Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfddhh

Mam dość zaprowadzania dziecka do szkoły i wysłuchiwania...

Polecane posty

Gość gfddhh
Nic nie wklejam. Mozliwe ze kiedys tez tu pisalam o dziecku bo nie mam sie nawet komu wyżalic. Jest mi z tym cięzko. A z roku na rok nie radze juz sobie. Zmienilo sie jedynie to ze eks chce wrocic. Ja nawet sie nie bronie i nie żywie do niego nienawiści czy urazy. Wszystkie negatywne uczucia schowałam pod poduszke.

Gość mądralla--------------
widać tatuś nie był tak cenny na rynku matrymonialnym, że mu się opłaca wrócić. Przepraszam za szczerość, ale zanim uwierzysz w jego dobre intencje zacznij od niego wymagać, żeby dziecku dał wsparcie. Bo jest cały czas jego ojcem.

http://www.polskieradio.pl/9/304/Artykul/798763,Pozytywne-myslenie-nastaw-mozg-na-odpowiednie-fale- tu masz podcast-psycholog mówi o chwaleniu: za coś się chwali. Jak ona zrobi coś dobrze to chwal ile wlezie, mów że jesteś dumna. Bądz jej kibicem-tak jak mówi ten psycholog. Jeśli córka sprawia problemy to wiedz, że każde dziecko sprawia, ale może ona sprawia więcej. Nie dopuść do tego, żeby jedynym sposobem zwrócenia na siebie uwagi jaki ona stosuje było sprawianie problemów, bo dzieci też po to rozrabiają, żeby rodzic się zainteresował.

Gość Zglaszam temat do namierzenia
jak matka leje na okraglo wlasna corke i pasem i po budzi to ma sie bac ze ojciec corke bedzie lac? Zglaszam temat na niebieską linie. przesylam linka Jest to ewidentna przemoc wobec dziecka. Bylam ofiarą przemocy domowej,. w tym takiej matki i wiem jak to boli.Nie jestem bierna gdy dziecko nad dzieckiem ktos sie zneca FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE

Poza tym dziecko radzi sobie ze złymi emocjami, ze złością tak jak to robią rodzice. Pozwalaj jej okazywać złość, ale nie histerię i nie furię. Ale nie tłucz jej na Boga :( Ona ma swoją godność. Dziecku należy się szacunek. Ty możesz zmienić rzeczywistość mimo tych automatyzmów, jakie z dzieciństwa wyniosłaś i jakie tkwią w tobie.

Gość gfddhh
Trolem to ty jestes ekscytując sie tu i robiąc spam. Pewnie masz wprawe w prowokacjach dlatego wszystkich mierzysz swoją miarą. Tak ci to przeszkadza że sobie z kimś rozmawiam? Mieszkam na południu polski bo ktos pytał. Dziękuje wam za odrobine uwagi i że mogłam sie wygadac. Musze sie ogarnąc i posprzatac w domu. A potem ide do szkoły odebrać moją małą terrorystke ;) Pozdrawiam i życze miłego dnia. Ps. na mitting wybiore sie na pewno,juz nie ma odwrotu.musze zacząc cos zmieniac a najlepiej zaczac chyba od siebie

wszystkie osoby ktore chcą pomoc temu dziecku prosze o przesuylanie tego tematu na niebieskalinia.pl policja.pl i do Rezczbika Praw dziecka. Ewidentnie w postach autorki da sie wyczytac co ona wyprawia wlasnemu dziecku

w małej miejscowości niestety mityng nie równa się zachowaniu prywatności. Jeśli mieszkasz w małej miejscowości to może lepiej rozważ telefon zaufania. Jest taki Anonimowy przyjaciel całodobowy w Olsztynie-poszukaj sobie. Godzina rozmów w miesiącu może na razie ci wystarczy -piszę tak, bo sa promocje różniste i można sobie wykupić

Gość czytalam ten temat kilka miesi
A ja to czytalam kilka miesiecy ten temat i jeszce wczesniej

Gość gfddhh
Często ją chwale bo mi zawsze tego brakowalo w dziecinstwie i nie chce zeby ona sie tak czula. Co do bicia to moze najpierw dobrze przeczytaj. Bo piszesz tak jakbym ją katowała non stop. A ja uderzylam ją 2 razy. Niedawno i 3 lata temu. A z tym paskiem to tez nie doczytalas. Mozecie sobie zglaszac gdzie chcecie bo i tak nie znajdą u niej śladow maltretowania. Tacy obroncy to ciekawe gdzie byli ludzie jak mnie ojciec katował??? Czemu nikt nigdy sie nie zainteresowal że chodze brudna,śmierdząca i głodna do szkoły??? Każdy znał mojego ojca. Nieraz mnie bił przy innych dzieciach na podwórku bo nie przyszlam natychmiast do domu na obiad. Albo dostalam paskiem bo jedząc zupe zdarzyło mi sie chlipnąc. Gdzie sie do licha podziali ci obroncy jak mnie gonil z siekierą???

