Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do was moi drodzy

Pomocy co sie ze mna dzieje??

Polecane posty

Gość Do was moi drodzy

Witam.Mam problem z ktorym sobie nie radze.Przez ostatnie kilka lat moje zycie bylo bardzo stresujace,stracilam prace nie raz nie dwa,mialam problemy w malzenstwie,choroba rodzicow , szykanowanie w pracy odcisnely na mnie swoje pietno.Teraz sytuacja ustabilizowala sie,znalazlam stala prace dodatkowo poszlam na studia.Jest tak jak chcialam,tylko jedna rzecz bardzo mnie martwi.Moje samopoczucie jest ok( wczesniej przechodzilam depresje od dziecka tez mam nerwice),wyciszalam sie zycie zaczelo przypominac normalne zycie,niestety mniej wiecej raz na miesiac miewam nastroj depresyjny, jestem smutna, plakac mi sie chce,mam leki itd ten Stan zaczyna sie nagle np od wczoraj jestem na urlopie wroce do pracy za 10 dni chodze tylko do szkoly I co wczoraj akurat mialam wolny dzien wiec posprzatalam mieszkanie nagotowalam ( maz w pracy od rana do nocy byla teraz podwojne zmiany,)ja dobrze sie czulam ale na wieczor dopadl mnie wlasnie ten depresyjny stan on trwa kilka dni I przechodzi( natezenie I dlugosc tez jest zalezne czy akurat mialam duzo stresu pare dni wczesniej czy raczej bylo spokojnie).Martwi mnie ze taki Stan powraca systematycznie do mnie( mniej wiecej raz na miesiac czasami dwa razy w miesiacu).co sie ze mna dzieje?????

Gość Do was moi drodzy
Kiedys mialam tak ze ten Stan dopadal mnie na kilka miesiecy poczym przechodzil I czulam sie naprawde dobrze nie bylo zadnych kilkudniowych nawrotow nic z tych rzeczy,od okolo roku dwoch wszystko sie zmienilo raz w miesiacu albo czasami dwa razy w miesiacu miewam te stany gdzie placze czuje rozdraznienie niepokoj boje sie jestem niespokojna to przychodzi nagle I rownie nagle odchodzi po 3-4 dniach! Co to moze byc?od lat cierpie na nerwice...czy to znaczy ze moj Stan sie pogorszyl? Bo kiedys taki Stan przychodzil do mnie raz na rok dwa ale tez trwal kilka miesiecy.

Gość myślę, że
powinnaś mimo wszystko zwrócić się do specjalisty, może obejdzie się jeszcze bez leków psychotropowych, bo z ego co piszesz jesteś na "dobrej drodze". Te stany trwają u Ciebie za długo

Gość myślę, że
może brak Ci niektórych witamin. Zbadaj też tarczycę oraz poziom litu i hormonów

Gość Do was moi drodzy
Moja matka ma chroniczna depresje od lat,ja walcze ze swoja sama, bez pomocy.jedno mnie zastanawia ze jezeli teraz te stany depresyjne pojawiaja sie tak czesto ( a nie jak kiedys co rok dwa ale na o wiele dluzej I objawy byly duzo silniejsze np strach lek byl silny teraz jest bardzo umiarkowany) to znaczy ze mi sie polepszylo czy pogorszylo?

Gość Do was moi drodzy
Prosze o porade!

Gość do moi drodzy
Up

Gość jedzenie_ma_znaczenie
Uczulenie na gluten: jedna przyczyna, wiele chorób Praca przeglądowa, zamieszczona w „The New England Journal of Medicine, wymienia 55 „chorób, które mogą być spowodowane spożywaniem glutenu. Na liście znalazły się: osteoporoza, zespół jelita drażliwego, nieswoiste zapalenie jelit, anemia, rak, chroniczne zmęczenie, afty oraz reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, stwardnienie rozsiane i niemalże wszystkie inne autoagresyjne (autoimmunizacyjne pl) choroby. Gluten jest również kojarzony z wieloma schorzeniami psychicznymi i neurologicznymi, takimi jak stany lękowe, depresja, schizofrenia, demencja, migreny, epilepsja, neuropatia (zapalenie nerwów). Dostrzeżono też jego związek z autyzmem.

Gość cbadef
masz racje, że jedzenie ma znaczenie - biała mąka, która szkodzi zdrowiu - to dzisiaj potężny biznes: piekarnictwo, pizzerie, przemysł cukierniczy, makaronowy itp.- dlatego problem jest przemilczany, dobrze że docierają do nas najnowsze badania z USA - tu wywiad z lekarzem kardiologiem, autorem książki "Pszeniczny brzuch" http://nowadebata.pl/2011/10/13/buszujacy-w-pszenicy/

Gość cbadef
Do was moi drodzy - zaglądasz tu jeszcze ? Jeśli tak, to spróbuj diety warzywno-owocowej, bezglutenowej - chociaż 4 tygodnie.