Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Choroba dopadla

Ja pomoc na tym stadium?

Polecane posty

Gość Choroba dopadla

Witajcie.Moj 2 letni syn dzisiaj od rana kichal. ok 16 zauwazylam ze jedna dziurka była już wilgotna.Sciagnelam odrobine wody sopelkiem.Nastepnie podalam sol fizjologiczna do noska,zmierzylam temp wskazala 36.8,oraz zaparzyłam dziecku rumianek (slyszlaam ze jest antybakteryjny).Teraz przed spaniem ( wlasnie go polozylam) już w nosku było gorzej,wyciagnelam sopelkiem dosyć dużo gestej wydzieliny z woda,zakropilam nasivin,podalam tran,zmierzylam temp.bylo już 37,4 i dalam pol lyzeczki ibum na goraczke.Wiem ze podaje się powyżej 38 ale boje się ze może mu dalej isc w nocy w gore,dlatego dalam tylko pol lyzeczki.Jak uważacie czy może się z tego cos rozwinąć gorszego?Oczka ma załzawione,ale nie kaszle nic.W sumie to dopiero pierwsze godziny rozwijazcej się choroby.Czy mam szanse by niedopuscic do rozwiniecia się czegos gorszego?Co jeszcze polecacie z domowych sposobow?Nie chce isc do lekarza bo tam zaraz zlapie cos większego.Dziekuje bardzo za dobre rady.

Gość malwiinaa
kobieto ogarnij sie dziecko ma katar a nie dzume!!

Gość Choroba dopadla
ale jak pokazala się goraczka to już jakas oznaka ze dziecko z czyms walczy.Mnie katar nie jest obojętny.Nie chce by dziecko meczylo się mocniej.

Gość PODAJ MU COŚ
powinnaś dać mu coś jak widzisz ze choroba sie rozwija np witamine c , wapno, ja jak widze ze sie cos rozwija to daje nurofen

Gość emcekwadrat
malwinaa:) Może maśc majerankowa pod nos. No i rzeczywiście ogarnij się:)

Gość prinessaofpersia
przy 37,4 podalas ibum? no chyba cie pogielo:O dziecko ma katar i nic poza tym, lekki stan -LEKKi!! podgoraczkowy, a mamusia histeryczka leci z lekiem p/goraczkowym wiecej krzywdy dziecku robisz niz pomagasz

Gość prinessaofpersia
rozumiem podac lipomal badz pyrosal bo to sa syropy napotne wlasnie na takie lekkie stany podgoraczkowe, ale no bez przesady:O wapno, krople do nosa, wit c, ewentualnie pulmex na pizamke i tyle w ciagu dnia podobnie, z dodatkiem wody morskiej do nosa kilka razy, odciaganie kataru i koniec ps. obciazasz bez powodu watrobe dziecka lekami takimi jak ibuprofen-uwaszasz ze to jest madre?

Gość Padne Zaraz, azil
Kobiety proponuje jechac na pogotowie, poniewaz twostep dziecko umiera. Podejrzewam ze w tym stadium już nie możesz mu pomoc, przykro mi.

Gość Choroba dopadla
a co to jest ta masc majerankowa?Na co się ja stosuje?Robi się ja samemu czy trzeba kupic w aptece?

Gość Choroba dopadla
ale robicie histerie z powodu pol malej lyzeczki ibum.A co to jest ten lipomal?

Gość jugo
bez sensu z tym lekiem na gorączkę. jak sama napisałaś - organizm walczy. obniżasz gorączkę lekami więc nie ma już z czym walczyć i przestaje się bronić. dziewczyny mają rację - ogarnij się :D

Gość jugo
i to my "robimy histerię" :D dobre :D

Gość prinessaofpersia
my robimy histerie? kuzwa,kobito przeczytaj swoj pierwszy post i zastanow sie kto tu robi histerie z błahostki ciekawa jestem co podasz jak dzieciak zacznie ci kaszlec do tego:D

Gość _M_i/ii
co to jest lipomal to ci powie wujek google

Gość matylda 213
spokojnie Ibuprofen jest przeciwbólowy, przeciwzapalny i prz4ecigorączkowy. czyli spokojnie gdy rozwija się choroba mozna podawać 2 razy dziennie więc nie dramatyzujcie. jesli masz inhalator to warto robić 2-3 razy dziennie z samej soli, to pomaga odetkać nosek. i oczywiście 2 razy dziennie 10 kropli cebionu

Gość Choroba dopadla
chche pomoc dziecku,pytam się co jeszcze mge zastosować a wy na mnie najezdzacie ze dziecko truje.Dalam zapobiegawczo aby dziecku goraczka w nocy nie podskoczyla i się nie meczylo.Mialam już taka historie tej zimy,poszedl spac z goraczka cos ok 38 a w nocy o 1 pobudka a temp ponad 39 i choroba rozwinela się do zapalenia krtani.