Gość Niektore dzieci tak maja
Nie szykuja sie w trybie natychmiastowym i juz. Ma bic mala czy jak, zeby cizie z przedszkola sie nie czepialy? Niech sobie same wychowuja nadpobudliwe dziecko lub takie, ktore nie chce isc do przedszkola.

Gość gfddhh
Najblizszy mitting jest w większym mieście obok. Nie wiem czy to prawda ze trzeba isc po skierowanie do lekarza rodzinnego

Gość Niektore dzieci tak maja
Nie tlumacz sie debilom. :) przez Internet to potrafia postraszyc, ale gdyby zobaczyli twoje dziecko glodne, brudne czy przestraszone to by nie zareagowali slowem. W malym miasteczku nikt nic nie widzi i nie slyszy jak przychodzi co do czego np. policja im sie pyta, ale kazdy wszystko wie.

Gość gfddhh
Niektóre dzieci...- niby tak ale po co ma byc z tego powodu jakas gorsza wśród innych dzieci? Musze sie jakos inaczej zorganizowac

Przykro mi autorko!!nie ciebie mi jest zal ale bardzo dziecka co ty jej wyprawiasz. Od rana do wieczora stanie z PASEM na dzieckiem to jest znecanie sie nad dzieckiem jako grozba pobicia,,uderzenie ja w twarz takze,bicie pasem rowniez do tego poraz kolejny twoj wpis "" Przed wyjsciem do psychologa powiedzialam jej że ta pani i tak to wykryje że ma problemy psychiczne a wtedy przypną ją pasami do łóżka i bedzie tak dlugo leżec az sie uspokoi i zmieni zachowanie. "" Swiadczy o tym ze WYMUSILAS na dziecku skladanie falsyzwych informacji, zastarszając ją i groząc unieruchiomieniem ją w lozku pasami bezpb. Nad wlasną corka pastwisz sie psychocznie wysmusząjąc na niej mowienie NIE prawdy groząc pasem i biciem po twrazy Przeszklam pieklo to samo, dlaczego wtedy reakcji zadnej nie bylo?? bo bylo POZWOLENIE NA BICIE dzieic i pastwienie sie nad nimi, teraz takiego prawa nie ma Jestes ALKOHOLICZKĄ,ktora ma ciągu w piciu, i naleza sie tobie odebrane prawa ALKOHOLICZKA ktora zneca sie nad dzieckiem(wyraznie pisze co i jak0 nadaje sie do zgloszenia sprawy Jeszce raz bardzo prosze pozostalych i zglaszanie tematu do tych instytucji co wymienilam powyzej To ze 30-40 lat temu nie bylo pomocy ofiara przemocy to nie znaczy ze teraz mamy byc bierne, bo aktualnie jest tpo karalne i dobrze

na te z dda.pl nie trzeba żadnego skierowania. Z NFZ pewnie trzeba. muszę iść trzymaj się, nie wiem czy zajrzę, bo mam kupę spraw, ale się trzymaj :)🖐️

Zglaszam temat do namierzenia - no ciekawe, czy ty jako ta szlachetna oburzona cokolwiek tej kobiecie dasz wsparcia, pomocy a g....! Straszy to można każdego tylko nic z tego nie wynika, że ją będziesz straszyć jak ona potrzebuje wsparcie Zawsze się zasraniec znajdzie, który "chce pomóc" tylko g z tego wynika. A dziewczyna się odłsonila ze swoii problemami to już się menda znalazła co po niej jedzie. Autorko trzymaj się i nie daj się zaszczuć. I dbaj o dziecko, bo ono tylko ciebie ma.

Gość Buuahahah a to teskt
No to sie popisalas /.Te głupie babska ze szkoły myślą że każdy rodzic ma mieć hopla na punkcie nauki i innych bzdetów./ Buahahhaha no faktycznie nauczycielki sa tak glupimi babami bo uwazają ze kazdy rodzic powinien przywązywac uwage do nauki dziecka, hahhaha to pojechalas, faktycznie glupie baby Co lepiej miec hopla na pukncie alkoholu nic corki nauki? Ciagi picia alkoholu sa o wiel bardziej interesujące czyz nie?

