Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nie mam pomys艂贸w ju偶

co robicie na 艣niadania/kolacje?

Polecane posty

Go艣膰 nie mam pomys艂贸w ju偶

pytanie jak wy偶ej :) jako艣 wyczerpa艂y mi si臋 pomys艂y na 艣niadania i kolacje, ci膮gle jemy to samo i ju偶 nam si臋 nudzi. do tej pory robi艂am: - kanapki z: salami/szynka + ser + pomidor + og贸rek + szczypiorek; twaro偶ek + szzczypiorek; pasztecik; pasta jajeczna; pasta serowa; -par贸wki; -nale艣niki; -zupy; - jajecznica; - jajka w majonezie i w tej chwili nie przypominam sobie, co jeszcze :) w ka偶dym razie piszcie co jeszcze robicie na 艣niadania i kolacje :) mo偶e jeszcze jakie艣 fajne pasty znacie? albo jakie艣 inne dania?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Kanapki - takie jak u Ciebie ;) jajka na mi臋kko/twardo jajecznica omlet z ro偶nymi dodatkami sa艂atka - mix sa艂at,og贸rek,sa艂ata itd polane dresingiem pasta z makreli lub jajek nale艣niki par贸wki / kie艂basa na gor膮co owsianka zupa mleczna z makaronem p艂atki z mlekiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arz
Zapraszam na stronk臋 WIELKIEGO 呕ARCIA :)

Udost臋pnij ten post

moje sniadania: ry偶 na mleku omlet z d偶emem jagodowym omlet z szynk膮 i szczypiorem pasta jajeczna z avokado,jajem i szczypiorem sa艂atka 艣ledziowa z zielonym og贸rkiem,szczypiorem,koperkiem - w smietanie i z serkiem homogenizowanym pasta z makreli, szalotki i bryndzy + chleb razowy sma偶ony chleb obtoczony w jajku i bu艂ce tartej(udawany schabowy)+ kubek kawy zbo偶owej z mlekiem bu艂ka ma艣lana lub cha艂ka z mas艂em + kakao twaro偶ek ze 艣mietan膮+szczypior,rzodkiewka i zielony og贸rek zupa mleczna (najch臋tniej jadana to zacierki) razowiec z mas艂em i miodem lub d偶emem truskawkowym jajecznica ze szczypiorkiem lub pieczarkami gofry z d偶emem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cumin
-tosty z dzemem i kakao (nasze ulubione :P) -chleb umoczony w jajku z ziolami usmazony na patelni z plastrem sera zoltego i do tego salatka z pomidora, salaty lodowej, ogorka...itp. -2 kromki chleba tostowegoa pomiedzy nimi plaster salami i ser zolty lub jesli mam resztki kurczaka pieczonego z dnia poprzedniego to kroje dodaje troszke majonezu, ananasa z puszki i plaster sera zoltego i zapiekam w sandwich maker, duza dowolnosc w kombinowaniu zawartosci takich opiekanych kanapek -racuchy z jablkami, na to serek waniliowy i plasterki banana, kiwi truskawek albo borowki zalezy jakie mam w danym momencie owoce i lekko posypujesz cukrem pudrem. mniam :P juz wiem co jutro mamy na sniadanie :D -zapiekanki: polowki bulek z kielbasa i srem do piekarnika az ser sie stopi a potem na to plaster pomidora duzo u mnie tego sera zoltego ale uwielbiam wszelkie sery :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie mam nicka
roznego rodzaju salatki np. jarzynowa, sledziowa,tunczykowa itp. nalesniki amerykanskie z syropem klonowym zapiekanki tostowe z roznymi dodatkami kasza manna z sokiem np. truskawkowym budyn zupa mleczna z zacierkami salatka z twarozku grani -POLECAM ;) parowki chleb obtoczony w jajku kielbaski na goraco jaja pod kazda postacia kanapki z wedlina, serem, pomidorem itd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wszyscy znudzeniiiii
chyba wszyscy maja ten problem - jemy ciagle to samo, nie mam pomyslu :) ale po komenatrzach widac, ze wlasciwie jemy te same rzeczy, co tu kombinowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Machaonka
A pr贸bowa艂y艣cie kiedy艣 zapiekanki w bu艂ce? Kupujemy zwyk艂e bu艂ki, odkrawamy g贸r臋 i wydr膮偶amy 艣rodek. Do bu艂ki wrzucamy to, na co tylko mamy ochot臋 - w臋dliny, warzywa, sery i na wierzch rozbijamy jajko. Wk艂adamy do piekarnika i pieczemy, a偶 jajko si臋 zetnie. Pyyyszno艣ci Ja robi艂am te偶 z podsma偶onymi z cebulk膮 pieczarkami, albo ze szpinakiem i fet膮. Niebo w g臋bie :)

Udost臋pnij ten post

awanturka z makreli z serem bia艂y ketchupem i og贸rkiem kiszonym twaro偶ek ze szpypiorkiem/rzodkiewk膮 ser bialy z miodem wszelkiego rodzaju tosty tosty francuskie jajecznica omlety na s艂odko b膮d藕 s艂ono pasta jajeczna kasza manna/ry偶 na mleku z syropem owocowym owsianka z orzechami i suszonymi owocami pancakes z syropami smakowymi po postu kanapki par贸wki/frankfurterki na cieplo sa艂atka z tego co w lod贸wce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 medus_A
ja w zimie uwielbiam je艣膰 owsiank臋 z duszonym jab艂kiem i cynamonem na 艣niadanie, chyba nigdy mi si臋 nie znudzi, dodaj臋 do niej du偶o otr臋b贸w owsianych robi臋 te偶 omlet "艣mieciowy" z tego, co jest w lod贸wce w lecie cz臋sto wrzucam do blendera r贸偶ne owoce, namoczone orzechy, jak膮艣 zielenin臋 i robi臋 koktajl, mam po nim zawsze mn贸stwo energii i dobry nastr贸j albo jem chudy bia艂y ser z rzodkiewkami, og贸rkami czy pomidorami i r贸偶nymi zio艂ami, skropione to wszystko oliw膮, do tego sucha grzanka, mniam :) na kolacje teraz cz臋sto jem zupy, z soczewic膮 albo fasol膮 najcz臋艣ciej albo razowiec z ryb膮 w臋dzon膮 albo kawa艂ek dobrego sera i wino albo robi臋 talerz r贸偶nych warzyw, domowych krakers贸w, ma艂ych grzanek itp i do tego jaka艣 pasta do maczania, np. z pieczonej papryki i bak艂a偶ana albo z mielonymi orzechami, albo z jogurtem i czosnkiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ladymary
Ale macie problem. Wasze menu i tak jest dosy膰 urozmaicone. Tacy Angole wsuwaj膮 na okr膮g艂o jajecznic臋 na boczku i nale艣niki z d偶emem,Ameryka艅cy maj膮 swoje p艂atki i sok pomara艅czowy Polska kuchnie wcale nie jest taka monotonna jak si臋 wydaje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pluszaq
na sniadania - z reguly omlety z warzywami lub cos jajowego, lub cos z kanapki ryba.Pasta lub cala ryba wedzona). na obiady (w porze obiadowegj jestem w pracy) - kanapki lub salatki. na kolacje - dania na cieplo w stylu mieso, warzywa, ryz ....

Udost臋pnij ten post