Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytanie o pes.

jak to jest kiedy jest założony pessar a mimo to rozpoczyna się poród?

Polecane posty

Gość zapytanie o pes.

lekarz zakłada mi pessar i powiedział, że nie daje 100% pewności i jak się zacznie mimo to poród to krążek się zsuwa i się rodzi, ale od czego taki poród się zaczyna, wody odchodzą czy skurcze się ma, czy to możliwe, żeby ten krążek faktycznie puścił??? to po co on jest?

Gość mobylianka
no to tylko krązek, moze sie zsunac przy rozwieraniu szyjki, co cie dziwi?

ja mialam pessar zalozony bardzo szybko.ok 14 tyg.szyjka byla bardzo skrocona tylko 1cm i tez mi tak lekarz mowil.musisz jak najwiecej lezec,nie dzwigac.i pic duzo wody aby nie bylo zaparc (przy wyproznianiu moze sie zsuwac jesli sa zaparcia i trzeba sie wysilic).mi sie udalo.pessar zdjety w 37 tyg a urodzilam w 39.zycze powodzenia i cierpliwosci w lezeniu :)

Gość zapytanie o pes.
kasiulek jestem w 16tc a zakładany mam mieć za 3 dni więc też szybko, szyjka długa zamknięta ale w pierwszej ciąży mi się skracała dlatego lekarz już zakłada, z tymi zaparciami to problem bo je mam, mówisz picie wody pomaga?

Gość bjjghcnkgvhgcnjhg
mi na zaparcia pomogło codziennie jedzenie siemienia lnianego (tylko w ziarnach). możesz dodać np do jogurtu. Ja codziennie jadłam płatki na mleku i do tego dodawałam.

Gość zapytanie o pes.
dzięki, wypróbuję, to siemie kupię w aptece?

Gość bjjghcnkgvhgcnjhg
tak, tylko pamiętaj żeby nie było mielone!

Gość bjjghcnkgvhgcnjhg
a tylko to siemie trzeba jeść codziennie (tak łyżeczkę od herbaty) i efekty są dopiero po kilku dniach- u mnie było tak, że jak jadłam to było ok, jak przestawałam to zaczynały się zaparcia

u mnie pomagalo picie wody.w duzych ilosciach.a jak to nie pomagalo to lekarz pozwalal mi pic plyn z apteki duphalac.