Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia_mama

Wyprawka dla noworodka - co POLECAMY, a co ODRADZAMY!!!

Polecane posty

Gość Gochaacha
Na tak: pieluszki na pewno się przydadzą i 'pampersy' i tetrowe, body i śpioszki na pewno,butelka antykolkowa chicco -imituje pierś matki bardzo fajna i pomocna, kocyk grubszy i cieńszy, podgrzewacz do butelek jest wiele firm ale fajny jest podróżny, śpiworek dostałam od siostry feretti nadaje się dla alergików więc ma spory plus, jakaś karuzela na łóżeczko-pomocna rzecz,bujaczek

Gość kofinka
ja polecam rożek i pościel ferettii, są na prawdę super, mają takie właściwości że dziecko nie marznie ani się nie przegrzewa, nadaje się dla małych alergików, butelka antykolkowa też bardzo fajna sprawa

Gość Monetka23
ja też polecam śpiworek gro company, tak jak koleżanki powyżej, mam dwa jeden na lato i jeden na zimę i mój Karolek jest szczęśliwym dzieckiem :) A ja się wysypiam, bo on spi smacznie i nie muszę stresować, że mi sie rozkopie albo odkryje. No i takie ubranko się dobrze i prosto czyści, wrzucacie do pralki i już :)) polecam!

Gość Piga29
Polecam: -body rozpinane -aspirator katarek (np z kbaby_pl) -leżaczek, bujaczek z szelkami i uchwytami do przenoszenia -butelki, smoczki itp. -suszak na butelki -pieluszki tetrowe choćby na ulania

Gość gość
Co u mnie sie sprawdziło: Rożek usztywniany pieluchy tetrowe pieluchy flanelowe w lecie do okrycia dziecka frida do nosa woda morska body zakładane przez głowę i półśpiochy pajace przewijak na łóżeczko podgrzewacz do butelek pieluszki pampers active baby cążki do paznokci zamiast nożyczek płatki kosmetyczne, niekoniecznie te duże dla niemowląt, wystarczą zwykłe płatki okrągłe do przemywania buzi. kosmetyki hipp krem emolium na odparzenia i przeciw odparzeniom bepanthen maść wanienka ze stelażem Nie polecam: -rożka takiego dołączonego do kompletów pościeli z allegro, zwłaszcza w lecie, materiał a raczej ta gąbka w rożku nie przepuszcza powietrza, dziecko się poci. Mój syn miał ciągle potówki jak był noszony w tym rożku. Dopiero jak kupiłam bawełniany z wkładką usztywniającą (dobre dla kręgosłupa) z kokosa to problem zniknął - kaftaników i śpiochów (kaftaniki ciągle się podwijają) jak wspomniałam wyżej lepsze body + półśpiochy) -wszelkich bluz z kapturem - niewygodne strasznie dla niemowląt które tylko leżą -pieluszek dada, huggies, happy, babydream, firmy tesco i lidl, u nas kompletnie się nie sprawdziły, albo maluch przesikiwał albo przepuszczały kupę. Przy pampersach nigdy nie zdarzyła się taka wpadka a używamy ich do dziś (syn ma 9 miesięcy) -gruszki do nosa -sudocremu (nie działa na odparzenia, wysusza skórę i ciężko go zmyć) -huśtawki -kołderki (przez pierwsze 4 miesiące syn spał pod kocem)

Gość gość
Przy pierwszym dziecku 6 lat tamu sprawdziły mi się (dziecko z września): -kaftaniki kopertowe -półśpiochy -kombinezony -pieluszki tetrowe i flanelowe -baldachim do łóżka (tak jak ktoś wyżej napisał, nie raziło tv po oczach i dawał troszkę intymności) -fryda do nosa -sól morska -nawilżacz powietrza! (zima w bloku + kaloryfery to masakra) -inhalator! (cudna rzecz i przydaje mi się do dzisiaj!) Nie mam rzeczy która mi się nie przydała, może poza karuzelą do łóżka bo syna ona nie interesowała. Teraz jestem w drugiej ciąży, również rodzę we wrześniu i zapewnie kupie dodatkowo: -elektroniczną nianię z LCD -leżaczek-bujaczek -podgrzewacz do butelek -prześcieradło nieprzemakalne i jeszcze pewnie inne rzeczy ale mam czas do namysłu, co mi braknie ;)

Gość gość
Dla mnie podgrzewacz, niania elektr., przewija byly zbedne, obeszlismy sie bez tego. Za to strzalem w 10 byl lezaczek.

