Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana---0086

moje dziecko jeszcze nie siada, martwię się. Proszę, wejdźcie

Polecane posty

Gość zatroskana---0086

moja córka za tydzień skończy 7 miesięcy i jeszcze nie siedzi. Sama nie potrafi usiąśc i przewraca się jak ją posadzę. Martwię się. kiedy Wasze niemowlęta zaczęły siadac?

Gość yetka
Moje dziecko stabilnie siedzialo POSADZONE przeze mnie gdy mialo 7-8 miesiecy. SAMO USIADLO (podnioslo sie z lezenia) chwile przed skonczeniem 9 miesiecy. Dodam, ze do 6 miesaica wozilam je wylacznie na lezaco w wozku. Nie jestem za przyspieszaniem dzieciom rozwoju.

Moja siedziała pewnie posadzona po skończonym 7 miesiącu wcześniej pełno poduszek bo leciała. A usidła sama niedawno ok 9 miesiąca życia. Każde dziecko ma swój rytm.

Gość zatroskana---0086
bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, uspokoilaś mnie :)

Gość Karin D.
Moja córka siedzi jak ją posadzę. Niestabilnie, więc trzeba ja podpierać. Ma skończone 7 miesięcy.

Moja corka usiadla sama kilka dni zanim skonczyla osiem miesiecy.Sadzana przeze mnie chwiala sie jak pijana ,nawet jak poobkladalam ja poduszkami.Mysle ,ze ma jeszcze czas twoje dziecko.U nas lekarz nie widzial zadnego problemu ,ze mala w tym wieku jeszcze nie siedziala.

Moje dziecię siadało jak miało 6,5 miesiaca. Z raczkowania. Nie sadzałam dziecka wcześnie w ogóle.

Hi hi i jak zaczął siadać to też było jak u miarki . Gdzie nie spojrzysz to poduszka albo koc złożony bo młody walił głową o podłogę. Jakiś tydzień dwa zajeła mu stabilizacja siedzenia.

Gość b.e.a.t.a
Moja corka sama usiadla zaraz po tym, jak zaczela raczkowac, w polowie osmego miesiaca. Wczesniej ani nie siadala ani nie siedziala sama. Teraz ma 18 miesiecy i fizycznie rozwija sie bardzo dobrze - chodzi, biega, wspina sie na wszystko, kopie pilke, sama je lyzeczka i widelcem i ogolnie wszystko z nia w najlepszym porzadku.

Arszenika- teraz zaczęła raczkować i chce chodzić;/ Trzeba mieć oczy dookoła głowy bo tak szaleje.

Gość martula2402
zatroskana spokojnie mojej szwagierki syn zaczal siedziec jak mial prawie 9 miesiecy i jest calkiem zdrowy.kazde dziecko ma swoj wlasny rytm.a sadzasz maluszka?

Gość zatroskana---0086
sadzam córkę, ale tylko na chwilkę, nie obkładam poduszkami, po prostu tak jakby ją tzymam. sama nie wiem czy sadzac i poduszkami obkladac czy poczekac aż sama będzie umiała.

Gość martula2402
musisz zobaczyc na ile pewnie siedzi jak ja trzymasz.sprobuj posadzac np codzien na 10 min i zwiekszaj.dla dzieci kazda czynnosc to nowosc trzeba im pokazywac niektore rzeczy

moja usiadła w dniu, w którym skończyła 7 mies. syn ciut wcześniej, ale względu na to, że był w tym wieku dużo większy niż córka to było mu łatwiej

Miarka-> mój mały zaczął stawać pierwsze kroki jakoś 2 tygodnie temu. Dokładnie 24 lutego zrobił samodzielnie pierwszy krok. A od tygodnia normalnie chodzi tzn, troche jak kaczka ale częscie na nogach niz raczkujac. Ja to muszę mieć oczy w dupie za przeproszeniem.

a ja się martwię w drugą stronę. Moje dziecię ma 7 mies, raczkuje od 6 mies, siedzi stabilnie od 2 tygodni, samo siada z raczkowania, i dużo stoi, wstaje przy czym się da. Boję się o jego biodra i kręgosłup, ale już nie mam siły tak chodzić za nim cały dzień i go sadzać na dupkę. Z córką było wszystko książkowo siadała i raczkowała dopiero w 8 mies, na nogi stawała w okolicach 9-10, idealnie też ważyła, a syn cały czas na 3 centylu, ech te dzieci, cały czas się człowiek martwi.

nietutejsza mój też szybko zaczął stawać przy meblach i na kontroli pytałam ortopedy to powiedział, ze skoro staje to jest gotowy. Byleby go niestawiać na siłe. Teraz idziemy na pocz kwetnia i zobaczymy co powie.