Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfddhh

Mam dość zaprowadzania dziecka do szkoły i wysłuchiwania...

Polecane posty

Gość mądralla--------------
na mityngu nikt się nie śmieje a jeszcze ludzie trafiają się normalniejsi i bardziej życiowi niż na terapii z nfz gdzie prowadzącym grupy jest np.kierownik poradni, któy chce dorobić na zlecenie i tak naprawdę to mu wisi cel tej grupy.

Gość gfddhh
Dlatego chce sie zjednoczyc z eksem bo widze ze naprawde mu zależy. Moze jesli dziecko bedzie mialo poczucie ze jest kochana przez oboje rodzicow i bedziemy sie nawzajem wspierac to sie zmieni? Jestem bardzo naiwna i miękka. Ale moze naprawde dojrzal do roli ojca? No bo jaki mialby cel zeby do nas wrocic?

tylko możesz mieć poczucie, że z tego mówienia nic nie wynika, ale to i tak lepsze niż duszenie w sobie i siedzenie samej z problemami.Wyjdziesz do ludzi, zawsze kogoś poznasz. I wcale nie trzeba się zmuszać do mówienia.

Gość takasobiebaba
DROGA AUTORKO-CÓRKĘ JESZCZE RAZ DO PSYCHOLOGA ,może to jednak adhd?tobie tez by przydala się terapia.nie piszę tego złośliwie ,ale wszystkie objawy u córki jakie tu przytoczylaś to klasyczne objawy tego schorzenia.tyle tylko,że na 12 lat pracy z tymi dziecmi często jest tak,że w swoich macierzystych poradniach są po prostu żle diagnozowane.i adhd wystepuje częściej u chłopców.mieliśmy tylko 2 dziewczynki z tym schorzeniem.poszukaj w google jak postepować z takim dzieckiem,a to naprawdę cenne wskazówki.

Gość takasobiebaba
spróbuj przenieśc tez córkę do szkoły którą masz bliżej,napisz w podaniu jakiś wazny powód.

przenieś córkę bliżej tak jak ci dziewczyny radzą. Rodzina alkoholowa z obu stron to jest obciążenie, ty jesteś z tym sama a sam człowiek to...wiesz co może, nic nie może. Na pocieszenie ci napiszę:dziecko jest już większe, możesz nawet dorywczo pracy poszukać...może jakieś sprzątanie. Mieszkasz w większym mieście?

Gość gfddhh
Ręki raczej by nie podniosl. Jak z nim bylam to mial mlodsza siostre 3letnią ktora byla jego oczkiem w glowie mimo ze tez do swiętych nie nalezala. Zreszta tylko by sprobowal. Ludzie raz sie kochają a raz nie. A dziecko darzy sie miloscią bezgraniczną i to ono jest na pierwszym miejscu. Dziecko bylo wpadką. Zawsze chcialam najpierw skonczyc szkole,znalesc dobrą prace, kupic mieszkanie a dopiero potem zalozyc rodzine. Ale wyszlo jak wyszlo. On stchorzył po prostu. Szybko znalazl inną zeby nikt czasem nie kojarzyl ze to z nim moglam byc w ciąży. On dzwoni i pisze. Przepraszal mnie i niby żałuje i nadal mnie kocha. Mocno mnie zranił i ciężko mi zaufac. Przyjaciol nigdy nie mialam tylko kolezanki. A dzis jestem sama jak palec. Polubilam samotnosc.

Gość Jagoda prowokacjaa
Jagoda znow szalejejee z prowkacjami hahahhahahaa A na koncu przyna wam sie ,ze poraz kolejny was nabrala :D

Gość gfddhh
Nie chce jej przenosic bo po pierwsze lubi swoją klase a po drugie zauroczona jest w koledze. Poza tym wychowawczyni ma bardzo fajną. Moze troche na poczatku sie zagalpowalam z pisaniem krytyki. Nie potrafie z córką po prostu współpracowac a dzisiaj znow mnie zdenerwowała. Jak jej nie powiem po kolei co ma zrobic to bedzie stała w rogu i czekała aż ja ją ubiore bo ona rozkojarzona i nie domysli sie że powinna juz stac pod drzwiami ubrana w buty i kurtke.

Gość takasobiebaba
dla dzieci ndpobudliwych proste komunikaty i po lokei -pamietaj,że google nie gryzie.

to jej powiedz "kurtka buty"tonem takim, żeby wiesz.. Ja mam w rodzinie chłopca, jest taki sam, tylko to przedszkolak. Tylko, że on nie ma empatii.

Gość gfddhh
Moze źle zdiagnozowała. Przed wyjsciem do psychologa powiedzialam jej że ta pani i tak to wykryje że ma problemy psychiczne a wtedy przypną ją pasami do łóżka i bedzie tak dlugo leżec az sie uspokoi i zmieni zachowanie. Wiem,głupote palnełam. Córka o dziwo zachowywała się tak potulnie i milutko że aż sama bylam zaskoczona. Potem probowalam ją nagrywac na tel w domu jak miała atak szału ale zorientowala sie i zmieniala zachowanie więc przez pewien czas ją szantazowałam ze filmiki pokaze pani psycholog.

Gość takasobiebaba
droga autorko,wszystko co robisz jest do dupy.dziecku proste komunikaty.i chwal .chwal za byle gówno.przede wszystkim dobry psycholog lub psychiatra.skąd jesteś .jesli z okolic wawy to mogę ci pomóc jakoś.a z tymi pasami?skąd taki pomysł.unieruchamia sie gdy pacjent zagraża sobie lub zyciu innych.poza tym do każdego unieruchomienia jest do wypełniania tona dokumentacji.

