Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość womon in black

czy 150 zł tygodniowo na jedzenie to dużo dla 4 osobowej rodziny?

Polecane posty

Gość womon in black

bo mój mąż uważa że dużo. Od połowy lutego zapisuje wszystkie wydatki i taka mniej więcej wyszła kwota. Oszczędzamy bo mamy 2 dzieci i jak narazie z jednej pensji musimy żyć. Ta kwota nie dotyczy mięsa bo dostaliśmy od rodziców i teściów mleka i jajek bo też dostajemy. A dla mojego męża to i tak dużo. Tłumacze mu że takie są ceny że rarytasów nie jadamy ale on i tak ma pretensje.już nie wiem co robić. Czy da się jeszcze bardziej oszczędzić na jedzeniu?... Proponowałam żeby sam robił zakupy ale obecnie pracuje do późna więc nie da rady. Na jedzen dla dzieci nie oszczędzamy oczywiście. Zapasy mięsa od rodziców kończą się już niedługo i trzeba będzie zacząć kupować a to znów większy wydatek. Mąż pracuje fizycznie więc potrzebuje zjeść. Mięso jest tak około 4 razy w tygodniu. A jak zupa to zawsze jakieś drugie danie naleśniki czy kopytka. No i wiadomo dzieci też nie jedzą wszystkiego więc gotuje dla nich coś innego.

Gość womon in black
pomocy

Gość bezrobornnaaaa29
ciezko na 4 osoby. Nas jest 3. I nam idzie ok.200zł na tydzien. tez raz na jakis czas dostajemy mieso , jajka, warzywa od tesciow. Juz nam sie zapasy skonczyly wiec kupujemy wszystko sami.

Gość daj mu to 150 zł
i wyślij na zakupy na ten tydzień. To jedyna metoda na tych, co tak mówią. Sprawdzone Pozdrawiam

Gość bezrobornnaaaa29
codzeinnie chleb mleko to juz 5zł dziennie. Cos do chelba, obiad. jezdenie jest drogie.

Gość o co kaman??????????
dobre:D tylko trzeba bylo zauwazyc,ze ona na czarny nick:D:D:D

dużo ? chyba bardzo mało ! ja w tym miesiącu okroiłam budżet i postanowiłam zmieścić sie w 1000 miesięcznie na jedzenie do tej pory wydawałam ok 1500

Gość To bardzo mało
jw.

Gość womon in black
chyba puszcze starego z ta kwota i niech zobaczy ile to kosztuje

Gość bezrobornnaaaa29
+biede bieda

Gość żartujesz, prawda?
jest was czworo mówisz, ze mięso, mleko i jaja masz za darmo. Jednocześnie, że mąż musi zjeść no więc dziennie co najmniej 1 chleb 3zł masło/masmix 4 15 dkg wędliny 5 15 dkg sera 4 2kg ziemniaków 3 coś do smażenia 2zł owoc 5zł nie doliczam mąki, cukru, herbaty, kawy, soku i już masz 26 zł X7=182zł/ tydzień Niech on zrobi tańsze zakupy na tydzień nawet w najtańszym supermarkecie w sobotę i zyw was tym co kupi. Ciekawe ile zostanie w połowie tygodnia

Gość pogoda mnie dobija
popraw sie kobieto, Twoja rozrzutnośc nie zna granic:D

Gość womon in black
Też bym chciała,żeby to był żart :(

Gość womon in black
dobrze ze mam takich kochanych tesciow i maz tez kochany tylko sknera straszna i skapiec, chce by mi dal na fryzjera na swieta to gada ze kasy nie ma a na wodke to ma:(

Gość żartujesz, prawda?
to w tych 150 zł jeszcze alkohol ma się zmieścić???????

Gość fsafsasaf
150zl to idzie nam, a nasz smyk ma 6miesiecy i je mleko i obiadki. wiec nie wydajemy na niego duzo, swoja droga wydatki na mleko i pieluchy.

Gość womon in black
z tym alko to podszyw ja nie pija i nie palę mąz pali ale nie jest ta kwota podana w wyżywieniu tygodniowym

Gość womon in black
nie, na wodke ma swoja kase, tak duzo nie pije, glownie w sobote z kolegami,co jakis czas, ale swieta ida, do rodziny mamy jechac a mi wstyd z odrostami na pol glowy, tera zima byla to czapke nosilam

Gość womon in black
no wsytd bylo pisac, ale wkoncu przyznalam sie z ta wodka, po ojcu ma takie ciagatki ale nie jest agresywny tylko spac idzie

Gość autorko mam tak samo
ale jakos dajemy radę

Gość bezrobornnaaaa29
d

Gość hfhfhfhf
to chyba provo bo ja tyle wydaje na jedna osobe czyli siebie a kupuje tylko w biedronce:D

Gość 150 żl na tydzień????
dla 4 osob, nie wyobrazam sobie tego, ja wydaje tyle na 2 dni dla 3 osob, wspolczuje i wcale jakis luksusow nie kupuję

Gość Izabelka......... ...:)
moj tata zawsze mówił mamie, ze duzo wydaje na zakupy, ale odkąd jst na rencie i sam robi zakupy to widzi ile kasy na wszystko idzie i zrzedzi ale na ceny w sklepach a nie na to, że mama duzo wydaje itp. No niestety jak sie che jeść to trzeba kase wydać. Może po prostu zacznij robic zakupy w jakichs tanszych sklepach? Ja robie najczęsciej w netto i w biedronce bo do nich mam najbliżej a ceny sa ok. Szynki, kiełbasy itp często kupuję u rzeźnika znajomego a ceny ma podobne jak w sklepach tylko, że czuc że to mięsto a nie woda i chemia. Taka szynka to może w lodówce leżeć ponad 2 tyg i sie nie zepsuje. Ziemniaki kupujemy na targu, rózne warzywa też. Zreszta to, że cos jest tańsze to nie znaczy, że gorsze. Kupiłam ostatnio np. takie same soki tej samej firmy w 2 róznych sklepach i cena sie rózniła o 1 zł.

Gość womon in black
juz jestem:) maz dzis wczesniej wrocil i zly ze obiadu nie ma a mial byc okolo 21,dalam mu pizze mrozona ale dzieci sie wkurzyly, ze im zjadl:( a... i na fryzjera powiedzial ze da bo jego zona musi pieknie wygladac..zawsze tak gada po wodce

Gość fsafsasaf
skyrzdelka, makaron i koncentrat i zapychajta brzuchy byle czym

Gość hshsnz
Masakra przeciez to glodowa kwota,szczerze wpolczuje,two facet nie wiem na jakim swiecie zyje

Gość womon in black
tez nie wiem, jak bylam chora to zrobil zakupy za 150zl i na 2 tyg prawie starczylo, martadeli nakupil, pasztetowki, parowki z przeceny, troche sie kleily ale umylam i zjadlo sie, ale dzieci tego nie lubia

Gość DSAFDFSDADSAFAFSD
DAJ mezowi liste zakupow ale taka duzo to co najlepiej lun#bi tak za okolo 100 zloty a ty daj u na to 30 i powiedz ze ma reszte przyniesc, jak przyjdzie do domu, to zrob u wojne ze niue kupil!!! OZE DOJDZIE DO WNIOSKU ZE WSZYSTKO KOSZTUJE