Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobetkikiki

mieszkanie męża

Polecane posty

To jest mieszkanie męża, ale zameldowal tam siostrę" x ja się tylko zastanawiam nad jednym? Czy ty w ogóle z mężem rozmawiasz? I gdzie byłaś przed ślubem jak ustalaliście gdzie będziecie mieszkać?

Gość dobetkikiki
nie chodzi Rgeresie o wygodę. Myślisz, ze to miłe dopuścić do siebie wiedze, że ktos kogo BARDZO kochasz / kochałeś i poświeciłes mu wiele MA CIE W DUPIE ? :) nie jest to najlepsza rzecz jaka sie moze trafic w zyciu.

Gość sytuacja jasna
dla mnie,,a ty co myślisz?Nie wiadomo co tak na prawde łączy to rodzeństwo?.Jak to oni mieli razem mieszkać, a w ogóle jaki ona miała CEL WYPYTYWAĆ CIEBIE O SEKS Z NIM.uCIEKAJ DZIEWCZYNO OD NIEGO TO JEST JAKIŚ CHORY UKŁAD I NIC Z TEGO MAŁŻEŃSTWA NIE BĘDZIE.sZDODA CZASU.

Gość dobetkikiki
jest za granicą, więc seks rzadko. A ja teraz po tym wszystkim w ogóle nie mam ochoty z nim sypiac, więc nie uprawiamy seksu od okolo 4 miesięcy. Wiem, ze to chore. Myslalam początkowo, że są specyficzni i że trzeba byc otwartym i tolerancyjnym, ale ... nie wtedy jak coś się dzieje moim kosztem. A ja czuję się pokrzywdzona tym wszystkim.

Gość koza z woza
Nie rozumiem dlaczego Ty meldunek stawiasz ponad wszystko? Ja mieszkam u męża, gdzie UWAGA!- zameldowana jest jego była żona. I meldunek wcale nie świadczy o własności. Ona nie ma do tego żadnych praw, tak jak siostra Twojego męża. Ty jeteś jego żoną, więc do cholery chyba masz coś do powiedzenia? I wyjścia są dwa z tej sytuacji: albo powiesz bratu, żeby żył z siostrą i Ty się z tego trójkąta wypisujesz, albo przetłumaczysz im raz a dobrze jak wygląda małżeństwo i z ilu osób się składa.

autorko ponowie pytanie Gdzie byłaś przed slubem podczas rozmów o wspolnym zamieszkaniu? Bo rozumiem że rozmawialiście o tym? To priorytetowa sprawa w małzenstwie A moze nie? i liczyłaś na to "że jakos to bedzie" ?

Gość dobetkikiki
A wczesniej Pendzior - na samym początku seks był super, duzo i często :) Potem to ja nagabywałam jego :), a on nie chcial, czesto mowil, ze nie ma ochoty, ze zmeczony Nie pomagala nawet seksowna bielizna i ja sie po prostu zniechecilam Jemu wystarcza raz na 2-3 tygodnie, a ja bym chciala kilka razy w tygodniu :)

Gość immo
Kup swoje mieszkanie i tez go w nim nie zamelduj, niech on przychodzi, sprzata Ci i gotuje, a pozniej idzie do siebie. A tak serio, kopnij go w tylek, takim nieogarnietym facetom mowie zdecydowane nie.

Gość sdfghjklfhjkl;'iu
może to trochę bezpośrednie pytanie ale czy chcecie mieć dzieci? bo jak to sobie wyobrażasz wtedy? to jest jakiś absolutnie chory układ. szczerze ja na twoim miejscu napisałabym list, opisując w nim jak rani cie ta sytuacja, że chcesz mieszkać razem z nim jak rodzina, że przecież nie wymagasz połowy mieszkania od niego a jedynie meldunku, bo skoro jesteście małżeństwem to tak być powinno, a także że nie zyczysz sobie żeby jego siostra grzebała w twoich rzeczach jak przyjeżdza.

Gość dobetkikiki
Koza - meldunek nie ma nic wspolnego z wlasnoscia, wiem to. Ale daje prawo do legalngo pobytu w danym mieszkaniu. A do mieszkania nie mam nic, bo to jego mieszkanie a nie moje. Jak widac nie mam wiele do powiedzenia, bo rozmawialam z nim i nic nei dalo Regres - myslalam, ze jak bierzemy slub to naturalne bedzie, ze wszystko potem regulujemy prawnie. Po prostu bledne oczekiwania i inne podejscie do pewnych spraw. Ale moglam sie nabrac, bo mowil takie rzeczy, ktore dawaly myslec, ze podchodzi powaznie do sprawy.

to może on z siostrą seks uprawia! ze nei ma na wiecej ochoty! a jak z dzieckiem?? jak będzie dziecko to gdzi ebędzie mieszkać? siostra mieszka cały czas w tym meiszkaniu?

ale po co się w jakis listy bawić...facet przyjeżdza do Polski i ja mu mówie wyrażnie...chłopie masz tydzień czasu na załatwienie sprawy mieszkania i albo jesteśmy małżeństwem albo szukaj sobie innej naiwnej..koniec kropka..

