Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aurelia pyta

ubezpieczenie zdrowotne u męża

Polecane posty

Gość aurelia pyta

dzień dobry, chce, aby mąż "wciągnął" mnie na swoje ubezpieczenie zdrowotne, gdyż nie mam go z innego tytułu. czy maż będzie ponosił z tego powodu dodatkowe koszty? albo jego pracodawca? dziekuję za odp. i pozdrawiam

pracodawca nie ma dodatkowych kosztów. Musi kadrowa zgłosic cie pod jego ubezpieczeniem:)

Gość dsfghjmhngbf
nie

Gość aurelia pyta
a czy maż będzie miał z tego tytułu wyższą składkę? bo to jakieś za piękne zeby zamist 1 osoby 2 korzystały z ubezpieczenia a pieniadze te same...gdzie jest haczyk?:)

Gość nie ma haczyka
mąż może mieć ciebie na ubezpieczeniu, wasze dzieci też moze mieć i składka nie ulega zmianie;) jeszcze tego by brakowalo zeby dopłacac bucom:o

Gość aurelia pyta
v34 naprawdę? to jakieś nieprawdopodobne...przeciez top by się Państwu nie opłacało że 1 składka a 2osoby korzystają...nie ma haczyka?:P

Gość widocznie tak lubi i jej
mąż może w swojej firmie ubezpieczyć niepracującą żonę i dzieci bez żadnych dodatkowych kosztów

Gość aurelia pyta
do nie ma haczyka- rozumiem, le sama przyznasz że to dosyać dziwne, ze za te same pieniadze czyli 1 składkę korzystają 2 osoby...to sie Państwu kalkuluje? jestem podejrzliwa bo w tym kraju juz w nic nie można wierzyć:O...później przyjda rachunki;P

Gość nie ma haczyka
nie, spokojnie:) ja mam męża ubezpieczonego u siebie od 3 lat i żaden rachunek mi jeszcze nie przyszedł:)

Gość fdfsdffgfgg
haczyk jest. mianowicie taki ze takie krowy jak ty mają ubezpieczenie, mimo że nie pracują, a takie co nie mają męża ani pracy, zyją bez ubezpieczenia. i to jest niesprawiedliwe ale co na to poradzic. jednym krowom panstwo daje darmowe ubezpieczenie tylko dlatego bo wyszly za mąż, a te co nie wyszly niech sobie radzą same.

Gość aurelia pyta
to trzeba było wyjść za maż frustratko:P

Te co nie wyszły za mąż to może je ubezpieczyć matka, ojciec, albo ktoś najblizszy z rodziny.

Gość xxxxxxxxxxxxyrrrrrrrrwoooo
Dokładnie, może taką jak ty frustratko co nie masz ubezpieczenia , ubezpieczyć matka, ojciec, lub pośredniak bucu, oczywiście to nie do autorki

Gość aurelia pyta
ale z tego co wiem to u rodziców można być tylko do 26 r.ż pod warunkiem ze człowiek się uczy...w innym wypadku chyba nie można być ubezpieczonym przez rodziców...