Gość Buuahahah a to teskt
ooo?? dotego powyzej czytam ze jescze starszenie corke zakneblowaniem pasami jesli prawde wyjawi pyschologowi co sie u was w domu dzieje? no pieknie pieknie nie ma jakto dziecku zatkac usta takimi grozbami

Gość gfddhh
Trolu tobie tez przydalaby sie terapia bo masz trudnosci ze zrozumieniem przeczytanego tekstu i błednie wyciagasz wnioski. Ale co ja bede mowic. Osoba chora zawsze bedzie sie upierac ze jest zdrowa i jeszcze innych od psycholi wyzywac. Widac ze dziecinstwo odbilo sie na tobie wiec rowniez mozesz sobie pomóc. Pozdrawiam reszte. Schodze z neta

Gość Heidi Klummmmm
ale Ty autorko pojebana jestes :D nie rozumiem dlaczego nie mozesz wstac wczesniej i doprowadzic dziecko do szkoły punktualnie :D

Do Buuahahah a to teskt -tak o tym pisze na 3 stronie wyraznie DO mądralla-Autorce wsparcie i pomoc? a ja sie pytam KTO temu dziecka da wsparcie i pomoc jak nawet z wlasnym psychologiem dziecko NIE moglo byc calkowice szczere i otwarte bo zostalo zastraszaone i oklamane przez wlasną matke co sie stanie ejsli dziecko podczas spotkania PRAWDE powie o problemach z jakim sie borykają we dwie?? kto temui dziecku wtenczas wsparcie jest wstanie dac jak nawet specjalista nie zna prawdy bo prawda zostala zatajona przez grozbe matki?? To sie nafaje do zgloszenia i poraz kolejny alepuje aby POMOC TEMU DZIECKU,ktore nawet nie mialo szansy pomocy od psychologa z racji widniejacych obrazow ze zostanioe przypieta pasami do lozka, dlatego dziecko sklamalo na spotkaniu To jest KARYGODNE aby dziecku taka klodke na usta nakladac

Gość gfddhh
Zanim sie wypowiecie moze przeczytajcie do konca :) Ja mimo patologii skonczylam szkole i potrafie czytac ze zrozumieniem :) Na szkołe nigdy nie jest za późno

Gość gfddhh
Wiem ze źle powiedzialam ale chcialam zeby po prostu byla grzeczna,nie tarzała sie po ziemi itp. Jesli ktos jest prawdziwym psychologiem to bez wzgledu na to kto ma jaki humor w danym momencie powinna wyczuc czy ktos na cos choruje. Przynajmniej tak sądze.

"""Moze źle zdiagnozowała. Przed wyjsciem do psychologa powiedzialam jej że ta pani i tak to wykryje że ma problemy psychiczne a wtedy przypną ją pasami do łóżka i bedzie tak dlugo leżec az sie uspokoi i zmieni zachowanie. Wiem,głupote palnełam. "" Tu mamy ewidentny wpis ze glupia autorko zastraszylas dziecko sie sie stanie jelsi na spotkaniu dziecko bylo by otwrate i szczerze nic nie ukrywając, a takto efekt zamierzony osiagnelas, przez twoja grozbe zostala ZLE diagnoza postawiona Ja mam jzu dosc pastwienia sie na dziecmi i zakazywanie mowienie prawdy nawet u psychologa bo balas sie o wlasną doope Przestalam byc bierna Mieszkalam kiedy w bloku na 7 pietrze, na 6 pode mną mieszkal rodzina ktora bardzo zle dziekco traktowala, zglosilam NIE ANONIMOWO na policje co temu dzieku robia i jak je traktują , rodzina dostala kuratora, po 6 miesiącach jak reką odjal, zmienili podjescie do wlasnego dziecka i juz nie slyszalam placz i wrzaski starszenia ze dostanie pasem czy kablem.Dziekco PRZY mnie rowneiz oberwalo pod trzepakiemw twarz, zareagowalm Od tego czasu rodzina nie ma takich prblemow, dzieki kuratorowi i pomocy Mma nadziej ze tobie i corce takz ena rozmowach wychowawczych pomoga

Gość cozcozcoz
Masz problemy z sobą przez błędy rodziny ,ale właściwie dlaczego chcesz ,żeby Twoja córka też kiedyś takie miała? Też mam paskudne wspomnienia z dzieciństwa ,ale moje dzieci są tym co w życiu udało mi się najbardziej mimo ,że mają swoje muchy w nosie

Gość nicniewarta
sory ale jak matka leje na szkole to tylko patrzec jak corka zacznie miec to w dupie. nie czytalam calosci bo mnie szlag trafia, ze dyrektorka zla bo ona sie biedaczka niepracujaca 5 minut spoznia. patologia, az buczy. mam nadzieje ze to o przemocy to o autorce postu - oczywiscie kierowac na niebieska linie