Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qfwwet

Używam kostek rosołowych, jemy frytki, używamy keczupu, nie chodzę

Polecane posty

Gość to i ja sie dolacze
po pierwsze skad wiesz, ze mieszkam w Polsce? Skoro pisze, ze mi prawo nie zabrania to chyba wiem co pisze:O Po drugie ja trafilam do szpitala w Polsce z dzieckiem po jednym piwie i nikt mi uwagi nawet nie zwrocil. Malo tego zawiozlam sama to dziekco do szpitala i prawa nie zlamalam w Polsce.

Gość nie rozumiem??????
Jak można po wypiciu alkoholu prowadzić samochód ? i jeszcze dziecko wozić ?

Gość cradlee
ja bym chciala numer paragrafu w kodeksie karnym, to bede spokojnie mogla wysylac policje do znajomych w polsce :D :P

Gość to i ja sie dolacze
w Polsce mozna prowadzic pojazd do 0.2 promila, ja mialam mniej wiec moglam prowadzic. Nie wiem wiec w czym problem:O

Gość ,,,,,,,,,
...

Gość szafirekkkkkkkkkkkkkkkkkk
dlaczego keczup jest szkodliwy ?????????????????????

Gość eko śmeko :p
To wrzuć w google "pijana matka opiekowała się niemowlęciem, 44latka spod jarosławca zajmowała się 3 miesięcznym dzieckiem". Matka nic złego dziecku nie zrobiła,nie było wypadku,po prostu ktoś powiadomił policję,że jest pod wpływem. I co? Zabrali dziecko a ona ma nawet sprawę karną,bo miała 1.3 promila,więc stwierdzili,że naraziła jego zdrowie i życie. Dobrze,skoro w kraju,w którym mieszkasz prawo jest inne (o ile je znasz),to super. Pozostaje argument o zdrowym rozsądku,ale skoro po piwie wsiadasz za kółko,to o jakim rozsądku można mówić? Fakt,to że nikt nie zwrócił Ci uwagi,to koronny argument za tym,że zrobiłaś dobrze. Dobra-miłego wieczoru i obyś nigdy nie musiała się zastanawiać co by było gdyby.

Gość cradlee
bo keczup jest czerwony, nie odladales osady (The Village) ? :D Wszystko co czerwone jest bleeee :P

Gość to i ja sie dolacze
najpierw powolujesz sie na prawo, a potem je negujesz:O Skoro mozna prowadzic pojazd do 0.2 promila to dlaczego czepiasz sie, ze prowadzilam po piwie skoro ja mialam mniej? jakis brak konsekwencji u ciebie widac.

Gość to i ja sie dolacze
w kraju w ktorym mieszkam znam prawo na pewno lepiej niz ty:)

Gość pijani kierowcy do pudła
A masz alkomat? osoba o wadze ok 50kg po wypiciu 0.5l piwa o mocy 6% będzie miała przez ok godzinę 0.25promila alkoholu we krwi. także popełniasz wykroczenie. no chyba,że jesteś krową o wadze 100kg to relaks spaślaku :O

Gość to i ja sie dolacze
oczywiscie, ze mam alkomat:O skoro pisze, ze mialam mniej to znaczy, ze to sprawdzilam. Boze ludzie myslcie troche:O A waze wlasnie 50kg:) tylko, ze nie wsiadlam za kolko bezposrednio po wypiciu.

Gość ło matkooooooo
Nie dziwie sie ze tyle pijanych kierowców policja zatrzymuje skoro matka po piwku prowadzi auto z dzieckiem i nie widzi w tym nic złego :(

Nie neguję prawa,gdzie to niby wyczytałaś? Rozmowa z Tobą jest naprawdę jałowa. Strzel sobie piwko,to się rozluźnisz bo strasznie się spinasz :O Ciekawe skąd wiesz,że nie przekroczyłaś limitu? Dobra pij sobie na zdrowie, jeździj, pracuj,rób co chcesz-Twoje życie, obyś po pijaku go nikomu nie odebrała.

Gość to i ja sie dolacze
i nie pilam piwa 6%, ale ty moze sie napij bo cos widac, ze strasznie duzo jadu i frustracji z ciebie wychodzi. Jakis problem masz, macierzysnstwo cie przytlacza? Bo nie widze innego powodu dla ktorego wyzywa sie bezpodstawnie inne osoby. Ale rozumiem, ze jestes tak nieszczesliwa, ze musialas sobie w swiecie wirtualnym ulzyc.

Gość to i ja sie dolacze
ja sie spinam?:D nie wierze, ze jestes nauczycielka. Jakies studia do tego trzeba skonczyc a na studiach trzeba myslec. Tobie srednio to wychodzi. Mam alkomat- powtarzam

Gość trendy matki się znalazły
I lala chce dostać tytuł antymatki roku. Popija sobie a potem jeździ autem z dzieckiem. gratuluje rozwagi.

Gość pijani kierowcy do pudła
Po prostu taka szmata jak ty po jednym piwku zabiła moich rodziców i siostrę. bo ona tylko jedno piwo wypiła,to mogła prowadzić. idź się lepiej utop zanim kogoś zabijesz debilko!

