Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepotrzebnie sie zgodzilam

Zatrudnilam pania do sprzatania po znajomosci i mam problem

Polecane posty

szukalam jakis czas temu kogos kto u mnie posprzata i siostra powiedziala, ze dawna kolezanka moja ze szkoly ma duze problemy finansowe a ma male dziecko i czy jej pracy nie zaproponuje. Powiedzialam, ze nie, bo jeszcze sie obrazi albo cos, ale jak siostra chce to niech jej powie. No i owa kolezanka przyszla do mnie zadowolona, ze wezmie ta prace od zaraz, ale czy moze z dzieckiem przychodzic. Zgodzilam sie, ustalilysmy warunki i kwote i wszytko niby ok. Za pierwszym razem wywiazala sie z obowiazkow super, bylam zadowolona i nawet jej dalam troche wiecej pieniedzy bo zrobila kilka rzeczy, ktorych nie musiala. Kolejny raz tez ok. Jednak ostatnio widze, ze nie wywiazuje sie z obowiazkow, tzn sprzata, ale nie dokladnie i nie w takich miejscach co ustalilysmy tylko tak jakby powierzchownie. Zwrocilam uwage obiecala poprawe ale wyszlo jak zwykle. Czyli bez rezultatu. Powiedzialam wiec, ze czas sie pozegnac. No i sie zaczelo. Poplakala sie, blagala bym pozwolila jej dalej pracowac, ze sie poprawi, ze ona i dziecko nie maja co jesc. Dosc dramatyczny wywod, a ja mam miekkie serce to dalam jej szanse. Poprawila sie na kolejne 2 tygodnie. A potem znow to samo:O I dzis siedzialam z nia w domu i doslownie musialam za nia chodzic i pokazywac co i jak. W koncu sie rozplakala ze jak moge ja kolezanke tak traktowac (nie wiem jak bo mila dla niej zawsze bylam), ze ona ma dosc i si powiesi a dziecko bedzie sierota i to z mojej winy. Eh no slow mi brak, wybiegla dziecko zostawila:O Masakra jakas.

Gość tzw
szantaz emocjonalny. Nie ulegaj

Gość jidfjid
Mi brak słów do Ciebie że taka leniwa pi*zda jesteś i sama nie po sprzątasz jak Ci nie pasi to rusz dupsko i sama się weź za sprzątane!!! Współczuje Twojemu mężowi że ma taką leniwą żone!!!

Dlatego właśnie ja uważam, ze do takich rzeczy nie powinno się zatrudniać znajomych- ja zresztą też nigdy nie chciałam u znajomych pracować. Zwykle prędzej czy później dochodzi do jakichś konfliktów i nieprzyjemnych sytuacji.

Gość kombinezon w łaty
Zwolniła bym ją. Jakaś rozchwiana dziewczyna. Widocznie opieprza się z lenistwa skoro może przez 2 tygodnie sprztać porządnie a potem nie. Myśli, że nie zauważysz czy co? Dałaś jej szansę. Nie wykorzystła. A po takiej akcji z wybieganiem i zostawianiem dziecka nie było by w ogóle o czym mówić.

Gość gigaset30
Nauczka na przyszłość, do takich rzeczy bierze sie obce osoby, zeby bez emocji zwrócic uwagę czy się rozstać.

Gość gfdgds
dokladnie! daj sobie spokój;/ szantaz

ale zeby wybiec i dziecko zostawic? Mi sie to w glowie nie miesci:O Do osoby, ktora pisze, ze jestem leniwa: a nie przyszlo ci do glowy, ze nie mam czasu badz nie moge sprzatac?

juz na pewno nie chce jej u siebie widziec, zadzwonilam do jej meza zeby przyjechal po dziecko, opowiedzialam mu co sie stalo a ten tez do mnie z buzia wyskoczyl. Co za ludzie:O Niech zabiora dziecko i nie chce miec z nimi nic wspolnego.

Gość bfasbfjn.
niestety- znajomych sie nie zatrudnia...teraz stracilas kolezanke skoro jest taka biedna i tak jej na pracy zalezy to powinna sie z ustalonych obowiazkow wywiazywac-bo przeciez stawke tez chce miec taka jak ustalona tez kiedys zatrudnilam znajoma z dzieckiem do sprzatania w restauracji i podobne jazdy byly.. potrafila plakac jaka jest biedna, ale niestety swojej pracy nie wykonywala trudno- ..to co ona robi to zwykla manipulacja- usiluje sprawic ze jej problemy stana sie rowniez twoimi- nie graj w to

zadnych znajomych ani rodziny do takiej pracy. Ja kiedys potrzebowalam kogos do sprzatania i mialam mloda kuzynke w rodzinie samotna mame. Tez przychodzila z dzieckiem, bo jeszcze wtedy karmila piersia. Moje mieszkanie sprzata sie maks 3-4 godziny i to dokladnie, ona miala caly dzien dopki z pracy nie wroce, mogla korzystac z jedzenia, picia itd. Po poltora miesiaca pzestala sprzatac dobrze, za to coraz wiecej jadla, tv ogladala, doszlo do tego, ze przychodzilam z pracy a ona karmi dziecko i telewizje oglada, a jedyne co sprzatnela to salon. Oczywiscie powiedzialam by juz nie przychodzila to sie obrazila strasnzie, po drodze jeszcze mnie zwyzywala. Niespodzianke zastalam 2 tygodnie pozniej gdy to musialam corke z przedszkola zabrac bo zadzwonili, ze chyba ma pod tem. zachodze do domu o 12 w poludnie z dzieckiem a tu kuzynka siedzi i oglada tv zajadajac sie kanapkami:D Nie zalowalam jej jedzenia no, ale bez przesady. Klucze sobie cwaniara dorobila i przychodzila czasami, bo z matka sie klocila. Musialam zamki wymieniac:P

Gość do o czym ta dyskusja
patologia jakas, masakraaa! :O