Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja corka ma 5 lat

Dziecko 5-letnie i komentarze innych

Polecane posty

Gość tigiera
no niestety gruba ta twoja cora

naoisalam wyraznie ze to zdanie niektorych i nie mialam na mysli typowych grubaskow, ale popristu te dzieci okraglejsze tylko pulchnosc pasuje dziecko majacemu rok a nie 5

Gość adzia1982
zgadza się co mówisz....mi sąsiadka powiedział że zazdrości wagi małego....szybko biega,więcej siły..a jej 5 latek ledwo zipiący żyjący na zupkach chińskich.....

Gość teraz jaaaa
zdjęcie twarzy?:D Chyba ryjka :D chrum chrum :D:D:D

Autorko twoje dziecko ciut ma zawyzonaąwage ,ale w kazdym razie nawet w mgnieniu oka moze zjechac w dól. Dzieci mają takie okresy ,ze czasami niektóre są do pewnego wieku pulchne a pozniej sie wyciagają i potrafia jak szczypiorek wyglądac za kilka lat :)

Gość moja corka ma 5 lat
Wydaje mi sie, ze te komentarze to tez zazdroscia sa powodowane-komentuja zazwyczaj te osoby, ktore maja takie male chudzielce a widza, ze moje dziecko normalnie je wszystko (tymczasem ich dzieci to niejadki), jest dobrze rozwiniete jak na swoj wiek, czyli wyzsze i nie chude.Niekiedy dzieci tych osob, ktore moja mala komentuja, wygladaja przy niej na 2 lata mniej i to moze w oczy razi mamuski, ze takie male "wypierdki" maja. A w tym sklepie bylam bez dziecka, babka palnela nie widzac malej, jedynie wage barala pod uwage (a sama byla kobieta ze spora nadwaga).[p

Gość adzia1982
jw mama 5 latki i toksyczna kobieta macie racje .....

Gość moja corka ma 5 lat
Pediatra tez mowi, ze nie wazna jest sama waga, ale i wzrost i ogolna budowa ciala. Corka mojej sasiadki ma 17 kg, 105 cm i ma 4 lata i tez jakos grubasem nie jest. Oczywiscie chudym szczypiorem tez nie. A ryj, droga kolezanko, idz sobie obejrzec do obory albo wygooogluj sobie foty ssaka, ktory ma ryj, bo na pewno czlowiek nim nie jest :D

Nie no ja zaraz padne. To jest grube dziecko? Niektorzy chyba grubych dzieci nie widzieli. Na moje oko po prostu rosnie dziewczyna szybko i szybko sie rozwija, wiec normalne, ze jest nieco wyzsza i ciezsza od rowiesnikow. Zreszta siatka centylowa mowi wszystko.

Gość fjidosjsfjs
baby co wy piszecie, grube dziecko jest wtedy gdy w wieku 4 miesięcy waży 9 kg :P jak u mojej kumpeli :P 20 kg w wieku 5 lat to chyba nie jest jakiś straszny wyczyn, a że dziecku kości nie wystają- cóż, nie każdemu muszą

Gość brałnajs
skoro inni zauważają i sie dziwią to to do końca normalne nie jest :o wole mieć szczupłe dziecko a nie spaślaka jak ludzich micheline :o

Gość ddrrcgvgfx
Skoro takaa idealna ta twoja dzieciara to na uj sie pytasz I zalisz babo.

Gość no nie wiem nie wiem
ale większość ludzi, twierdzi że córka za dużo waży widząc ją, przecież wspomniałaś że również teściowa, a dziadkowie przeważnie twierdzą że dziecko jest chude nawet jak nie jest więc może faktycznie waży ciut zadużo

Gość moja corka ma 5 lat
Tesciowa to sie cieszy, ze mala dobrze wyglada i jest wyzsza od wnuka jej przyjaciol. bo ciagle strzelaja porownania, juz odkad dzieci sie urodzily (jest miedzy nimi tydzien roznicy). Swoja droga forum ciaza jest najgorsze ze wszystkich innych, ile tu zawisci, dopieprzania i jakie slownictwo Mamuski szanowne maja.

skoro inni uważają, że szkieletowate modelki są piękne to nie znaczy, że ja powinnam się do takiego stanu doprowadzić... niestety wszystkich innych się nie zadowoli

Gość ddrrcgvgfx
No to super ciesz sie dalej I pas swojego prosiaczka.

Gość głupie baby
słownictwo na tym temacie jak z rynsztoka:(

Gość łoszzzz kuuuu
No to was wszystkich zaskocze mam synka 15 mcy 98 cm i 13 kg !!! łooooo i wcale nie jest gruby ja mam 174 i ważę 69 kg !!!! a noszę M mąż 205 wzrosdtu 115 kg !!!! i nosi rozmiar XL !!!!

