Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manka2112

Długie starania o maleństwo

Polecane posty

Hsg wyszło ok, wszystkie hormony na granicy normy tylko prolaktyna bardzo wysoka, po leczeniu bromergonem jeszcze wzrosła. Nie in Vitro nie wchodzi w grę przynajmniej narazie

berjaoui aha rozumiem no ja w w wakacje podchodze do IVF-IMSI czekam nie ciezki czas bardzo chce zeby sie wkoncu udalo bo nie mam juz sil naprawde nie mam a to ostatni przystanek:( przyszlamama2013aaa to gratulacje u mnie taki cud sie niestety nie zdarzyl jak pisalam czekamy na IVF w wakacje moj maz ma fatalne wyniki wrecz tragniczne nic sie niestety nie poprawilo po dlugim leczeniu ,takze my podchodzimy do IVF

mała56 Naprawde Was podziwiam dziewczyny, Biest a jakie macie rozpoznanie? U mnie jest wszytko razem w sumie-poronienia, problemy z nasieniem,niedrozne jajowody, podejrzenie niedoczynosci tarzycy... Berjaoui A czy mialas tomografie komputerowa glowy?

no właśnie, wpierw badał mnie ginekolog i podejrzewał gruczolaka, w tomografi wyszedł jednak naczyniak, (zanim była tom. brałam bromergon - a to był koszmar). Następnie endokrynolog nie potrafił także ustalić powodu tej prolaktyny. No nic w poniedziałrk czeka mnie następna wizyta zobaczymy może coś wymyśli

Tez tak pomyslalam ze nie daj Boze mozesz miec jakiegos guza albo naczyniaka, skoro ta prolaktyna mimo lekow utrzymuje sie na wysokim poziomie.

_Biest_ ciebie pamietam z innych topików :) a u was jak wyglada IVF podchodzilas? czy moze masz zamiar?

Ja poza niepłodnością i prolaktyną miałam jeszcze inne objawy zskazujące że jednak tomografia będzie konieczna, chociaż coś teraz wiadomo.

Gość przyszlamama2013aaa
paula82 życzę wam powodzenia!! na pewno się uda :) a jakie mąż ma rozpoznanie jesli chodzi o nasienie??

Paula ja cie tez pammietam :-) A ci powiem ze jesli mam byc szczera odwlekam to jak moge bo chce pare miesiecy poszalec jeszcze. Bedziemy podchodzic na wiosne... Moj maz bierze Lisadol moze zapytaj sie o zmiane lekow? Maj maz ma gruczolaka ale po roku tabletek sie zmniejszyl ale nie do zera.

Oligozoospermia czyli malo plemnikow i do tego słabiutka ruchliwosc oraz przeciw ciala plemnikowe:O

Gość żenada!!!!1
jakie straszne......... nie posrajcie się. :P

Gość przyszlamama2013aaa
paula82 czyli to samo co u nas było... mała liczba plemników, słaba morfologia, mój miał chyba ponad 90% patologicznych czyli niezdolnych do zapłodnienia itd... zanim sie dowiedzielismy zaczął jeszcze prace jako kierowca na tirach, to juz całkowicie praca siedząca, przegrzewanie, nerwy, stres, papierosy tez doszły ;/ a wyniki co raz się pogarszały... po badaniach w ciągu jednego dnia złożył wymówienie, spakowaliśmy i wyjazd do Anglii. Tutaj mieszkamy do dzisiaj. Na drogę zakupiłam mu tylko salfazin a sobie olej z wiesiołka, miałam też pasek św. Dominika, za co zostałam nawet wyśmiana no ale... nie wiem co pomogło? czy wyjazd, czy witaminy czy pasek cudy zdziałał...

przyszlamama2013 aa moj wszystko brał co było mozliwe za kazdym razem wyniki poprawialy sie ale tylko nie znacznie ,w sumie nic nie pomoglo niestety a ja juz nie ma sil czekac na cuda !!! poza tym mąz ma przeciw ciala plemnikowe co zaburzaja ruchliwosc i ilosc, morfologie i budowa ma ok tez nosze pasek św dominika od 4 lat niestety mi sie nie zdarzyl cud wiec podchodzimy do IVF nie ma na co czekac a latka leca niestety...noi czekam juz dosc sporo czasu :(:(

Gość manka2112
mała, ja na karcie informacyjnej ze szpitala mam wszystkie wyniki badań( w sumie nie wszystkie), w kwietniu idę do przychodni przyszpitalnej na konsultację i wtedy będą już wszystkie wyniki. mam nadzieję że dowiem się co i jak.

Gość manka2112
paula ile czeka się na ivf?

Gość manka2112
w poniedziałek byłam u mojego nowego gin na usg- jak zawsze piękny pęcherzyk, wczoraj też byłam na sprawdzeniu i owulacja miała miejsce. 10 dni po owulacji czyli w przyszły czwartek mam zbadać poziom progesteronu. Badałyście kiedyś sobie progesteron?

Manka Badania hormonalne w tym progesteron to podstawa a robilas test PTC? i badanie na przeciwciala? Przewaznie miesiac do ivf sie czeka zalezy jaki protokol ale duzo badan jest do ivf

Gość manka2112
Nie miałam jeszcze tego badania. widzę że jeszcze dużo przede mną! :-(

Ja po owulacji tez mialam badany poziom progesteronu i wynik byl w normie ale ciazy poki co z tego nie ma. Paula a jaki jest koszt IVF?

Gość manka2112
mała a pamiętasz jaki miałaś wynik tego progesteronu?

Gość manka2112
No dobrze a powiedzcie mi co robią lekarze w przypadku niedrożności jajowodów? W jaki sposób je udrażniają?????

Cos okolo 15-17, dokladnie nie pamietam, ale miescilam sie w granicy wartosci owulacji.

Zwykle podaja kontrast (albo jakis inny specyfik) pod coraz wiekszym cisnieniem az do momentu odblokowania jajowodu.

Gość manka2112
Dzięki mała za odpowiedz. Sama jestem ciekawa czwartku i mojego wyniku, ponieważ jak wyjdzie powyżej 10 (czyli będzie w normie) to idę ba hsg.

jak tylko lekarz chce Cie na to wyslac to idz:) cos dlugo czekasz na ten wynik, ja mialam na nstepny dzien