Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pliszkaa

naprawdę nikt nie cierpi na refluks??

Polecane posty

Gość pliszkaa

?? Pisałam wcześniej ale nikt nie odp.... czy naprawdę nikt nie ma tego problemu!? Może udało się komuś zwalczyć to dziadostwo, lub zna jakieś skuteczne metody??

Gość elizabet1947
wujek mial ..przede wszystkim zdrowe odżywianie,jedzenie przeżuwać, do tego suplement firmy vision DETOX, Nutrimax, PAX conajmniej przez 3 miesiące

Gość ja mialam reflux
i nawet w krotkim czasie sie go pozbylam. Wizyta u lekarza skonczyla sie tylko na stwierdzeniu tej dolegliwosci i oznajmieniu mi, ze to wynik zolci ktorej jest za duzo i ona podbija jedzenie stad u mnie uczucie duszenia sie. Zaczelam od diety i zmniejszylam posilki i od lat tak zostalo, ze jem miniumum 5 malych posilkow dziennie.

Gość mami-016
Grupa krwi 0 ma z tym duży problem. Jakie macie grupy? mami-016@gazeta.pl

Gość pliszkaa
A jakieś zioła? Słyszałam o pokrzywie.. u mnie to wszystko potęguje jeszcze nerwica niestety... próbuję się jakoś z tego wyplątać ale nijak mi nie idzie... wystarczy jakiś stres i wszysko sie nasila, najgorzej rano i w nocy, palenie w żołądku nie pozwala zasnąć a rano cała "dygocze" dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich "walczących"...;)

Gość pliszkaa
Grupa krwi właśnie O rh+ ....

Gość mami-016
pliszkaa, napisz na maila, to prześlę Ci załącznik z wytycznymi co do żywienia dla grupy 0. Jak ktoś zainteresowany, to proszę pisać mami-016@gazeta.pl

Gość mami-016
Herbatka z pokrzywy jak najbardziej wskazana, zwłaszcza dla grupy 0

Gość pliszkaa
mami-016 wielkie dzięki tyle że mam całą książkę na ten temat i niebardzo to wszysko działa.. stosuję się do tych wskazówek tyle że obawiam się że to wszystko bierze "w łeb" przy moich lekach na nerwice... psychotropy niestety;(

Gość pliszkaa
Najchętniej rzuciłabym te wszystkie leki... już tyle wizyt u "gastro" i "psycho" różnych specyfików i jakoś ciągle mnie to trzyma...

Gość mami-016
A robiłaś badania na tarczycę? Skoro masz tę książkę, to wiesz, że gr.o narażona na niedoczynność tarczycy. I może stąd to złe samopoczucie psychiczne? I zamiast nerwicy trzeba leczyć tarczycę? Ja niestety też z tych tarczycowych...

Gość pliszkaa
Właśnie ostatnio jeden z lekarzy zasugerował mi to samo;) jestem już zarejestrowana u endokrynologa tyle że czeka się okropnie długo... miałam robioną gastroskopię z której wyszła przepuklina przełyku czy jakoś tak.. a z krwi bilirubina podwyższona

Gość pliszkaa
sfungari dziękuję za link, parę ładnych lat temu toczyła się dyskusja. Przeczytam oczywiście. Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Gość pliszkaa
A może wie ktoś jeszcze co może oznaczać podwyższona bilirubina, to już nie będę "kopać" w necie;)

Gość Ewa40lat
Cześć,właśnie ja cierpię,to straszna choroba jak z tym da się zyć?moze ktos wie czy na tą dolegliwosć przysługuje renta chorobowa?

Gość ja mialam reflux
a ja mam 0 rh- i z checia sie dowiem co powinnam jesc

Gość ja mialam reflux
wyslalam Ci emaila mami-016

Gość roladinia
ja mój refluks uzdrowiłam przez to że nie mogę jeść nic co miętowe ,mniejsze i lużniejsze posiłki , i wyleczyłam zatoki o których to nic nie wiedziałam , teraz mam spokój

Gość yutf7u6t7u6futut7uktfu
ja biore controloc 20 i pije siemie lniane

Gość mami-016
Pliszkaa, zrób sobie badanie TSH, FT3 i FT4 przed wizytą u endokrymologa, bo i tak Ci te badania zleci a potem bedziesz musiała znów na termin do niego czekać. Bez tych wyników nic Ci nie powie.

Gość mami-016
Do: "ja miałam reluks" - nic nie dotarło do mnie na maila. Sprawdź adres: mami-016@gazeta.pl

Gość ja mialam reflux
ponownie wyslalam e-mail a jak tym razem nie dojdzie to prosze wyslij mi sama na adres ddominikaa101@wp.pl dzieki