sprostać wymaganiom rynku pracy.

Gość denimo denima
Wpisz sobie, ze pracowalas w Polsce na recepcji, w barze, w restauracji, nikt nie bedzie sprawdzal.

Gość ja mam to samo,jestem tu od
niedawna i nie umiem się odnaleźć coś. pracowałam przez krótki czas przez agencję tylko i finito. nie mam na tyle dobrego angielskiego,żeby iśc bezpośrednio do firmy na interwiev:O

Gość ja mam to samo,jestem tu od
napewno nie sprawdzają--jakbym wpisała w cv jakieś stanowiska,w których nie pracowałam?

Gość bla bla i już
Z tego co mi wiadomo, to depresja klasyfikuje się pod disability według prawa w UK, jeżeli trwa dłużej niż rok.

Gość HollyDollyWeed
hej pomoge ci napisac cv skad jestes zlotko ? Mnie zostawil maz w dlugami ktore zdazyl narobic przez rok pobytu w Anglii ...

Gość do HollyDollyWeed
Mieszkam w Londynie teraz

Gość anna kareninnnnna
Jesli to jest praca w barze czy restauracji to nikomu nie bedzie sie chcialo dzwonic do Polski i sprawdzac czy tam pracowalas.

Gość do anna kareninnnnna
Tak, myślę o pracy w jakiejś fabryce, magazynie, pubie itd.

Gość do kitana2000
Myślę, że tak - od czegoś muszę zacząć, na początek to dobre. A gdzie to konkretnie, co miałabym robić i jakie są warunki pracy (full time, part time, stawka itd.) Pozdrawiam

Gość frezer
Ale jej dajecie rady, nie ma co. Jak ktoś zaczyna szukanie pracy od ściemniania, to daleko nie zajedzie. Prędzej czy później prawda wyjdzie na jaw i wtedy okaże się jakie ''doświadczenie'' ma ta osoba

Gość abaryba
a coś umiesz ?

dominos pizza stawka 6.5 na poczatek ...na stronie firmy jest formularz do wydrukowania i wypelniruszyla kampania i potrzebują 16000 nowych pracownikow na wyspach; organizuja szkolenia maja travel scheme plus dental cover Praca nie jest ciezka do obowiazkow nalezy m.in nakladanie skladnikow na ciasto ; Trzeba nauczyc sie na pamiec rodzajow pizzy i ile skladnikow idzie na kawalek:)

jesli nie masz doswiadczenia to napisz ze pomagalas mamie w domu i uczyla cie gotowac; i ze byla z ciebie zadowolona i rodzina chwali sobie twoją kuchnie;

Gość do freezer heh
Ty i te Twoje madre rady wszedzie...

Kity w CV duzo kudzi pisze ale zalezy co chcesz kitowac.Jesli nie masz doswaidczenia w danym zawodzie nie maco sie wysilac ,bo i tak wyjdzie w praniu wszystko.

:) he he A ktora z Was nie uczyla sie gotowac albo chociazby nie widzala jak sie to robi?

Gość do red dragon she*
Racja, a napisanie, ze sie roznosilo ulotki, udzielalo korepetycji, sprzatalo to raczej nic strasznie wielkiego...Sprzatac chyba kazdy umie...

"Mam wykształcenie średnie, maturę, znam język angielski w stopniu komunikatywnym, no ale co ja mam wpisać w to CV?" x Autorko, po pierwsze, wyksztalcenie srednie i matura to teraz nic. Wiec nie ma co dyskutowac na ten temat, bo po prostu nie masz kwalifikacji. Jestes po zwyklym liceum. Po drugie, jestes w Wlk.Brytanii od 2011 roku i do dzisiaj nie nauczylas sie angielskiego? Co ty robisz calymi dniami? Zamykasz sie jak w gettcie z samymi Polakami? To taaakie polskie ;) Co wpisac w CV? Nic. Bo nie masz ani wyksztalcenia ani doswiadczenia. W dodatku nie znasz angielskiego. Na pocieszenie moge i powiedziec, zebys zaoisala sie na jakis kurs. Zacznij od kursu angielskiego, poniewaz totalna ignorancja jest mieszkac tak dlugo w anglojezycznym kraju i dukac jedynie pare slow w tym jezyku ;)

Gość do frezer
Na sciemnianiu daleko sie nie zajdzie - gdzie ty sie uchowales chlopie? W UK ludzie w colledu juz pracuja na part-time, a w Polsce w liceum nie, ale Anglicy o tym nie wiedza i jak dziewczyna nie ma nic w cv to jest dla nich po prostu leniwa. Gdyby napisala w CV, ze byla dyrektorem NBP, to by pewnie sprawdzili, ale jesli napisze, ze pracowala w lokalnej knajpce to nikt tego nie sprawdzi, bo nikomu nie chce sie dzwonic do Polski, a pomysla sobie, ze juz ma jakies doswiadczenie.

Gość do frezer
Zreszta dziewczyno, rob jak chcesz, moge Ci tylko powiedziec, ze ja znalazlam pierwsza prace w UK, bo wpisalam sobie, ze pracowalam w Polsce na recepcji podczas studiow. NIkt nigdy nie sprawdzil, a teraz mam juz wystarczajaco duzo doswiadczenia, zeby sobie zapelnic cv.

Gość frezer
Gdzie się uchowałem ? - w normalnym środowisku i sam nigdy nie wpisywałem sobie jakichś głupot, bo kłamstwo w cv, to jeden z podstawowych błędów jaki ludzie popełniają. Nawet jeśli mialem okresy bez pracy, to nic tam nie wpisywałem, po to żeby sobie ''zapełnić'' cv. Raz nawet spytałem się o to mojego nauczyciela-trenera na kursie i powiedział żeby po prostu pominąć w CV te okresy bez pracy. Osobiście czułbym się jak idiota, wiedząc że tam są jakieś kłamstwa. I co z tego, że nikt nie będzie dzwonił do jakiejś knajpki/baru w Polsce żeby sprawdzić czy rzeczywiście tam pracowała ? Wystarczy, że zrobia jej dzień próbny i prawda wyjdzie na jaw, bo to od razu widać kto ma doświadczenie i pracował a kto nie. Zresztą masz rację, niech ona robi co chce.

Gość frezer
@Azjatycka pani Zgadzam się z tobą. Dziewczyna nie ma żadnego doświadczenia/kwalifikacji, nigdzie nie pracowała i tutaj ściemnianie w CV nic nie da.

Gość to tak jak moja kuzynka :D
To tak jak moja kuzynka, jest po LO, nie znam W OGOLE angielskiego i wybiera sie do Anglii, bo przeciez znajdzie super prace :D buahaha

Gość troche bredzicie...
Sa ludzie, ktorzy maja wyksztalcenie podstawowe, ZERO jezyka i dali/daja sobie rade w Anglii...Autorka zna angielski z tego, co pisze, moze nie rewelacyjnie, ale stopien komunikatywny pozwala na dogadanie sie w wiekszosci sytuacji! Poza tym z tego, co napisala wnioskuje, ze z powodu przezyc miala/ma depresje, ciekawe czy ktos z Was beda po jakichs traumatycznych przezyciach i w totalnym zalamaniu myslalalby o nauce i innych...!