Gość o ja pier.dziuu
Też myślałam że dzieciak umiera na raka,a ta z powodu kataru takie larum podnosi :O codziennie jestem w hospicjum dziecinnym,tam widzę zaawansowane stadium choroby,która dopadła te dzieci. A tutaj widzę kretynkę histeryczkę :O

Gość Choroba dopadla
co to jest ten cebion,ta masc majerankowa i lipomal opiszcie mi wskazania i zastosowanie i wasze opinie.

Gość Choroba dopadla
czyli jak się ktoś martwi o swoje dziecko to jest kretynka i histeryczka?

Gość cooleczka88
Ty sie potrafisz wyszukiwarka kretynko posługiwac? Dziewczyny juz ci doradziły, czego jeszcze chcesz tępoto? maja ci cala kuracje rozpisac? kuuurwa, ze tez takie kretynki maja dzieci

Gość emcekwadrat
maść majerankową kupisz w aptece.

Gość emcekwadrat
stosuje się ją na katar, cebion to wit. c w syropie

Gość matylda 213
skoro już siedzisz na necie to mozesz sprawdzić co to są za lekarstwa

Gość halooooooooooooo
ja Ci powiem\ zakrec grzejniki na noc, niech spadnie temperatura bo w ciepolym zarazki tylko sie rozwijaja. Poza tym w chlodnym powietrzu latwiej sie oddcyha, katar ustepuje trpche jesli masz w domu zakrop pizamke, kocyk kroplami do inhalacji.\ i nie przesadzaj z ta troska, katar to nic takiego i tak bedzie sie dziecko ladnych pare dni z nim meczylo

Gość Choroba dopadla
wolalam uslyszec waszych opinii przecież wy jestecie najmądrzejsze.

Gość matylda 213
oo i jeszcze ma focha

Gość Choroba dopadla
wlasnie tak zrobiliśmy,przylrecilismy temp gazy z 23 na 21.Malego ubrałam troszkę cieplej na noc,tzn body z długim rękawem,na to pizamke i cieple bezuciskowe skarpetki i maz rozlozyl na kaloryferze mokry recznik.Teraz pewne będziecie na mnie najezdzac ze mamy za cieplo w domu?

Gość Choroba dopadla
nie mam focha tylko to nie jest mile jak matka chce zaczerpnąć waszych porad w opiece nad dzieckiem a wy wszystkie niewychowane na mnie z ryjem?Chyba po to stworzono ten portal by moc się porozumieć,doradzic,zwierzyc a nie rzucac wyzywiska i obrazac mnie ze jestem kretynke bo chce pomoc dziecku i zadaje wam pytania .Jak ktorejs z was tak bardzo rażą moje prośby to nie musi się udzielać.

Gość zimowa mama
Podaj mu wit. C (np. Juvit), moze byc Pulneo (jest przeciwzapalny,ale chyba na recepte) lub Pyrosal (kupisz bez recepty). Posmaruj piersi Pulmixem baby (stopki tez mozesz - dziala rozgrzewajaco). I jak masz nebulizator to rob mu inhalacje z soli z woda w stos. 1:1. A jezeli chodzi o nurofen to tez jest przeciwzapalny,ale pamietaj: albo cala dawka albo wcale,bo polowa nic nie da.

Gość halooooooooooooo
bardzo dobry pomytsl z tym recznikiem, ale masz za cieplo w mieszkaniu. POczytaj w necie, najzdrowiej jest gdy temp w domu jest miedzy 19-21 stopni. Moje dziecko chorowalo cala zime, bo poszlo akurat do przedszkola. Katar mu nie uspepowal przez pol roku, wiec wiem co pisze. Na noc zawsze zakrecam grzejniki, nie wiem jaka u nas jest temperatura ale rano, jak wstaje jest naprawde chlodno. I wiem, ze wtedy latwiej sie spi z katarem. Jak tylko zaczynam grzac, katar sie nasila. Poza tym na katar nie ma za bardzo lekarstwa, organizm musi sobie sam poradzic. Na pewno pomagaja krople do inhalacji, czasem niektore krople do nosa ale tez nie wszytskie.