Gość takasobiebaba
komunikacja między wami strasznie szwankuje i tyle.mam wrażenie,że ty po prostu nie lubisz swojego dziecka.

Gość gfddhh
Ja nie lubie krzyczec czy podnosic głosu.Robie to w ostatecznosci bo tak to potem fatalnie sie czuje,głowa mnie boli i uciska w klatce. A w rodzinie mam samych zawałowców więc staram się żyć na luzie i niczym zbytnio nie przejmowac. Niestety od jej urodzenia dostaje dziennie taką dawke adrenaliny że powoli nie wytrzymuje. Jak miała 2 lata potrafiła we mnie talerzem z calej sily rzucic że roztrzaskal sie na scianie. Albo butem. Wszystko co wpadlo jej w ręke. Przy niej nauczyłam się cwaniackich sztuczek żeby ją choc przez chwile udobruchać. Czesto cos kupowalam z przyjemności żeby tylko przestala wrzeszczec.

ty jej nie strasz..jezu :( Ona ma tylko ciebie, tylko ty jesteś w jej otoczeniu punktem odniesienia. Wierzę ci, że to dziecko nadpobudliwe i że praca z nią to udręka. Ale musisz dać radę.

Gość Bylo to juz,nie nakrecac sie a
To juz bylo.Prowopkacja!!!!1 Baby nie dawajcie sie wciągnąć w proowkacje bo trooleczek ten temat co jakis czas wrzuca, tylko z moderatorzy go kasuują po jakims czasie i ona znow go wkleja to samo Tydzien temu, i miesiąc temu bylo to samo. Rok temu tez to samo,identyczny temat,wiemn bo sie z nim wypowiadalam hahhaha. Dajcie spokoj ,ona was nabiera wklejając ciągle tą samą propwkacje prze ponad juz rok czasu :D

To juz bylo.Prowokacja!!!!1 Baby nie dawajcie sie wciągnąć w proowkacje bo trooleczek ten temat co jakis czas wrzuca, tylko z moderatorzy go kasuują po jakims czasie i ona znow go wkleja to samo Tydzien temu, i miesiąc temu bylo to samo. Rok temu tez to samo,identyczny temat,wiemn bo sie z nim wypowiadalam hahhaha. Dajcie spokoj ,ona was nabiera wklejając ciągle tą samą propwkacje prze ponad juz rok czasu :D

To juz bylo.Prowokacja!!!!1 Baby nie dawajcie sie wciągnąć w proowkacje bo trooleczek ten temat co jakis czas wrzuca, tylko z moderatorzy go kasuują po jakims czasie i ona znow go wkleja to samo Tydzien temu, i miesiąc temu bylo to samo. Rok temu tez to samo,identyczny temat,wiemn bo sie z nim wypowiadalam hahhaha. Dajcie spokoj ,ona was nabiera wklejając ciągle tą samą propwkacje prze ponad juz rok czasu :D

Ooo teraz o tym tarzem doczytalam, a mialam nawet pisac ze zaraz wam opowiastrke z talerzem wcisnie a popatrz ,podane jak na tacy :D

już jej nie mów o tych pasach... Są ćwiczenia jakieś na takie dzieci..

Gość Tak nie musi byc
To nie zaprowadzaj co za problem ;)

Gość W maju ten sam temat czytalam
Ja w Maju tamtego roku czytalam identyczny temat, ale widze ze ktos powyzej to samo zobaczyl :o

Gość gfddhh
Z tymi pasami to ją okłamałam żeby sie w koncu czegos zaczela obawiac. Kocham ją,ale to żadna przyjemnosc kiedy wszystkie problemy spadają na jedną osobe i nie ma w nikim wsparcia. Bardzo po cichu licze na mojego eksa że mi w koncu pomoże,zobaczy jaki to trud i okaze szacunek oraz wdziecznosc.

Gość TROLIK SZALEJE Z PROOWKACJAMI
nie dawajcie sie wciągnąć w proowkacje bo trooleczek ten temat co jakis czas wrzuca, tylko z moderatorzy go kasuują po jakims czasie i ona znow go wkleja to samo.Kilka miesiecy temu i Rok temu tez to samo,identyczny temat,wiemn bo sie z nim wypowiadalam hahhaha. Dajcie spokoj ,ona was nabiera wklejając ciągle tą samą propwkacje prze ponad juz rok czasu :D

Gość TROLIK SZALEJE Z PROWOKACJAMI
nie dawajcie sie wciągnąć w proowkacje bo trooleczek ten temat co jakis czas wrzuca, tylko z moderatorzy go kasuują po jakims czasie i ona znow go wkleja to samo.Kilka miesiecy temu i Rok temu tez to samo,identyczny temat,wiemn bo sie z nim wypowiadalam hahhaha. Dajcie spokoj ,ona was nabiera wklejając ciągle tą samą propwkacje prze ponad juz rok czasu

nie dawajcie sie wciągnąć w proowkacje bo trooleczek ten temat co jakis czas wrzuca, tylko z moderatorzy go kasuują po jakims czasie i ona znow go wkleja to samo.Kilka miesiecy temu i Rok temu tez to samo,identyczny temat,wiemn bo sie z nim wypowiadalam hahhaha. Dajcie spokoj ,ona was nabiera wklejając ciągle tą samą propwkacje prze ponad juz rok czasu