No to doleje oliwy do ognia.Wczoraj sie zalalam z tesciowa,maz gotowal i pilnowal dzieci.Mam dzis bajzel w domu,wlasnie pale papierosa i zastanawiam sie jak sie zabrac za pieczenie ciasta,ktore ma byc gotowe na jutrzejsza uroczystosc.Zycie jest piekne ;)

Gość to i ja sie dolacze
eh.... pisze ze nie mialam nawet 0.2 promila wiec moglam jechac, ale wy wyolbrzymiacie:) Tu gdzie mieszkam mozna miec nawet wiecej i prowadzic samochod i jakos ludzie zyja, kierowcy sa bardziej kulturalni i o dziwo nie ma tyle wypadkow pod wplywem alkoholu jak w Polsce.

Gość cradlee
A ja w dalszym ciagu chcialabym dostac numer paragrafu na to picie, bo (przyznam sie) nie chce mi sie szukac, a skoro eko smeko znasz prawo, to sie podziel dokladniejsza wiedza.

Gość to i ja sie dolacze
wezcie moze napiszcie jakas petycje do premiera zeby zniesc limit promili i zeby byl calkowity zakaz, bo poki nie ma calkowitego zakazu to mozecie sobie sie powyzywac na kafe.

Gość Kalineczka ...
we Włoszech można spokojnie wypić piwo wino i WOLNO jezdić samochodem i tak jest owiele mniej wypadków niż na polskich drogach spowodowanych przez ,,pijanych " kierowców

Gość bhbj
jklj

Piszę z telefonu i posty pojawiają mi się z pewnym opóźnieniem,więc pisząc pytanie nie miałam jeszcze Twojej odpowiedzi,ale to Ci do głowy nie przyszło... Skoro miałaś alkomat,to super,tylko uważaj na tolerancję domowych i policyjnych urządzeń. Mimo wszystko nie uważam,żeby było to rozsądne,ale rób jak chcesz. Co do art. chodzi Ci o odpowiedzialność karną? To będzie art.160kk-za narażenie zdrowia i życia. Z tego art. stawiają zarzuty zazwyczaj jeśli ma się powyżej 0.5 promila we krwi czyli 0.25 w wydmuchiwanym powietrzu,bo to przy prowadzeniu pojazdów podchodzi pod kk. Pomiędzy 0.2 a 0.5 jest kodeks wykroczeniowy. A Ty miałaś powyżej 0.1 na alkomacie? Bo nie wiem czy jesteś świadoma,że liczy się poziom we krwi czyli 0.2 promila we krwi,a w wydychanym powietrzu należy pomnożyć razy 2... więc jeśli na wyświetlaczu alkomatu masz np 0.11, to nie możesz jechać,bo we krwi będziesz miała 0.22. Oczywiście o tym wiesz?

Gość to i ja sie dolacze
ale to z tym ze nie mylisz nie mialo nic wsplnego z tym, ze nie przeczytalas wypowiedzi. Mozna sie domyslic, ze skoro pisze, iz mialam mniej to chyba mam alkomat. Chyba sobie tego nie wywrozylam prawda? i przepraszam, ale czy jak policja bada alkomatem w Polsce to jak sie pokaze np. 0.1 to wysyla na krew? Bo jakos mi sie nie wydaje:P ale wyprowadz mnie z bledu jesli sie myle.

Gość cradlee
eko smeko- dzieki, nie chcialo mi sie czytac calego kodeksu karnego, teraz sobie poczytam spokojnie tylko ten paragraf :) we francji, od kilku miesiecy, kazdy kierowca musi miec przy sobie alkomat, inaczej jest zmuszony zaplacic kare (i to chyba calkiem wysoka)

Gość to i ja sie dolacze
mialam mniej niz 0.1:) bylam jakis czas po wypiciu no i bylo to piwo 4,5%:)

Nie trzeba nikogo wysyłać na krew,bo TAKA JEST ZASADA POSTĘPOWANIA I PROCEDURY,ŻE WYNIK Z WYDMUCHIWANEGO POWIETRZA NALEŻY POMNOŻYĆ RAZY 2. Więc nikt nikogo nie wysyła,po prostu wiadomo,że jeśli ktoś "dmuchnie" 0.11 to popełnił wykroczenie. I nie mogłam się domyślić z prostej przyczyny-nie znam Cię,więc nie wiem czy myślisz racjonalnie (skoro prowadzisz po piwie to mam co do tego wątpliwości),ale nie oceniając nikogo,nie mogę wiedzieć czy to sprawdziłaś alkomatem czy może domowym testem za pomocą wahadełka,tarota lub rzucając monetą.

I kończąc temat,to uważam,że alkohol jest jak najbardziej dla ludzi, ale odpowiadając za dziecko-nie należy pić. Jeśli jeden z opiekunów nie wypije piwa,to naprawdę wielka krzywda mu się nie stanie. Niech każdy robi co uważa za słuszne i postępuje zgodnie z własnym sumieniem. Tym razem naprawdę kończę i życzę udanego wieczoru i kibicujcie naszym na KSW :)