że przecież nie wymagasz połowy mieszkania od niego a jedynie meldunku, bo skoro jesteście małżeństwem to tak być powinno, x Niekoniecznie meldunek jest potrzebny Jest wiele sytuacji że czasami meldunek jest nie wskazany Ale tu chodzi o fundamentalną sprawę w małżenstwie o mieszkanie razem i o wspólne życie w jednym miejscu ... Ja sie zastanawiam jeszcze nad jednym Po co wy się w ogóle żeniliście?

Gość to ci powiem
Ona dawała Ci rady jak go zadowolić w sprawie seksu??? Jeśli to nie prowo to jesteś chyba najbardziej naiwną niby meżatką na kuli ziemskiej. Reszte dołóż sobie sama

Regres - myslalam, ze jak bierzemy slub to naturalne bedzie, ze wszystko potem regulujemy prawnie" x Indyk myślał o niedzieli a ... Ty masz kobieto rozmawiac o takich fundamentalnych sprawach a nie myślec coś sobie Wydajesza mi sie grubo "niedojrzała"

ale po co się w jakis listy bawić...facet przyjeżdza do Polski i ja mu mówie wyrażnie...chłopie masz tydzień czasu na załatwienie sprawy mieszkania i albo jesteśmy małżeństwem albo szukaj sobie innej naiwnej..koniec kropka.. x Dokładnie !!!! Albo sie ogarniecie albo czas zakonczyć tą farsę

Gość dobetkikiki
o dziecku to ja w ogole nie mysle, ja nie wiem czy chce z nim byc po przemysleniu tego wszystkiego, a co dopiero dziecko. Tak dawala mi rady, bo ja wg niej to taka sierotka bez doswiadczenia, bo nie mialam wielu chlopakow i w ogole taka dziewuszka ze mnie wg niej. Tak mi mowi - np. taka marysia z ciebie sierotka, dodam, ze mam inne imie :P

Gość dobetkikiki
nie zmuszałam go do ślubu, nie naciskalam, sam stwierdzil, ze chce i ze w koncu wszystko uregulujemy jak ma byc, ze poczatkowo bedziemy mieszkac u niego a potem albo wieksze mieszkanie albo dom. I pytal mnie co mi bardziej odpwoaida, gdzie bym chciala itd Wiec po takich wstepach kazdy by chyba pomyslal, ze wszystko bedzie jak powinno. A tu sie okazalo, ze nie :P

Gość hbhj
Bardzo źle to wygląda. Nie sądzę, żeby można było byc szczęśliwym z kimś takim. O siostrze nie wspomnę, po prostu nie mieści się to w żadnym schemacie...Na Twoim miejscu pewnie bym się rozwiodła, po prostu.Oczywiście jeżeli on serio traktuje lepiej siostrę niz własną żonę i zdanie mamusi i siostry jes twazniejsze od Twojego.Sexu nie ma,bliskosci nie ma,więzi nie ma-to nie jest małżeństwo,to męczarnia,ograniczanie się,nawet nie proforma ale abstrakcja. Nie macie dzieci uciekaj poki mozesz

Gość igreki
chyba bym przywaliła takiej szwagierce

Gość njonnonjno
tu nie chodzi o ten meldunek - tylko o relacje męża z jego siostrą. Uwazam, ze jest coś na rzeczy skoro siostra wie jak dogodzić własnemu bratu. A swoją droga to po co ty wdajesz sie w dyskusje z ta siostra???? Idziesz do tej chaty jak ona ci sie wpitala to jej mowisz krotko wypierd....lajlajlaj i zajmij sie swoim zyciem. Co to za zycie troche tu troche tu - to jakies chore jest. Im pasuje, bo tu jakis dziwny układ jest i powiem Ci tyle lepiej się wymiksuj z tego póki dzieci nie ma. Jego rodzicom tez nie przeszkadza, ze jest bez ciebie??? ze je obiady u mamusi a nie z zona??? Wiesz ja bym skontrolowala na twoim miejscu czy czasem zaraz po przyjezdzie oni sie nie zabawiaja w tym ich mieszkanku i dopiero on do Ciebie jedzie - bo to jest jakies chore co ty wypisujesz.

Gość dobetkikiki
Litosci, nei piszcie takich rzeczy, ze on z wlasna sisotra, bo sie porzygam :(:(

Gość njonnonjno
sorry ale tak to wyglada... odpowiedz co na to Twoi tescie??? Im to pasuje???

Gość dobetkikiki
ja myślę, że jej chodziło o to, że ona jest taka doświadczona w seksie, a ja nie

Gość dobetkikiki
ja mam 30 lat, maz 34. Tesciowi sie to nie podoba, ale on nie ma nic do gadania w tej rodzinie. A tesciowa zajmuje sie tylko soba i uwaza, ze moj maz ma obowiazek zajac sie siostra i jej pomagac, tesciowej tez ma pomagac, bo jest facetem i to jego obowiazek.

A tesciowa zajmuje sie tylko soba i uwaza, ze moj maz ma obowiazek zajac sie siostra i jej pomagac, tesciowej tez ma pomagac, bo jest facetem i to jego obowiazek. jest tez jakby nie było twoim mężem i chyba tez ma pewne obowiązki...a ty na prawde jesteś naiwna a on to zwyczajnie wykorzystuje.. relacji z siostrą nie komentuje bo hu..wie o co tam chodzi,ale wez sie w końcu kobieto w graśc i coś zrób.. wpada do kraju,sadzasz go na krześle i mówisz wyrażnie co ma zrobić,dajesz mu na to tydzień czasu i koniec..