Gość qwer
nasza 6latka ma ubrania na 116 cm a wazy 22 jest chudziutka jak wiórek a ubrania ma na 7-8!! a kurtke kupilam na 12 lat:)) twoja pociecha wedlog cm i kg jest w normie (pamietaj to sa rozne rozmiarowki)

Gość mamasynkaa
Autorko topiku,z której strony Twoja córcia ma nadwagę? Jest normalnie zbudowana NORMALNIE ,nie przejmuj sie komentarzami pań w sklepach..szkoda nerwów. Z ciekawosci zerknełam do ksiązeczki mojego syna w wieku 2,5 roku miał 97 cm i wazył 17 kg ,nikt nigdy nie powiedział ze za duzo wazy.A teraz ma 12 lat ,jest wysoki 156 cm i wazy 42 kg.Wygląda jak chudzielec trochę,a w sumie nim nie jest. Głowa do góry i nie przejmuj sie,wszystko jest ok

Gość poroocznikova
Nie wiem,jak wyglada polska ksiazeczka zdrowia dziexka. w niemieckiej jest wykres dla wagi,dla wzrostu i dla bmi. ten do bmi jest najbardziej miarodajny. policz corce bmi i jak ma dobre,to sie niczym nie przejmuj. Problem to by bul,jakbys musiala kupowac spodnie,zeby sie zmiescila na szerokosc,a potem musiala obcinac nogawki. jak pasuja jej spodnie dla starszych dzieci,to ma normalne proporcje,tylko jest wyrosnieta ponad wiek -i wzwyz,i w szerz.

Gość dwedwed
Nie pojmuję PO CO pytać jak w temacie. Postronni komentujący wygląd dziecka chyba lepiej je widzą niż internauci na podstawie liter, czyż nie? A matka oczu nie ma? Widocznie coś jest nie tak i lepiej wziąć to do siebie niż tworzyć durnowaty topik.

Gość dwedwed
W każdym razie wiem za to na pewno że jeśli MOJA córka przestanie jakimś cudem mieścić się w kategorii "szczupła", to zadziałam od razu. Jedni nie chcą "plastikowej lalki", inni dziecka któremu tłuszcz faluje w ruchu, sapiącego od drapania się mozolnie na drabinki. Ale bez obaw, pulchnych dzieci nie krytykuję, ja tylko mam odczucia że obrzydliwe są te maluchy i zidiociali rodzice, ale tego nie uzewnętrznię, może nawet pochwalę że "ładnie" takie dziecko wygląda. :D

pomiędzy 'szczupłym', a falującym tłuszczem jest jeszcze miejsce na normalność... tylko jak to wytłumaczyć zidiociałej obsesyjności.....

Gość poroocznikova
Dwedwed -i co zrobisz? bedziesz dziecku diety urzadzac? bo ja na prYklad szczupla nigdy nie bylam,w sensie lasencja -zawsze bylam konkretnwj postury,wle nie grubq,nie miqlam sadla,bylam bardzo bardzo sprawna fizycznie -ciekawa jak mnie by taka mamunia jak ty doprowadzala eo 'szczuplosci'

Gość no ja nie wiem
Też mam 6 latkę w domu i ona ma też 117 cm i 22 kg, ale jest chuda , wszystkie portki z tyłka lecą, strach dotykać, żeby nie połamać:-o na apetyt nie narzekamy, ma w miarę ok, ale obżartusem nie jest i na słodyczne się nie rzuca, od czasu do czasu mamba jakaś, kilka paluszków słonych, a tak przegryza przeważnie ogórki, rzodkiewki, cebulę ... bo tak lubi. Może to kwestia rozłożenia tej masy, tylko ja nie wiem, gdzie niby u mojej córki te kilogramy siedzą, bo kości też ma drobniutkie.

Gość to też pytanie
No bez przesady, że gruba. Mój syn ma 3 latka i 98 cm. wzrostu i prawie 19 kilo wagi, wcale nie jest gruby, wygląda w sam raz jak na jego wiek.Więc 20-kilowa 5 latka to na moje nic a nic gruba nie jest. U małych dzieci lepiej to wygląda, jak sa dorodne i takie lekko okragłe niż takie patyczaki chude. Chudość i szczupłość pasuje do starszych dzieci, a nie do takich małych.

Gość jest grube,obleśne
a co cie interesują komentarze innych> Moje ma 4 lata waży 20kg a wzrost 110. Nie jest grubym dzieckiem,nie mamy problemu z ciuchami:)

Gość to też pytanie
Ja też bym się nie przejmowała. Dziecko grube a dziecko nabite i dobrze zbudowane, to 2 różne rzeczy, bo dziecko, jak jest lekko nabite i dobrze zbudowane, wygląda w sam raz, za to źle jest jak jest zbytni chudzielec albo grubas. Mój syn też sporo waży, ale poza siatkę centylową nie wychodzi i wygląda normalnie, nic a nic za grubo. Autorko,jeśli nie tuczysz dziecka niezdrowym żarciem, słodyczami i chrupkami, to myślę, że powodów do zmartwień nie masz, jeszcze zobaczysz,jak dziecko Ci zeszczupleje, jak zacznie wyrastać.

autorko masz trochę pulchniejsze dziecko więc po prostu zadbaj żebyś córki nie zapasła a moim zdaniem dziecko powinno być trochę ,,bardziej" do tego mniej więcej 6 roku życia bo w przypadku jakiejkolwiek choroby gorączki taki pulpecik wolniej się odwadnia i lepiej znosi chorobę to akurat znam z własnych doswiadczen jeszcze ci tylko powiem że jak będziesz racjonalnie odzywiać córkę i zachęcać do ruchu to sama wyrośnie w końcu to mały człowiek jest i cały czas się rozwija