Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam, bo nie wiem

Spadek temperatury przez duży stres, strach.

Polecane posty

Gość pytam, bo nie wiem

Witam, Mam pytanie, czy w fazie lutealnej może nagle spaść temperatura z powodu zaistnienia sytuacji stresowej w nocy? Obserwuję siebie, mam temperaturę ładnie w górze, test ciążowy wyszedł pozytywnie, chociaż blada ta kreska testowa, ale temperatura dziś spadła gwałtownie. Oznak @ nie ma, test dziś, też pozytywny. Wczoraj wieczorem strasznie się wystraszyłam, ale to bardzo tak bardzo. Jak się okazało, że to tylko strach był, że nic się złego nie działo, płakałam jak małe dziecko, w głos. Bardzo się wystraszyłam, miałam wrażenie, że serce mi się zatrzymało. Coś okropnego. Powiedzcie, czy to mogło mieć wpływ na dzisiejszy spadek temperatury?

blada kreska nie musi oznaczać wcale ciąży. wszystko okaże się jutro. temperatura w ciąży nie powinna zdecydowanie spadać poniżej linii. a o ile spadła?

Gość pytam, bo nie wiem
Dużo spadła. o 0,3 stopnia.

Gość przykro mi....................
miałam podobną sytuację, tylko że po wieczornej kłótni temp spadła następnego dnia o 0,2, okazało się że poroniłam.... oprócz jasnego testu miałam też betę, która pokazała po tym spadek a 3 dni pózniej nagłe krwawienie...

Gość przykro mi....................
nic nie pomogło, leki na podtrzymanie nic...

po spadku progesteronu (który wiąże się ze spadkiem temperatury) raczej nie ma czego ratować. nie martw się na zapas, wszystko będziesz wiedziała jutro. jeżeli temperatura wzrośnie zrób betę.

Gość pytam,bo nie wiem
Dziękuję, za odpowiedzi. Spodziewałam się tego, ale tak bardzo chciałam usłyszeć, że ten strach mógł mieć wpływ i że temp. wzrośnie jutro. Obserwuję się od dłuższego czasu. O dziecko staramy się 3 lata, mam za sobą poronienie (straciłam ciążę w 15 tygodniu). No nic, będziemy starać się nadal.