Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OnaPrzerazona

PCO, pytanie o Diane35

Polecane posty

Gość OnaPrzerazona

Witam kobiety, mam nadzieje ze mi pomozecie. Dzisiaj ginekolog stwierdzil u mnie PCO. Przepisal Diane35. Mam pytanie odnosnie przerwy w braniu tych tabletek bo z tego roztargnienia to zrozumialam ze mam je brac 21 dni a pozniej 31 dni przerwy. Czy to mozliwe? Czy powinno byc 7 dni przerwy? Nigdy nie bralam zadnych tabletek anty i nie mam pojecia czy to ja zle uslyszalam czy co... :( tak swoja droga... Naprawde PCO nie da sie wyleczyc? :(

Gość Izabellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ty lepiej poczytaj ile kobiet zmarło po tych tabletkach, chcesz byc nastepna??

Gość OnaPrzerazona
To co ja mam zrobic? Takie mi przepisal... Mam nie brac? Znowu nieleczone PCO prowadzi do roznych chorob z tego co czytam. Ja sama nie wiem co mam zrobic. Tez jestem przeciwna tabletkom... Jestem juz tym wykonczona

Gość Izabellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie brac i idz do innego lekarza

Gość nie polecam brania
tych tabletek, ja brałam bo też się leczyłam i wylądowałam na stole operacyjnym z guzem piersi jako skutek uboczny brania Diany35

Gość OnaPrzerazona
No chyba tak zrobie, ale co jesli nastepny powie to samo... Kurcze swoja droga to nie skierowal mnie nawet na zadne badanie na poziom hormonow, zrobil tylko usg. Jakie Wy macie objawy PCO? Ja po prostu od grudnia zamiast miesiaczki mam brazowe plamienia. Tradzik ale nie jakis potezny, cykle 32-38 dniowe, delikatnie nadmierne owlosienie.

Gość OnaPrzerazona
A ile je bralas? Mi powiedzial ze bede musiala je brac pol roku

ja tego już nie leczę żadnymi hormonami,bo od tego mam niezłośliwego guzka w piersi - podstawą jest zdrowa dieta. U mnie objawy: lekko nadmierne owłosienie, nieregularne cykle (takie po 50 dni nawet albo ze 2 -3 misiace bez miesiączki), problemy z zajściem w ciążę, ale po diecie oczyszczającej (dieta Dąbrowskiej) się udało :) wcześniej to były przypuszczenia PCO, potwierdzone przez lekarza podczas wykonywania CC

Gość OnaPrzerazona
Mama_ania, czyli nie przyjmujesz na to zadnych tabletek? Ja sie troszke boje bo ponoc nieleczone prowadzi do nowotworow(?) Akurat od wczoraj zdecydowalam o przejsciu na wegetarianizm. Chcialabym zeby to nie bylo zadne.PCO :(

wiesz, my tak powoli myślimy o rodzeństwie dla synka, bo po porodzie chwilowo się wszytsko unormowałi i z tego co czytałam wcześniej, to może być spokój jeszcze jakiś czas. Może po 2 ciazy uda mi się dłużej karmić - to podobno tez naturalne "leczenie" PCO, a potem będę myślała dalej. Generalnie mam w palnach 2 razy w roku zrobic dietę Dąbrowskiej i może przejde sie do ginekolog dr Małeckiej -Holerek. Ta pani jest zwolenniczką naturalnych metod leczenia, czekam teraz na miesiączkę, żeby zacząć mierzenie temp i obserwacje cyklu.

Gość OnaPrzerazona
Ja mam dopiero 20 lat, u mnie w miescie nie ma zbyt dobrych lekarzy... Jestem skolowana, nie wiem czy babrac sie w te tabletki, nie chce tak zyc-do konca zycia na tabletkach... Wstrzymam sie i po prostu pojde do innego lekarza

Podobno podstawą do stwierdzenia PCOS jest właśnie obraz USG, gdzie widać zmiany / pęcherzyki... Ja z kolei robię badania laboratoryjne, a jeszcze USG przede mną.... U mnie to wygląda tak, że tarczyca w normie, hormony kobiece chyba też, za to mam wysoką insulinę krzywej insulinowej - badana była w piątek, 5x, co pół godziny... A do tego brak okresu - 9-10 m-cy. Aż sama jestem ciekawa co wykaże USG, ale do gina dopiero w kwietniu idę, bo dokumentnie się spłukałam robiąc te wszystkie badania :P I p o co człowiekowi ubezpieczenie, skoro i tak za większość badań płacimy ?

Gość OnaPrzerazona
Eeeh... Nie mam pojecia co myslec o tym wszystkim. W kazdym razie odwiedze kogos innego zeby miec potwierdzenie