lornetka 0 Napisano Marzec 14, 2013 Jeśli wziełam dzien później tabletke aniżeli 1 dnia okresu to jaka jest skuteczność zabezpieczenia? Dodam że i tak narazie mój partner również się zabezpiecza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dadżidag Napisano Marzec 14, 2013 100% byłam kiedyś z tym pytaniem u Lekarza, tabletki nowej generacji działają z dniem wzięcia pierwszej, są tacy którzy uważają ze po tygodniu działają ale to nie prawda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Marzec 14, 2013 teoretycznie żadna, ponieważ 2 dnia cyklu organizm nawet nie zacznie przygotowywać się do owulacji. nie mniej jednak producenci zalecają 7dniowe zabezpieczenie. oczywiście zaczynając brać tabletki później (np. 10dc) biorąc je przez pierwsze 7 dni możemy zajść w ciążę - osoba która pisała wyżej niech zmieni ginekologa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość platek rozy Napisano Marzec 15, 2013 Jezeli zaczynasz brac w 1 dzien cyklu dzialaja od razu. Jesli od 2-5 dnia cyklu to zaczynaja dzialać po 7 dniach. Nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze tak działaja wszytkie lub może wiekszość tabletek. Dlatego przez najblizszy tydzień stosujcie np prezerwatywy. I najlepiej przeczytaj ulotke, tam na pewno jest to wytlumaczone :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lornetka 0 Napisano Marzec 16, 2013 Dziex. a co do prezerwatywy tak czy siak będzie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach