Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawicowa Polka

Jak donieść na Polaków którzy oszukują?

Polecane posty

Gość Prawicowa Polka

Hej mam pytanie chce donieść na Polaków którzy pobierają benefity i pracują na czarno. Pobierają benefity na dzieci pracują 1/2 etatu i jeszcze mają pracę na czarno. Ja ciężko pracuje i połowy tego nie mam.

To wy tak tam na siebie donosicie w tym UK? Toz to isna rzeznia i wyscig szczurow miedzy Polakami. Serdecznie wspolczuje... ;)

Gość ko88lnd
department of work and pensions hrmc - https://secure.dwp.gov.uk/benefitfraud/ . Nienawidze takich polaczkow tutajm tak trzymac Pracowita Polko,daj meila to Ci z moim damy dokladne wskazowki :))))

Gość dgfghgfh
przeciez tam wszystko pisze co trzeba wpisac :DS

Popieram dzaialanie autorki. Ludzie ciezko pracuja i placa podatki, ktore ida na utrzymanie oszustow :O

Popieram dzaialanie autorki. Ludzie ciezko pracuja i placa podatki, ktore ida na utrzymanie oszustow :O

Polacy czy nie, wszystko jedno, oszustów należy zgłaszać. Popieram kampanie o benefit thieves, i gdybym jakichś znała, zrobilabym dokładnie to samo.

Gość Kowuś biały jak.....
Doniosłem na Polaków którzy pobierają benefity. Ona jako samotna matka pobiera benefity na dziecko pomimo że mieszka z facetem ojcem dziecka który pracuje i jego kolegą

Gość dociekliwy00
To nie jest donosicielstwo, to jest czyn społeczny.

nazwijmy to moze jeszcze ladniej : 'spadek po PRL'..

Gość ..//..
Raczej spadek po 2 wojnie swiatowej, gdzie donoszenie, czytaj kolaboranctwo do okupanta bylo pietnowane i slusznie. Dzisiaj gdy ktos pobiera np. prad z pominieciem licznika, albo pobiera nieslusznie swiadczenia, naszym obowiazkiem jest powiadomic, bo okrada nas wszystkich wlasnie a nie przyslowiowego hitlerowca - okupanta. W normalnych krajach tak to funkcjonuje dlatego nie ma na taka skale zlodziejstwa jak w PL. Poblazanie dla oszusta bo ja tez oszukuje.

Gość blockhead
dziwi mnie to ciche przyzwolenie niektorych na okradanie panstwa, w ktorym zyja.

nie pobieram zadnych zasilkow. od tego zaczne bo juz wyczytalam aluzje.. myslicie, ze te kilka funtow ktore ktos tam nielegalnie wyludza ma jakies znaczenie? najwieksi zlodzieje to ci co siedza w sejmie, prezesi duzych korporacji, politycy i inne szychy panstwowe. tam gdzie kasa leje sie strumieniami a nie gdzie brzecza jakies drobniaki w kieszeni. ten nasz ludzki swiat jest taki powalony, ze zycie nigdy nie bedzie sprawiedliwe dla 99.9% ludzi. zeby przetrwac trzeba sie pchac lokciami i nogami i czymkolwiek, inaczej mozesz od razu sie w grobie klasc wzglednie klepac skrajna biede, a z biednej rodziny zaden biznesmen nie wyrosnie. my tu wszyscy z tego forum kombinujemy, sama emigracja to juz jakies tam kombinowanie.. bo jakby nie bylo zabieramy prace miejscowym. mozna sie uprzec, ze przeciez na to pozwala nam prawo unii, no tak.. kiedys praca w uk byla nielegalna, teraz jest legalna, a ludzie wyjezdzali zawsze mimo tego jakie bylo prawo, kiedys nielegalnie, teraz legalne, co za roznica skoro robisz to samo? i kto z was znajac kogos pracujacego na nielegalnej emigracji donosil na niego pod pretekstem czynu spolecznego? po prostu trzeba kombinowac. takie czasy. zeby zylo sie nam szarym ludziom troche lepiej.

