Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmsndsdsdsdsdsdsdsdsdsddsd

Jestem wyrodna matka bo nie wyprawiam w tym roku corce urodzin.

Polecane posty

smutne ale prawdziwe.

wiesz , ja nie robię hucznych imprez urodzinowych gdyż najbliższa rodzina jest daleko ale zawsze jest tort i my rodzice to w końcu urodziny i czeka dziecko

bo chyba że chodzi o imprezę w jakiejś sali zabaw to ja również jestem na nie ! i sama osobiście nie wyprawiam

Gość vbng
z czego to wynika? ile córka ma lat? nie możecie same we dwie poświętować? możesz nawet z nią pójść na długi urodzinowy spacer i kupić jej drobiazg.

Gość Izabelka......... ...:)
ojjj teraz taka moda nastała na wyprawianie urodzin i to huczne dla dzieci w jakichs salach zabaw itp itd. Dawniej sie wyprawiało 18-ste urodziny i tyle :)

Gość Bądź sobą
izabelka ale tu autorka nie mówi czy nie wyprawia w sali, czy nie wyprawia w ogóle nawet tortem i świętowaniem domowników...

Ja też nigdy nie wyprawiałam takich urodzin - sami robiliśmy dla córki tort, kupowaliśmy prezent, spędzaliśmy jakoś wyjątkowo dzień. Potem zapraszaliśmy dziadków, a teraz, kiedy córka jest starsza, zaprasza koleżanki do domu (3,4) i jest tort, jakieś przekąski, balony, muzyka, gry, itp. Koszty minimalne. A jakieś bajkolandy, fogloraje - durna moda, której na szczęście nie uprawiam ani ja, ani nikt ze środowiska rodziców kolegów mojej córki.

Gość ,kcsjhjhnmzx nc
moja mama też mi nigdy nie wyprawiała urodzin, czasem był tort a napewno jakis drobiazg. Pamiętam za to 6 urodziny gdyż tata był wtedy w pracy na wyjeżdzie i nie było go długow domu, przyjechał na moje urodziny i dostałam czerwonego walkmana. Ach co to były za urodziny :) Tortu nie pamiętam. A to było 21 lat temu.

Gość ddsfhj
A ja nigdy w zyciu nie mialam urodzin a mam 27 lat. Raz dostalam od ojca 7 zl i to wszystko. Ale nie czuje sie jakas poszkodowana z tego powodu. Mamy nie bylo stac i juz. Co tu do tlumaczenia. Ja ją wtedy rozumialam mimo iz bylam mala. Nawet juz nie wchodzilam na tego typu tematy

Przesadzasz!!RAZ w roku powinnas postarac sie choc torta corce kuipic, czy jakis kawalek cistka, drobny prezencik, pozwolic zaprosic jedną kolezanke ,czy tez obylo sie by bez tego i juz by dziecko mialo urodzinki Nie pojmuje dlaczego ten jedyny dzien raz w roku tak ci ciezko bylo z wlasnym dzieckiem nawet osobiscie uczcic ten dzien, w skromnym wydaniu, moze jedna kolezanka, czy ciocia/babcia, lub tylko wy we dwie Wystarczyl by torcik i symboliczny podarunek ,a nie zaden kinderbal

""psychiczna myszellina ""-- to co opisujesz to byly wlasnie wyprawiane urodziny, tort,prezent wspolnie mile spedzony czas, goscie ,kolezanki..cóz wiecej oczekiwac?

oczywiscie ze tort bedzie.Juz wiem co corce kupic. Ja maz i corka. ale bez zadnych gosci. Typu dziadkowie czy ciocie. spedzimy ten dzien we 3.

No to wkonuc jednak bedą urodzinki, przeciez we 3 uczcicie ten dzien wyjatkowy ,wraz z torcikiem, prezentem,to o co sie rozchodzi ??Chodzilo ci o kinderbaaal? a daj sobie na luuuz, aby o to sie zamartwiacc bo twoje dziecko nie bedzie mialo mini weselicha ?

corka bedzie konczyc 4 lata. co corku zapraszalam gosci. a w tym roku spedzimy tez czas we 3. Zawsze ktos nie przyjdzie bo tak.Moja ma 19 urodziny, 18 sa imineiny wujka. A ze ja zawsze wyparwaialm w ten dzien co imieniny wyujka. I jakos moja rodzina muislaa ten dzien podzielic. Wpadli na chwilke i szli dalej. Moja siostra tez wazniejsza impreza urodzinowa u kolezanki corki niz u mnie. Dlatego wtym roku nikogo nie zapraszam.

Czytaj uważnie Toksyczna, zanim zaczniesz dopierrdalać się dla zasady. Napisałam "Ja też nigdy nie wyprawiałam takich urodzin ", z podkreśleniem TAKICH, o jakich pisała dziewczyna wcześniej - o figlorajach i bajkolandach.

Ale chwila, urodziny robisz dla siebie czy córki? Uwierz, że jeśli tylko zapewnicie jej wyjątkowy dzień, coś tylko dla niej, tort, miłą, odświętną atmosferę, to dziecko w nosie będzie miało wujka, ciocię czy babcię. A jeśli jest z nimi mocno związana - niech po prostu zadzwonią do niej w ten dzień i złożą jej fajne życzenia. Dramatyzujesz i przesadzasz, zupełnie niepotrzebnie.

a

nie jest jakos tak mocna zwizana. Ogolnie mam slaby kontakt z rodzina. Bo swoich rodzicow nie mam. napewno zadzownia z zyczeniami i naewpno ktos wpadnie z prezentem. bo oficjalnie nikogo nie zapraszam. a myslciie ze to fajny prezent. Kubek i talerzyk z hello kitty bo corka szaleje za tym.

Oczywiście, że ok. A kto powiedział, że prezent na urodziny ma być wypasiony, duży, drogi i najlepszy w okolicy? Jeśli Twoje dziecko nauczy się cieszyć drobiazgami, to będzie taki kapitał na przyszłość, że ho ho. Jest spoko i niczym się nie przejmuj, mała będzie miała fajne urodziny ;)

od jutra maja byc w biedronce. pojde i jej kupie. u mojej corki w przedszkolu dzieciakom wyprawiaja urodziny na sali. corka juz 2 razy byla.

Wyrodna? Ależ skąd! Wystrzałowe imprezy i bogaty prezent nie zastąpi miłości rodzica :) Tort,upominek,mama i tata - czego więcej może chcieć dziecko ?

Gość toksyczna, czytanie ze
zrozumieniem, o które tak upominasz innych się kłania.