Gość gość
Steralizatory? Ja pierdziele juz nie macie na co kasy wydawac,slyszalyscie moze o takim czyms jak wyparzanie w garnku

Gość Przyszła mama na paźdz 2013
TAK: -pieluchy pampers białe na początku i do 3-4msc zycia(mają pasek żółty który poi zasiusianiu robi sie zielony i wiadomo kiedy pieluszke zmienic. Teraz kupuje zielone i nie przeciekaja nigdy. -tetrowe i flanelowe -przewijak !!! Kręgoslup by mi odpadł bez-mamy taki na łóżeczko -lezaczek najprostszy taki co buja się ręką -body+ pajac na pierwszy miesiac najwygodniej -kombinezon na zakładkowymi rękawiczkami i ala śpiworek-bez nóg- miałam z h&m biały z uszami -łuk tiny love-mozna wszedzie przyczepic -karuzela tiny love wyspa marzen -książeczki kontrastowe -butelka dr browns (nawet jak karmiłam i musiałam wyjsc to mała piła ładnie i nie było bólu brzucha) -teraz butelki TT i mleko Hipp Bio (rewelacja bo wszystkie Nany, Bebilony były złe dla brzucha) niedawno przestałam karmic i to mleczko jest super -frida do nosa i sterimar -rurki WINDI!!!! -REWELACJA jak dziecko boli brzuszek!!! -kocyk x3 2 miałam na zmiane do spania, wiekszy do kladzenia małej na łóżku, lub zarzucałam na budke wózka na balkonie żeby było ciemniej, lub jak był mróz -baldachim założylem teraz bo w nocy czasem uchylam okno a mala ma łóżeczko w sypialni i zeby jej nie wiało:) -rożek przez 5-6 tygodni niezastapiony, mąż tylko w nim nosił małą:) -laktator ręczny i żałuje ze nie kupiłam elektrycznego! bo recznym odciagałam codziennie jedną porcje i mroziłam, a musialam czasem sie namęczyc -oliwka bambino -gondola quinny buzz jest wyłozona mięciutkim polarem na jesien zime idealny..ale krótka -skoczek lateksowy chicco, córka wypróbowała 6 i dopiero ten przypasował:) troche brzydki ale cóż:P -poducha do karmienia MOTHERHOOD kojec -3 miesiace na niej spedzilam bo mala lubiła przy piersi spac a bez przez kilka tygodni był krzyk -puder do pupy babydream NIE: -Wszystkie ozdobne ubranka sukienki opaski -huśtawka taka na baterie- mała sie darła nie chciała tam leżec! -trójkołowy wózek!!! Moja córka urodziła się 3650 i 56cm Teraz ma 6 miesiecy niecałe i waży 7900 i 71cm (97 centyl wzrostu). Ubranka na 74 sa na styk lub za ciasne!!! Zwłaszcza body w kroku. Po miesiącu kilkadziesiat ubranek poszło w kąt. Ale to zalezy od dziecka .Np. mój mąż ma 2 metry prawie i sie spodziewałam ze córka moze byc długa...

Gość gość
U mnie niepotrzebne okazały sie butelki do karmienia i wszelkie akcesoria z nimi związane, podgrzewacze, termosy itp. Mały wolał pierś. Przydał sie za to smoczek, którego nie miałam zamiaru podawać. Szybko zmieniłam zdanie, kiedy maleństwo rozkrzyczało się na dobre, a pierś twarda, żadnych szans na uchwycenie brodawki przez dzidzie i troszkę czasu potrzebowałam, żeby odciągnąć mleko. Wobec takiego krzyku rozpaczy skapitulowałam, proste zęby w przyszłości straciły na znaczeniu:).