Kazdy inaczej patrzy na takie sytuacje. Oosbiscie nie donioslam na nikogo,ale znam wielu ktorzy wyludzaja benefity ,i jeszcze sie tym chcwala. Nienawidze zlodziejstwa,i nie popieram.Moze dlatego jestem za tym zeby zglaszac takich.

Gość Sama troche zaskoczona
Nie ma znaczenia czy Polacy czy nie. Jesli oszusci i masz pewnosc ze oszusci, to zadzwon do waszego lokalnego council i powiedz, to samo z HMRC. Takie oszustwo to zwykla kradziez, i nie powinna byc tolerowana. Nie po to placimy podatki zeby utzrymywac oszustow i kombinatorow, tylko zeby te pieniadze szly na ludzi ktorzy na prawde potrzebuja wsparcia.

ktos chyba jeszcze wierzy w bajki pt. 'pieniadze dla ludzi ktorzy naprawde potrzebuja wsparcia'...

Gość neverrrrr
Trochę bez sensu ten przykład o pracy w Uk.Przecież jakby nie potrzebowali siły roboczej to nie zgodziliby sie żeby Polacy masowo tu napływali i pracowali. A to że prezesi kradną (na co nie mamy dowodów) ma oznaczać że mamy przymykać oczy jak kradnie ktoś obok i jeszcze się tym chwali co się często zdarza. Popatrzmy na Grecję. Ja wakacjach chciałam wynająć auto i zapłacić karta.Facet spytał czy nie mam gotówki bo tak zapłacę kartą to on będzie musiał podatek od tego odprowadzić:o jak duża cześć społeczeństwa postępuje podobnie to nie pomaga to sytuacji ekonomicznej kraju. A że w uk tak się nie da to chociaż kradnijmy benefity tak? gdybym przyjechała tu tylko na zarobek to pewnie odpuściłabym, ale mam zamiar tu żyć i założyć rodzinę.I nie chcę by moje dzieci dorastały wśród złodziei w okradanym na legalu kraju.

Gość neverrrrr
chociażby dlatego że w jednym okradanym kraju juz żylam..

Ja rowniez nie popieram zlodziei w kazdym wydaniu. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Jakby o danej polskiej rodzinie, ktora pobiera zasilki nielegalnie, wiedzial Brytyjczyk i Polak, to ktory z tych dwoch donioslby pierwszy? ;)

Gość do azjatyckiej
Pierwszy? Brytyjczyk :D DLa nich panstwo w przeciwienstwie do Poalkow nie jest wrogiem, panstwo tworza ludzie a zasilki sa z podatkow. Jak myslisz po co powstaly infolinie na ktore mozna zglaszac zlodziei benefitow? Napradwe jestes tak zarozumiala, ze sadzisz ze to dla Polakow? :D

Gość Jestem na emigracji
Dla tego Polacy jak już benefity pobieracie nie mówcie nimomu bo ktoś na was zwyczajnie doniesie.

Gość ..//..
oczywiscie ze Brytyjczyk, ta azjatycka ma odjazdy LOL :D

Gość do azjatyckiej
taaaaa..... :D

Gość blockhead
przeciez pytanie azjatyckiej bylo retoryczne :o co za ludzie

Gość ..//..
:D bujac to my ale nie nas azjatycka. To jak to jest u ciebie, wczoraj jadlas kolacje na sniadanie ??? :D Pisalas wczoraj okolo 23 ciej ze idziesz na kolacje i sie pozegnalas a teraz na topiku obok, a jest 15 ta napisalas dobranoc, wez ty kalkulator lepiej bo na palcach liczenie ci nie wychodzi ;)

jak sie uwazacie za brytyjskich panstwowcow to prosze bardzo, donoscie sobie jeden na drugiego.. dzieki takim tematom jak ten widac ze ufac nie mozna nikomu, a juz najbardziej zazdrosnemu rodakowi (bo on ma a ja musze ciezko pracowac na polowe tego...).

jezeli uwazacie ze polacy pracuja tylko i wylacznie jako sila robocza to gratuluje zawezonych horyzontow. duza liczba polakow pracuje w miejscach gdzie brytyjczyk sam by chetnie pracowal..